Κυριακή, Ιανουαρίου 8

ΖΩΔΙΑ: Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις για το 2017!

ΖΩΔΙΑ: Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις για το 2017!
2016 τέλος! Happy New Year!!! Το 2017 είναι εδώ... Αν και ξεκινάει με ανάδρομο, οι ελπίδες μας και η αισιοδοξία των ημερών έχει αλλάξει τη διάθεσή μας. Πάμε λοιπόν να δούμε τί προβλέπουν τα ζώδια για τον καινούριο χρόνο. Πώς θα είναι τα ερωτικά και τα επαγγελματικά μας;


ΚΡΙΟΣ
Το 2017 έρχεται με αρκετές ευκαιρίες για εσένα, καθώς φέρνει μαζί του τη σταδιακή βελτίωση των οικονομικών σου, καθώς και των συνθηκών που επικρατούν στη δουλειά σου. Παρά τις γενικότερες δυσκολίες, θα ζωντανέψει μέσα σου τόσο πολύ η αισιοδοξία που θα αποτελέσει "βασικό" ρυθμιστή εξέλιξης και προόδου σε προσωπικό επίπεδο, ενώ η δημιουργικότητά σου θα σε ωθήσει να βάλεις νέους στόχους στην επαγγελματική, αλλά και στην προσωπική σου ζωή. Ο Ουρανός που παραμένει στο ζώδιό σου, αλλά και ο Κρόνος στον Τοξότη μέχρι 20 Δεκεμβρίου, είναι το κλειδί για τις μεταβολές που θα επιδιώξεις μέσα σου και γύρω σου. Μέσα από τις συγκυρίες, αλλά και την αλλαγή της δικής σου νοοτροπίας, θα δώσεις (ίσως με επαναστατικό τρόπο) νέα διάσταση στη σχέση σου με αγαπημένα πρόσωπα που ήδη υπάρχουν στη ζωή σου ή ανθρώπους που θα γνωρίσεις και θα αγαπήσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Βέβαια, από την άλλη ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω συνεχίζει να εφιστά την προσοχή σου στη διαχείριση των οικονομικών σου. Η θέση του Δία στο Ζυγό μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, φέρνει αντίξοες συνθήκες σε αυτόν τον τομέα, φέρνοντας καινούρια έξοδα, στα οποία θα χρειαστεί να ανταπεξέλθεις χωρίς χρονοτριβή. Γενικά όμως, οι υποχρεώσεις σου φέτος θα είναι πιο σαφείς, άρα και πιο εύκολα θα μπορείς να προγραμματίζεις τη διεκπεραίωσή τους. Η βοήθεια και οι ευκαιρίες δεν θα λείψουν κυρίως την άνοιξη, κι εσύ πρέπει να είσαι έτοιμη να τις αναγνωρίσεις και να τις αξιοποιήσεις. Δείξε σύνεση, ώστε να ρυθμίσεις τα οικονομικά σου με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην βρεθείς εκτεθειμένη τις περιόδους που θα πραγματοποιηθούν οι Εκλείψεις και είναι δύσκολες για εσένα (Σεληνιακή Έκλειψη στις 11 Φεβρουαρίου στον Λέοντα, Ηλιακή Έκλειψη στις 26 Φεβρουαρίου στους Ιχθείς, Σεληνιακή Έκλειψη στις 7 Αυγούστου στον Υδροχόο και Ηλιακή Έκλειψη στις 21 Αυγούστου στον Λέοντα). Η Αφροδίτη στο ζώδιό σου από τις 3 Φεβρουαρίου μέχρι τις 6 Ιουνίου με μία διακοπή τον Απρίλιο, που οπισθοδρομεί στους Ιχθείς (ανάδρομη από τις 4 Μαρτίου μέχρι τις 15 Απριλίου), αποτελεί εχέγγυο ενίσχυσης και ασφάλειας, τόσο στην εργασία όσο και στην προσπάθειά σου να διατηρήσεις τις βασικές ισορροπίες και στα οικονομικά σου. Ο Δίας, που θα περάσει στο Σκορπιό στις 11 Οκτωβρίου, θα απορροφήσει ένα μεγάλο μέρος του δυναμισμού σου, είτε για να διατηρήσεις τα κεκτημένα σου στη δουλειά, είτε για να καθιερωθείς σε αυτήν ή να ανοίξεις νέες προοπτικές. Το 2017 σε γενικές γραμμές είναι ένα σημαντικό πέρασμα για εσένα. Σε κάνει περισσότερο πρακτική στη σκέψη, αλλά και στη συμπεριφορά. Σε υποχρεώνει να βάλεις σαφείς στόχους για το μέλλον και να το υπερασπιστείς. Μέσα σε όλη αυτήν τη διαδικασία, αναζήτησε ανθρώπους που θα σε συναρπάσουν, εμπειρίες που θα σε εκφράσουν και ασφαλιστικές δικλείδες, που θα σε προφυλάξουν από τις θύελλες.

