Παρασκευή, Νοεμβρίου 25

Ο Τσίπρας έκοψε το ΕΚΑΣ από τους Έλληνες χαμηλοσυνταξιούχους για να χαρτζιλικώνει τους Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες

ίσως να το πάρουν και ελάχιστοι Έλληνες που δεν έχουν απολύτως τίποτα !


Προαναγγελία για κοινωνικό μέρισμα κάνει η κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό του 2017 που κατατέθηκε στη Βουλή ο οποίος στοχεύει σε ανάπτυξη 2,7% και πλεόνασμα 2% του ΑΕΠ από 1,09%
Οπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού 2017 που κατατέθηκε στη Βουλή το πρωτογενές πλεόνασμα φέτος αναμένεται να διαμορφωθεί σε 1,907 δισ. ευρώ αυξημένο κατά 1,032 δισ. ευρώ σε σχέση με το στόχο.
«Λόγω της υπέρβασης του στόχου θα εξεταστεί άμεσα η δυνατότητα εφάπαξ διάθεσης μέρους της υπέρβασης σε δράσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και προστασίας», αναφέρεται στον προϋπολογισμό, όπου τίθεται παράλληλα στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 2% το 2017 ή 0,25% παραπάνω σε σχέση με τις απαιτήσεις του Μνημονίου.
Αρμόδιο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου αναφέρθηκε και στην πρόβλεψη του προϋπολογισμού του 2016 για την διανομή μέρος από τν υπέρβαση του πρωτογενούς πλεονάσματος για το τρέχον έτος που φτάνει το 1 δις ευρώ . Σημειώνεται ότι στις διαπραγματεύσεις εξετάστηκε και η πρόθεση της κυβέρνησης να διανείμει, μέσω κοινωνικού μερίσματος, μέρος της υπέρβασης του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2016.
Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση θα διανείμει το κομμάτι εκείνο της υπέρβασης του πλεονάσματος, το οποίο θεωρείται απολύτως «ασφαλές» αφού έχουν ληφθεί υπόψη όλα τα ενδεχόμενα ρίσκα τα οποία ενδεχομένως θα το επηρεάσουν.
«Το ότι έχουμε ένα δισεκατομμύριο ευρώ υπέρβαση πλεονάσματος δεν σημαίνει ότι μπορούμε να δώσουμε ένα δισεκατομμύριο ευρώ μέρισμα, μπορεί τελικά να δώσουμε ένα αισθητά μικρότερο κομμάτι, όσο είναι ασφαλές», ανέφερε χαρακτηριστικά. Για το συγκεκριμένο θέμα θα ληφθούν άμεσα αποφάσεις, καθώς επιδιώκεται το κοινωνικό μέρισμα να χορηγηθεί εντός του 2016.
Με αυτά τα δεδομένα το μέρισμα θα δοθεί στο ύψος που επιτρέψουν οι δυνατότητες του προϋπολογισμού και φυσικά αφού υπάρξει και σχετική συμφωνία με τους δανειστές.