Κυριακή, Νοεμβρίου 20

Τα «ραντεβού» στο Χίλτον...Παραδίδουν τις ζωές μας οι "Αριστεροί" ...για πόσα αργύρια άραγε; στους Δολοφόνους Τροικανούς !

Στο ξενοδοχείο Χίλτον της Αθήνας συναντώνται και πάλι σήμερα οι εκπρόσωποι των δανειστών με κυβερνητικά στελέχη και τα επιτελεία τους, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για «καυτά» ζητήματα, όπως αυτό των ομαδικών απολύσεων.


Πρώτη θα περάσει την είσοδο του ξενοδοχείου στις 13.00 η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και στο τραπέζι τίθεται το νέο καθεστώς για τις ομαδικές απολύσεις. Αυτό που θα επιχειρήσει να προτείνει η ελληνική πλευρά είναι η μη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ωστόσο η αρμοδιότητα για αυτές να περάσει από το υπουργείο σε μια άλλη ανεξάρτητη αρχή, αυτό δηλαδή που απαιτούν οι δανειστές.

Στις 15.30 σειρά έχει το οικονομικό επιτελείο με τους δανειστές να βάζουν στο στόχαστρο τα δημοσιονομικά αλλά και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος θα επιχειρήσει να αποτρέψει το οποιοδήποτε «μαχαίρι» στο εισόδημα αυτό, με το επιχείρημα πως δεν προκύπτει δημοσιονομικό κενό από την καταβολή του.

Τέλος οι δανειστές θα δουν και τον νέο υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου με τον οποίο θα συζητήσουν το θέμα της πλήρους απελευθέρωσης των απολύσεων στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.