Αισθηματικές
Σημαντικές εξελίξεις προβλέπονται στην αισθηματική σου ζωή το 2017, αλλά και κάποιες δραματικές εξελίξεις. Η παρουσία του κυβερνήτη σου Άρη στους Ιχθείς στο ξεκίνημα του χρόνου και μέχρι τα τέλη του Γενάρη σε υποχρεώνει να ανεχτείς ανθρώπους που αγαπάς, αλλά και εκείνοι που σε αγαπούν να δεχτούν τις ιδιοτροπίες ή τις αιφνίδιες παρεμβάσεις σου. Έτσι, η αισθηματική σου ζωή αυτό το διάστημα θα περάσει αρκετές διακυμάνσεις. Από εκεί και μετά, με τις καλές επιρροές που σου στέλνει ο Δίας που παραμένει Ζυγό, η περίοδος είναι ιδανική για να αναθερμάνεις την ερωτική σου ζωή και να έρθεις κοντά στο σύντροφό σου, που περιμένει πώς και πώς να σε αγκαλιάσει και να σε στηρίξει. Η αλήθεια είναι ότι ο προηγούμενος χρόνος έφερε πολλά προβλήματα στη σχέση σου και η αποξένωση κυριάρχησε. Ούτε εσύ από τη μεριά σου, ούτε το ταίρι σου αισθανόσασταν καλά, και πολλές ήταν οι φορές που μιλήσατε για χωρισμό. Τώρα όμως η τύχη έρχεται να σε αποζημιώσει και να αφήσει πίσω σου όλες τις κακές στιγμές, αντικαθιστώντας τες με αγάπη και πλήρη κατανόηση. Φέτος θα αισθάνεσαι πραγματικά τυχερή και ευγνώμων που κατάφερες να μείνεις δεσμευμένη και θα ξαναθυμηθείς τους λόγους που σε έκαναν να ερωτευτείς και να εμπιστευτείς το ταίρι σου. Το διάστημα του καλοκαιριού απαιτεί την προσοχή σου, μην τυχόν ξελογιαστείς από επίδοξους εραστές, που θα σου τάξουν λαγούς με πετραχήλια. Μείνε προσγειωμένη!
Αν είσαι single, το 2017 θα είναι μία πολύ σημαντική χρονιά για την εξέλιξη του αισθηματικού σου τομέα. Πρέπει να είσαι ανοιχτή στις προκλήσεις και στις νέες γνωριμίες, γιατί έχεις πολλές πιθανότητες να βιώσεις κεραυνοβόλα συναισθήματα και να νιώσεις την καρδιά σου να χτυπά σε πολύ τρελούς ρυθμούς. Φρόντισε μόνο να κάνεις την πιο ορθή επιλογή, ώστε η σχέση που θα ξεκινήσεις να αντέξει στο χρόνο και να μην γκρεμιστεί με την πρώτη ατυχία.

Επαγγελματικές
Ο επαγγελματικός τομέας απαιτεί να δώσεις αγώνα, καθώς το οικονομικό κλίμα θα επηρεάσει την εργασία και τα συμφέροντά σου. Ωστόσο, θα τονιστεί η δημιουργικότητά σου, ενώ νέα ενδιαφέροντα θα σε οδηγήσουν στην αναζήτηση συνεργασιών, με στόχο όχι μόνο άφθονες συγκινήσεις, αλλά και εγγυήσεις για το μέλλον. Σίγουρα τα διαστήματα που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα (από τις αρχές του χρόνου μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, από τις 9 Απριλίου μέχρι 3 Μαΐου, από τις 13 Αυγούστου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου και από τις 3 μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2017) θα αντιμετωπίσεις τις περισσότερες δυσκολίες με τους συνεργάτες σου, από τις οποίες όμως θα διδαχθείς, αλλά και θα εξασκήσεις την υπομονή, που δεν έχεις. Επίσης, αυτά τα διαστήματα καλό είναι να αποφύγεις κάθε είδους ξεκινήματος ή τη λήψη σημαντικών αποφάσεων και φρόντισε να μείνεις συνεργάσιμη, ακόμη και με τα άτομα εκείνα που δεν δείχνουν να σε καταλαβαίνουν. Οι ελιγμοί σου θα είναι καθοριστικής σπουδαιότητας για τη μετέπειτα εξέλιξή σου. Πάρε λοιπόν βαθιές ανάσες και επίβαλε στον εαυτό σου την ψυχραιμία. Ο πανικός είναι πάντα ο χειρότερος σύμβουλος και εξάλλου έχεις όλα τα προσόντα να διαχειριστείς αποτελεσματικά κάθε πρόκληση. Επίσης, φρόντισε να είσαι προσεχτική σε περίπτωση που προκύψουν αντιθέσεις με συνεργάτες ή αντιπάλους. Πρέπει άμεσα να τους βάλεις στη θέση τους, πριν σε προλάβουν αυτοί! Σε κάθε περίπτωση, είναι στο χέρι σου να παραμείνεις ασφαλής! Το τελευταίο τρίμηνο του χρόνου, ο Δίας στο Σκορπιό από τις 11 Οκτωβρίου και μετά και ο Κρόνος σε ορθή πορεία από τις 25 Αυγούστου και μετά στον Τοξότη, εκτός από έμπνευση και φαντασία, θα σου δώσουν την ευκαιρία να προωθήσεις τα σχέδιά σου, που θα δεις επιτέλους να υλοποιούνται. Το άγχος και η ένταση για τις δυσκολίες των οικονομικών σου υποχρεώσεων θα αρχίσουν σιγά-σιγά να καταλαγιάζουν και θα βρεις ενδιαφέρουσες λύσεις για να ανταπεξέλθεις. Δεν είναι βέβαιο πως θα καταφέρεις να αποταμιεύσεις χρήματα, αλλά είναι σίγουρο ότι όσα θα κερδίσεις θα τα επενδύσεις σωστά.

