Τετάρτη, Νοεμβρίου 30

Τι του λείπει του νεοέλληνα μπέη ; Ένα θενκσγκίβινγκ και μια μπλακ φράϊντεϊ....

Γράφει η Ηλέκτρα Ζανά

Black friday προχθές, αλλά και παγκόσμια ημέρα κατά της κακοποίησης των γυναικών.
Τι από τα δυο ''τιμήσαμε''; 
Δόξα τω θεω, μια σειρά απανωτά νεοταξικά χτυπήματα πέρασαν και είμαστε ακόμη ζωντανοί. Ειδικά αυτή η black friday έφτασε στο τέλος της και αν κρίνει κανείς από όσα γράφτηκαν και αποτυπώθηκαν όλη μέρα στις ειδήσεις και στον ιντερνετικό χώρο, μαύρο φαντάζει το μέλλον του Ελληνικού λαού,
ειδικά της νέας γενιάς του Freddo και του Yolo που στήθηκαν στις ουρές για να αγοράσουν υπερκοστολογημένα προϊόντα, ειδικά για την  . . . αποφράδα ημέρα.
Εξαιρώ, μια μικρή μειοψηφία κάποιων οικογενειών που βρήκαν μια ευκαιρία να χαρίσουν ένα χαμόγελο στα παιδιά τους ψωνίζοντας τους π.χ. ένα ζευγάρι παπούτσια να βγάλουν τη χρονιά. 
Αλλά αυτοί θα έβγαιναν έτσι κι αλλιώς, από ανάγκη...
Στην Ελλάδα των αντιθέσεων, της ξενομανίας και της υπερβολής, η τραγική πλευρά της υπόθεσης στέκεται αμίλητη.
Και να μιλήσει, να πει τι σε εκείνους που δεν διαδηλώνουν για την πατρίδα που ξεπούλησαν οι προδότες;
Που δεν έχουν αφηνιάσει για να διεκδικήσουν ψωμί ή γάλα για τα πεινασμένα παιδιά τους ή τα παιδιά των γειτόνων τους, ή του σογιού τους, δεν μπορεί, κάποιον θα έχουν. 
Τόσα εκατομμύρια πεινάνε... 
Που δεν σηκώθηκαν από το καναπέ τους για την ελευθερία που τους στέρησαν αλλά  . . . ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΣΤΕΡΙΑΣ ΠΑΤΑΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ Ν'ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ !
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΟΜΑΣΤΕ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΑΓΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;
Πόσοι από αυτούς που στήθηκαν από το ξημέρωμα στις ουρές των καταστημάτων για να αγοράσουν ένα κινητό ή ένα κραγιόν, ήξεραν ότι παραπροχθές παραλίγο να καεί ζωντανό ένα 4χρονο παιδάκι, επειδή το ρεύμα σπίτι του ήταν κομμένο και η οικογένεια ζούσε υπό το φως των κεριών ενώ υπάρχουν χιλιάδες άλλα παιδιά που ζουν στις ίδιες και χειρότερες συνθήκες; 
Πόσοι από αυτούς ενδιαφέρθηκαν για τον συνάνθρωπο τους που προστέθηκε χθες στις χιλιάδες των αυτοκτονιών εν καιρώ μνημονίων;
Πόσοι από αυτούς γνωρίζουν πως υπάρχουν παιδιά που πεινάνε στα σχολεία;
Πως παιδιά, νέοι, μεγαλύτεροι, άνδρες και γυναίκες, πεθαίνουν στα νοσοκομεία από ελλείψεις σε φάρμακα.
Κρίμα, γιατί κάποιοι σήμερα σπατάλησαν χρήμα και χρόνο, για ακόμα μία φορά, σε ανούσια πράγματα. δίνοντας ένα εντελώς λάθος στίγμα εντός κι εκτός, μέσω των καναλιών, πως στην Ελλάδα αντέχουμε. 
Πληρώνουμε φόρους, και ψωνίζουμε κιόλας εκτινάσσοντας τις εισπράξεις των πολυεθνικών. 
Άρα τα 100+ δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμα στις εφορίες, τα χρωστούν οι... "μπαταχτσήδες απατεώνες Έλληνες που κρύβουν τα λεφτά τους στα στρώματα ή τα έχουν έξω..."
Και αφού υπάρχει λίπος, δώστους μνημόνια κι εφαρμοστικούς.
Μακάρι να γινόμασταν λίγο περισσότεροι ευαίσθητοι απέναντι στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν και λίγο λιγότερο υλιστές, αλλά τρέχουμε να "τιμήσουμε" οτιδήποτε ξενόφερτο μας πασάρουν είτε αυτό λέγεται black friday, είτε thanksgiving. είτε halloween.

Ένα απλό και εντελώς ρητορικό ερώτημα.
Πόσοι  από αυτούς που ήταν προχθέςα στημένοι στις ουρές, θα σταθούν στην ουρά την Μεγάλη Μαύρη Παρασκευή για να προσκυνήσουν τον επιτάφιο... ;

Καληνύχτα Ελλάδα... και όνειρα γλυκά . . .