/

ΤΑΥΡΟΣ
Το 2017 θα είναι τελείως αντιφατικό για εσένα, μιας και ανάμεσα στο πρώτο και δεύτερο εξάμηνο του έτους θα υπάρχουν διαφορετικές επιρροές και οι διαφορές μεταξύ τους θα είναι αξιόλογες. Κατά κάποιον τρόπο, το πρώτο μισό του χρόνου βαδίζει στα χνάρια του προηγούμενου χρόνου και είναι σημαντικό στη διάρκειά του να μην υποπέσεις σε λάθη και παραλείψεις. Το πρώτο τρίμηνο του χρόνου, με την κυβερνήτη σου Αφροδίτη να κινείται ανάδρομα από τις 4 Μαρτίου μέχρι τις 15 Απριλίου, θα πιεστείς κάπως και είναι πιθανό να νιώσεις ότι τα γεγονότα και οι εξελίξεις απαιτούν κάτι περισσότερο από τα συνηθισμένα για να αντιμετωπιστούν. Από το Μάιο και μετά, το διάστημα απαιτεί από εσένα να είσαι σε εγρήγορση, καθώς θα υπάρχει και μία εύνοια για να αντιμετωπίσεις κάθε εμπόδιο και κάθε δυσκολία. Τώρα θα πρέπει να είσαι πιο εργατική, υπάκουη και πρόθυμη, και επίσης θα έχεις τη δυνατότητα -αν εσύ το θελήσεις- να αφήσεις τον τρόπο ζωής που είχες μέχρι τώρα και να περάσεις σε έναν άλλον, τελείως διαφορετικό από ό,τι ήξερες. Θα αναλάβεις πρωτόγνωρες ευθύνες, ενώ την ίδια στιγμή οι άλλοι γύρω σου θα έχουν πολύ μεγάλες απαιτήσεις από εσένα. Το κλίμα μέσα στο οποίο θα ζήσεις, δεν θα είναι και τόσο ήρεμο, γι’ αυτό χρειάζεται εσύ να κρατάς σωστά τα γκέμια και την ψυχραιμία σου. Το σπίτι, ως χώρος με τις ανάγκες του, ο επαγγελματικός σου χώρος, κάποιο άλλο ακίνητο, αλλά και γενικά περιουσιακές ή κληρονομικές υποθέσεις απαιτούν προσοχή, ενώ οι ανάγκες των δικών σου ανθρώπων και η σχέση σου με κάποιους συγγενείς, μπορεί να σε επιβαρύνουν. Τα διαστήματα κοντά στις Εκλείψεις (Σεληνιακή Έκλειψη στις 11 Φεβρουαρίου στο Λέοντα, Ηλιακή Έκλειψη στις 26 Φεβρουαρίου στους Ιχθείς, Σεληνιακή Έκλειψη στις 7 Αυγούστου στον Υδροχόο και Ηλιακή Έκλειψη στις 21 Αυγούστου στο Λέοντα) οφείλεις να προσπαθείς περισσότερο για να ανταπεξέρχεσαι στην καθημερινότητα, αλλά μην περιμένεις μεγάλη ανταμοιβή για τις προσπάθειες που θα καταβάλεις. Το φθινόπωρο, με τον Πλούτωνα σε ορθή πορεία στον Αιγόκερω από τις 28 Σεπτεμβρίου και με το Δία να περνάει στο Σκορπιό στις 11 Οκτωβρίου, θα καταφέρεις να εργαστείς πιο αποδοτικά, αλλά και να ζήσεις με τρόπο που σε εκφράζει περισσότερο. Ακόμη, τα σχέδιά σου θα είναι αντικειμενικά πιο σωστά και πραγματοποιήσιμα. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, σε συμφέρει να αξιοποιήσεις περισσότερο το δεύτερο μέρος της χρονιάς σε όλους τους τομείς.

Αισθηματικές
Τα αισθηματικά σου θα σε απασχολήσουν πολύ και αυτήν τη χρονιά. Η ανάγκη για ανανέωση και ξεκαθαρίσματα θα είναι έντονη και θα τολμήσεις να τελειώνεις μια και καλή με ιστορίες που βλέπεις ότι δεν προχωρούν, όσο κι αν αυτό πληγώνει τον εγωισμό και την υπερηφάνεια σου. Οι δεσμευμένες θα βάλετε σε νέες βάσεις το γάμο ή τη σχέση σας και οι singles θα έχετε ευκαιρίες για να γνωρίσετε το έτερον σας ήμισυ, έτσι ακριβώς όπως το είχατε φανταστεί. Προσέχετε μόνο να κρατήσετε τις ισορροπίες και τον αυθορμητισμό σας όταν αυτό εμφανιστεί, και οι κινήσεις σας, αν μη τι άλλο να μην είναι σπασμωδικές και το τρομάξετε. Από το καλοκαίρι και μετά μπορείτε να μιλήσετε για επισημοποίηση ή ακόμη και για μετακίνηση της μόνιμης κατοικίας σας. Φροντίστε μόνο να υπολογίσετε και την ανάγκη του συντρόφου σας και όχι μόνο τη δική σας. Τα διαστήματα της ανάδρομης πορείας του Ερμή (από τις αρχές του χρόνου μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, από τις 9 Απριλίου μέχρι 3 Μαΐου, από τις 13 Αυγούστου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου και από τις 3 μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2017) θα πρέπει να σκέφτεσαι πολύ τα λόγια σου και τις ενέργειές σου, για να μη φτάσεις τα πράγματα στα άκρα και το σύντροφό σου στα όριά του.

Επαγγελματικές
Το δεύτερο μισό του χρόνου θα σου δώσει πολλές ευκαιρίες για να βελτιώσεις τα οικονομικά σου, αλλά και να διεκδικήσεις αποτελεσματικότερα μία ανώτερη θέση στην καριέρα σου. Μέχρι τότε όμως, ο Δίας θα κινείται στο Ζυγό και ο τομέας των επαφών, των μετακινήσεων, αλλά και των δραστηριοτήτων σου θα τονωθεί και θα ευνοηθεί ιδιαίτερα από τις δημόσιες σχέσεις που θα κάνεις και που θα αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμες. Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι όλα τέλεια στη ζωή σου και ότι τα πάντα θα σου προσφέρονται απλόχερα από το σύμπαν, αλλά αν δουλέψεις σκληρά και μείνεις συνεπής στο δρόμο που έχεις χαράξει, θα πραγματοποιήσεις πολλά από αυτά που έχεις βάλει στόχο και επιθυμείς. Ο τομέας της επικοινωνίας θα ευνοηθεί ιδιαίτερα το τελευταίο τρίμηνο του χρόνου και θα εμπλουτιστεί με μεγαλύτερη δυναμική. Παρά τις ευκαιρίες όμως, που θα έχεις για να ισορροπήσεις τα οικονομικά σου, πολλές θα είναι οι φορές που θα βγαίνεις εκτός προϋπολογισμού και αιτία για αυτό θα είναι η τάση σου να ξοδεύεις αλόγιστα και αυθόρμητα, χωρίς να υπολογίζεις το αύριο.



ΔΙΔΥΜΟΙ
Το 2017 θα σε βοηθήσει να βρεις τη δύναμη να καλυτερέψεις τις προσωπικές σου σχέσεις, αλλά και να ομορφύνεις αισθητά (αν όχι να αλλάξεις) το σπίτι σου. Με το Δία μέχρι τις 11 Οκτωβρίου στο φιλικό για εσένα Ζυγό, ο τρόπος που επικοινωνείς με τους γύρω σου είναι αισθητά βελτιωμένος και σε βοηθά να βρεις νέους τρόπους δημιουργικής έκφρασης. Ο Ουρανός, που παραμένει στον Κριό, θα αλλάξει την νοοτροπία σου κάνοντας τη δράση σου πιο αποτελεσματική και τις επιλογές σου περισσότερο εύστοχες. Η ανάδρομη όμως πορεία του Κρόνου στον Τοξότη από τις 6 Απριλίου μέχρι τις 25 Αυγούστου, θα σε αναγκάσει να κάνεις μεγάλες εκκαθαρίσεις, τόσο στο περιβάλλον που κινείσαι και εργάζεσαι, όσο και στην προσωπική σου ζωή. Τώρα θα διεκδικήσεις πιο σθεναρά ανθρώπους και υποθέσεις που σε ενδιαφέρουν, θα υπερασπιστείς τις ιδέες σου και θα αλλάξεις τις καθημερινές σου συνήθειες. Θα εξοφλήσεις τις χρεωστικές συνέπειες των λαθών σου και θα αναλάβεις τις ευθύνες των πράξεών σου. Μέχρι το καλοκαίρι οι πλανήτες σε βοηθούν να προσαρμοστείς στη νέα πραγματικότητα και δίνουν ένα οριστικό τέλος σε φρούδες ελπίδες και σε ανέφικτα όνειρα. Ήρθε ίσως η στιγμή μίας σκληρής αλήθειας, όπου προέχει η πράξη και όχι οι ασαφείς θεωρίες. Το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις προοπτικές σου, ξεχωρίζοντάς σε στην εργασία, αλλά και στον κοινωνικό σου περίγυρο. Μια προαγωγή, μία μετάθεση, ένα μεγάλο ταξίδι ή ακόμη και μία μετανάστευση για επαγγελματικό λόγο, θα παίξει σημαντικό ρόλο στην πρόοδό σου και στην πορεία των συμφερόντων σου. Πάνω απ’ όλα όμως, τη χρονιά τούτη προσπάθησε να είσαι πρακτικά συνεργάσιμη, αποφασιστική και μαχητική συγχρόνως. Μη βλέπεις την προσαρμογή στο κλίμα της εποχής σαν συνθηκολόγηση ή σαν συμβιβασμό. Μην κάνεις σχέδια και προγράμματα, τα οποία δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Από τις 5 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 22 Οκτωβρίου, που ο Άρης θα κινείται στην Παρθένο, το πρακτικό πνεύμα σου θα δώσει λύσεις σε πολλά προβλήματα και αυτές με τη σειρά τους θα φέρουν ουσιαστικές αλλαγές στον επαγγελματικό σου τομέα, ακόμη και στην αισθηματική ζωή σου ή στους ερωτικούς πειραματισμούς. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, το 2017 θα σε δικαιώσει κοινωνικά και αισθηματικά, αρκεί και εσύ να κάνεις πιο συνειδητά επιλογές σου και να μη διστάζεις να λες "όχι", αν κάτι ή κάποιος δεν σε αντιπροσωπεύει. Οι καλοί φίλοι δεν θα λείψουν από το πλευρό σου, ούτε οι διέξοδοι, όταν σε πιέζουν, ή οι σωτήριες συμπτώσεις την ώρα που χρειάζεσαι βοήθεια, συναισθηματική ή πρακτική. Τέλος, το 2017 τονίζει την ανάγκη σου να εκφραστείς δημιουργικά, ανεξάρτητα από το πώς διαμορφώνεται η γενική κατάσταση. Σου δίνεται η ευκαιρία να γίνεις πιο δημιουργική, να επινοήσεις νέους τρόπους έκφρασης και να βάλεις καινούριους, σημαντικούς σκοπούς στη ζωή σου.

Αισθηματικές
Κάποια ασαφή δεδομένα ή και ανησυχίες που αιωρούνται μέχρι τώρα, βρίσκουν διεξόδους αυτόν το χρόνο όσον αφορά στα αισθηματικά σου. Το 2016 πέρασες από ένα στάδιο προβληματισμού και ερωτημάτων που σε άγχωσαν πολύ, αλλά τώρα το τοπίο δείχνει να ξεκαθαρίζει και η ηρεμία να επανέρχεται στη ζωή σου. Για τις singles, οι ευκαιρίες για νέες γνωριμίες θα είναι περισσότερες και πιο εύκολα αναγνωρίσιμες και ασφαλείς, ιδιαίτερα μέχρι το καλοκαίρι. Το φιλικό περιβάλλον θα είναι αισθητά πιο ανοιχτό στις διαθέσεις και προσεγγίσεις σας και δεν αποκλείεται να συνάψετε μία όμορφη σχέση με μεγάλες προοπτικές εξέλιξης, με ένα πολύ κοντινό σας πρόσωπο. Τολμήστε να κάνετε την υπέρβαση και αφήστε πίσω τις αναστολές σας, γιατί πραγματικά η ευτυχία μπορεί να είναι χρόνια στο πλευρό σας και να μην την έχετε ανακαλύψει. Για τις δεσμευμένες, η χρονιά κρύβει κάποιες ανησυχίες που θα πρέπει να ξεπεράσετε πιο ψύχραιμα, καθώς ο σύντροφός σας μπορεί να φανεί πιο απόμακρος ή και πιο απαιτητικός απέναντι σας. Θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι το 2017 θα δημιουργεί πάντα τεστ στις αντοχές και στη βιωσιμότητα της σχέσης σας, γι’ αυτό καλό θα είναι να είστε προσεχτικοί στη συμπεριφορά σας και να μην παρασυρθείτε σε λάθη με απρόβλεπτες συνέπειες. Τις στιγμές που διαισθάνεστε ότι κάτι συμβαίνει, κουβεντιάστε μαζί του και μην τον αφήνετε στην άγνοια, γιατί και αυτός με τη σειρά του θα σας αντιμετωπίσει ανάλογα και δεν θα σας αρέσει καθόλου. Είναι στο χέρι σας να κρατήσετε ισορροπίες, αρκεί να είστε πιο ανοιχτές, θετικές και συνεργάσιμες μαζί του και με τα παιδιά σας.

Επαγγελματικές
Το πρώτο εξάμηνο του χρόνου είναι ιδιαίτερα βοηθητικό για να οριστικοποιήσεις επαγγελματικές σχέσεις και συνεργασίες, ενώ παράλληλα το πιο ισχυρό σου όπλο θα είναι η επικοινωνιακή σου ικανότητα. Το διάστημα που ο Άρης θα κινείται στον Κριό, από τις 28 Ιανουαρίου μέχρι τις 10 Μαρτίου, θα πρέπει να περιμένεις να ανέβει αισθητά το θερμόμετρο στο καθημερινό σου πρόγραμμα και θα χρειαστεί εκ των προτέρων να σχεδιάσεις ένα πιο προσεχτικό πρόγραμμα οργάνωσης της δουλειάς και των αρμοδιοτήτων σου. Τις περιόδους που ο κυβερνήτης σου θα κινείται ανάδρομα (από τις αρχές του χρόνου μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, από τις 9 Απριλίου μέχρι 3 Μαΐου, από τις 13 Αυγούστου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου και από τις 3 μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2017) η κούραση θα είναι αισθητή και μάλλον θα χρειαστεί να ιεραρχήσεις καλύτερα τις διάφορες δραστηριότητές σου για να μπορέσεις να αξιοποιήσεις και να εκμεταλλευτείς καλύτερα τις ευκαιρίες που θα σου δοθούν. Σε οικονομικό επίπεδο, θα ασχοληθείς περισσότερο με τη γενικότερη οικονομική σου υποδομή και είναι πιθανό επίσης να προωθήσεις και κινήσεις που αφορούν περιουσιακά σου στοιχεία. Κάποιες αναθεωρήσεις στον οικονομικό σου σχεδιασμό είναι πιθανές στο τέλος του χρόνου με τον Κρόνο να κάνει το πέρασμά του στις 20 Δεκεμβρίου στον Αιγόκερω και θα σου φέρει νέα δεδομένα. Απόφυγε με κάθε δυνατό τρόπο λάθη στη διαχείριση των χρημάτων σου και μην αφήνεις εκκρεμότητες που θα σε επιβαρύνουν στο μέλλον.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Το πλανητικό σκηνικό του 2017 θα σε βοηθήσει τόσο ηθικά όσο και πρακτικά, αλλά αυτό θα γίνει σταδιακά και όχι στο ξεκίνημά του. Το πρώτο τρίμηνο του χρόνου μην αφήσεις την απαισιοδοξία να αμφισβητεί τα επιτεύγματά σου, οργάνωσε τις κινήσεις σου και προσπάθησε να βλέπεις τα πάντα με θετική ματιά. Ο Κρόνος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον Τοξότη, επηρεάζει σημαντικά τις εξελίξεις στον επαγγελματικό σου τομέα. Οι αλλαγές εδώ θα συνεχιστούν. Το ίδιο και οι υποχρεώσεις σου. Με το Δία να σε ευνοεί από το ζώδιο του Ζυγού, σε περιμένει τόσο ηθική όσο και υλική ανταμοιβή. Με σταθερά βήματα και οργανωμένες κινήσεις, εργάσου με επιμονή και υπομονή και ο χρόνος θα σε ανταμείψει. Το διάστημα που ο Ουρανός στον Κριό θα κινείται ανάδρομα, από τις 3 Αυγούστου και μετά, θα αλλάξει αναγκαστικά τις συνθήκες στην καθημερινότητά σου και γενικότερα στον τρόπο ζωής σου, καθώς θα επηρεάζει την κατάσταση στο σπίτι, την εργασία ή και στα δύο. Καταπολέμησε την ανησυχία και τον εκνευρισμό σου, αναζήτησε λύσεις, όταν εμφανίζονται καινούρια προβλήματα και συνέχισε την τακτική της… συνεχούς αναπροσαρμογής. Μία τακτική που, όπως γνωρίζεις, συμβάλλει κυρίως στην ασφάλεια και στην επιβίωσή σου, ουσιαστικά και μεταφορικά. Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς από την άλλη, θα σε οδηγήσει σε έναν καινούριο τρόπο σκέψης, γόνιμης και δημιουργικής και θα σε βοηθά να ξεπερνάς εύκολα την οποιαδήποτε απογοήτευση πάρεις από ανθρώπους ή καταστάσεις. Ο Άρης στο ζώδιό σου από αρχές μέχρι 26 Αυγούστου, θα συμβάλει στην αύξηση της αποδοτικότητάς σου και θα φέρει νέες, χρήσιμες γνωριμίες. Θα ανακαλύψεις καινούριες αλήθειες για τον εαυτό σου και θα απομυθοποιήσεις πρόσωπα και καταστάσεις που για χρόνια σε κρατούσαν δέσμιο. Πρακτικά, αυτό το διάστημα δεν αποκλείεται να αλλάξεις σπίτι, να ταξιδέψεις στο εξωτερικό ή να κλείσεις οριστικά κληρονομικές υποθέσεις και περιουσιακές εκκρεμότητες, που σε βασάνιζαν κυρίως ψυχολογικά. Από τη δίνη των αλλαγών δεν μπορεί να ξεφύγει, βέβαια, ούτε ο αισθηματικός σου τομέας. Εδώ, ιδιαίτερα από τις 11 Οκτωβρίου και μετά, που ο Δίας θα περάσει στο Σκορπιό, θα συμβούν γεγονότα καθοριστικά και χαρακτηριστικά. Αν έχεις ήδη προβλήματα με το δεσμό σου ή το γάμο σου από πέρσι, θα υποχρεωθείς από τις ίδιες τις εξελίξεις και τη συμπεριφορά του συντρόφου να πάρεις αποφάσεις που θα δώσουν τέλος σε διφορούμενες καταστάσεις. Ό,τι κι αν συμβεί ή όπου κι αν καταλήξει το όλο θέμα, να είσαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα εξυπηρετεί το μέλλον και το "συμφέρον" της ψυχής σου. Στο τέλος της διαδρομής αυτής θα είσαι διαφορετικός άνθρωπος. Ανανεωμένη, πιο ώριμη και αναμφίβολα απαλλαγμένη από κάθε "χρέος" ή εκκρεμότητα που θόλωνε την επιφάνεια, έβαζε εμπόδια στην πορεία της ζωής σου και καθυστερούσε την ικανοποίηση.

Αισθηματικές
Το 2017 αλλάζει λίγο το κλίμα στην αισθηματική σου ζωή και γίνεται πιο θερμό! Έχοντας ήδη αποβάλλει τις έννοιες και τις ανασφάλειες, ιδιαίτερα αυτές που σχετίζονταν με τα συναισθήματα του συντρόφου σου, και έχοντας ξεκαθαρίσει τις ανάγκες και τα ζητούμενά σου από τη μεριά σου, ο δρόμος πλέον είναι ανοιχτός για να απολαύσεις την καθημερινότητα και τη συμβίωση μαζί του. Με το Δία να σε ευνοεί από το Ζυγό μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, δώσε βάση σε κοινές επιδιώξεις, όπως η απόκτηση ενός απογόνου, ακίνητης περιουσίας ή ακόμη και μετακίνησης. Προσπάθησε να στολίσεις την κοινή σας ζωή με όσα περισσότερα χρώματα έχεις στη διάθεσή σου και παραμέρισε την γκρίνια και την ανασφάλεια που σε "τρώει" κατά καιρούς. Άλλωστε, ο μεγαλύτερός σου σύμμαχος είναι η αισθητή παρουσία και συμβολή του αγαπημένου σου, που υποστηρίζει τα όνειρά σου και σε ωθεί να τα υλοποιήσεις. Μην το ξεχνάς!
Αν είσαι single, εκμεταλλεύσου τις νέες γνωριμίες που θα κάνεις για να ξεκινήσεις μία σχέση με έναν άνθρωπο που θα σου γεμίσει τη ζωή. Εκδήλωσε το μεγαλείο της πολύπλευρης προσωπικότητάς σου, απαλλάξου από συναισθηματικές εξαρτήσεις του παρελθόντος και ο ορίζοντας της αισθηματικής σου ζωής τώρα διαγράφεται φωτεινότερος από ποτέ. Το 2017, ο έρωτας θα είναι πολύ κοντά σου και θα αρκεί ένα νεύμα σου για να τον συναντήσεις!

Επαγγελματικές
Ο επαγγελματικός σου τομέας αυτή τη χρονιά διαφαίνεται ανθεκτικός και σε αρκετές περιόδους, γόνιμος και παραγωγικός. Ακόμη κι αν έχεις αντικείμενο εργασίας που χρειάζεται τεράστια συνέπεια και που ομολογουμένως δεν είναι και το δυνατό σου σημείο, θα μπορέσεις να το υπηρετήσεις πιστά και να καλύψεις έτσι τις βασικές σου ανάγκες. Μέχρι το φθινόπωρο μπορείς να σχεδιάσεις την επαγγελματική σου ζωή πάνω σε νέες βάσεις ή να απλώσεις τα ενδιαφέροντά σου και σε κάποιο άλλο, διαφορετικό αντικείμενο από το τωρινό, με θετικές συνέπειες για την τσέπη σου. Η παραμονή του Ουρανού στον Κριό, τουλάχιστον μέχρι τις 3 Αυγούστου, που θα ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του, θα σε βοηθήσει να κάνεις νέα σχέδια και θα φέρει πιο κοντά σου πρόσωπα χρήσιμα, αλλά και αντισυμβατικά, που οι απόψεις σας θα συγκλίνουν και θα οραματιστείτε μαζί ένα μέλλον πιο προοδευτικό και ελπιδοφόρο. Από τις 11 Οκτωβρίου και μετά, που ο Δίας θα εισέλθει στο Σκορπιό, θα παρατηρηθεί μία ένταση στις σχέσεις με τους συναδέλφους σου. Πρόσεξε ιδιαίτερα τον τρόπο που εκφράζεις τις απόψεις σου, μην προκαλείς τις αντιδράσεις τους και κινήσου κάτω από το πρίσμα της συνεργασίας και της διπλωματίας. Έτσι, θα καταφέρεις να ξεπεράσεις τους σκοπέλους και να κρατηθείς σε ικανοποιητικά επίπεδα. Στα οικονομικά σου πρέπει να είσαι συνετή, προνοητική και ευέλικτη. Φέτος είναι επιτακτική ανάγκη να απαλλαγείς από τις εκκρεμότητες που έχουν συσσωρευτεί ή να τις περιορίσεις στο ελάχιστο και κυρίως να μη δημιουργήσεις νέες, ακόμη κι αν έρθεις αντιμέτωπη με έκτακτες πιέσεις για δαπάνες. Αν μπορέσεις να περιορίσεις τα έξοδά σου και -όπου είναι εφικτό- να κερδίζεις πίστωση χρόνου, θα έχεις καταφέρει το επιθυμητό και δεν θα αγχώνεσαι. Είναι γεγονός, πάντως, ότι η γενικότερη κατάσταση θα είναι έντονη και δύσκολη. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις. Μη χάνεις το κουράγιο σου λοιπόν, πίστεψε στον εαυτό σου και περιόρισε τη γενναιοδωρία που σε χαρακτηρίζει, ώστε να μη σου γυρίσει μπούμερανγκ. Το συμφέρον σου προηγείται!



ΛΕΩΝ
Με το ξεκίνημα του έτους είναι σημαντικό να βάλεις σαφή όρια στις σχέσεις σου. Η προδιάθεσή σου είναι να βοηθάς τους αδύναμους και ταλαιπωρημένους και γενικά να δείχνεις στοργή και κατανόηση σε οποιονδήποτε χτυπά την πόρτα σου. Όμως χωρίς όρια κινδυνεύεις να γίνεις θύμα της γενναιοδωρίας και της καλής σου καρδιάς, πρόσεξε λοιπόν για να έχεις! Το πρώτο εννιάμηνο του έτους, ο Δίας που παραμένει στο Ζυγό θα επιταχύνει τους ρυθμούς σου, θα ευνοήσει θέματα επικοινωνίας, θα δώσει νέες ιδέες και θα προσφέρει την υποστήριξή του σε ταξίδια. Πιθανώς υπό την επιρροή του να αλλάξεις και μεταφορικό μέσο. Μπορεί κιόλας αυτό το διάστημα να κάνεις μία σημαντική αγοραπωλησία ή να κάνεις τη δική σου οικογένεια. Ο Κρόνος, που θα παραμείνει στον Τοξότη μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, σε πιέζει για καλύτερη αντιμετώπιση και διαχείριση των οικονομικών σου. Το διάστημα που ο Ουρανός θα κινείται σε ορθή πορεία στον Κριό, μέχρι τις 3 Αυγούστου, είναι κατάλληλο για να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα σου, να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου ή να πάρεις προαγωγή. Σημαντικό όφελος θα μπορούσες να έχεις και από ταξίδια στο εξωτερικό, ενώ μπορεί να προκύψει και ένα είδος επαγγελματικής επαφής με ξένους ή το εξωτερικό. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω, από τις 28 Σεπτεμβρίου σε ορθή πορεία, φέρνει στη ζωή σου νέους και σημαντικούς φίλους που θα σε στηρίξουν. Το σημαντικό τώρα είναι να προσεγγίσεις τα πράγματα με νέα οπτική και όχι με τον τρόπο που χρησιμοποιούσες μέχρι τώρα. Τα διαστήματα των Εκλείψεων (Σεληνιακή Έκλειψη στις 11 Φεβρουαρίου στο Λέοντα, Ηλιακή Έκλειψη στις 26 Φεβρουαρίου στους Ιχθείς, Σεληνιακή Έκλειψη στις 7 Αυγούστου στον Υδροχόο και Ηλιακή Έκλειψη στις 21 Αυγούστου στο Λέοντα) μπορεί να χρειαστεί να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις, είτε στην εργασία είτε στις σχέσεις σου με συγγενικά πρόσωπα και στενούς συνεργάτες, αλλά αυτές θα σε βοηθήσουν, ώστε να κρατηθούν οι λεπτές ισορροπίες μεταξύ σας. Από τις 11 Οκτωβρίου και μετά, που ο Δίας θα επισκεφτεί το Σκορπιό, άλλαξε τις τακτικές που ακολουθούσες μέχρι τώρα και έβλεπες ότι δεν απέδωσαν καρπούς -είτε επαγγελματικούς είτε αισθηματικούς- και σκέψου νέους τρόπους αντιμετώπισης των καταστάσεων. Επίσης, μην επιμένεις σε κάτι που δεν αναστρέφεται ή δεν αλλάζει προς το παρόν, αξιοποίησε περισσότερο τον ελεύθερο χρόνο σου, διάλεξε οπωσδήποτε νέους συνεργάτες -αν χρειαστεί- και τέλος μη φοβηθείς ακόμη και να αλλάξεις τόπο διαμονής ή εργασιακό χώρο, αν αυτό κριθεί απαραίτητο!

Αισθηματικές
Το πλανητικό σκηνικό της αισθηματικής σου ζωής για αυτήν τη χρονιά φέρνει έναν οργασμό δημιουργικότητας στις σχέσεις σου, με αποτέλεσμα να κάνεις συνεχώς νέα σχέδια και να επιθυμείς διακαώς να απαλλαγείς οριστικά από ό,τι σε στεναχώρησε στο παρελθόν. Το διάστημα που ο Άρης θα κινείται στο ζώδιό σου, από τις 20 Ιουλίου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, η ερωτική σου διάθεση θα είναι αρκετά τονισμένη και κάποιες φορές θα σε οδηγήσει σε εκρήξεις ζήλιας και εντάσεων. Φρόντισε αυτήν την περίοδο οι κινήσεις σου να είναι προσεχτικές και να μην παρασύρεσαι από τον αυθορμητισμό σου και τα σενάρια φαντασίας που συχνά ταλαιπωρούν το εύστροφο κεφαλάκι σου, γιατί θα διαλύσεις ένα δεσμό σου χωρίς ουσιαστικό λόγο.
Ιδιαίτερα οι singles του ζωδίου πρέπει να προσέχουν να μην εμπλακούν σε παράνομες καταστάσεις, ιδιαίτερα με άτομα που σχετίζονται με τον επαγγελματικό σας χώρο, γιατί θα εκτεθείτε ανεπανόρθωτα. Από το Σεπτέμβριο και μετά, οι πλανήτες θα σου αφήσουν περιθώρια να εκφραστείς με ρομαντικό τρόπο και να τραβήξεις τα βλέμματα πάνω σου, ιδίως αν ακόμη παραμένεις single. Οι γνωριμίες που θα κάνεις παράλληλα με τη διασκέδαση κάθε τύπου, θα σε ανανεώσουν και θα χαράξουν το δρόμο για να συναντήσεις τον έρωτα της ζωής σου.

Επαγγελματικές
Στα επαγγελματικά σου πρέπει να επιστρατεύσεις όλη σου την επιμονή, την υπομονή και τη διπλωματία για να πετύχεις πολλούς από τους στόχους που έχεις βάλει. Άφησε πίσω οριστικά το παρελθόν και κάνε το 2017 μία νέα αρχή στη δουλειά σου, είτε αυτή αφορά στην αλλαγή επαγγέλματος, είτε στο να αναλάβεις το ρίσκο και να πορευτείς μόνος σου, μακριά από εργοδότες και προϊσταμένους, είτε ακόμη και να διεκδικήσεις μια θέση στην εταιρεία σου, που θα ικανοποιήσει τις ανησυχίες και τη δημιουργικότητά σου. Σίγουρα τα διαστήματα που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα (από τις αρχές του χρόνου μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, από τις 9 Απριλίου μέχρι 3 Μαΐου, από τις 13 Αυγούστου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου και από τις 3 μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2017) θα αντιμετωπίσεις τις περισσότερες δυσκολίες με τους συνεργάτες σου, από τις οποίες όμως θα διδαχθείς, αλλά και θα εξασκήσεις την υπομονή -που δεν έχεις. Επίσης, αυτά τα διαστήματα καλό είναι να αποφύγεις κάθε είδους ξεκίνημα ή τη λήψη σημαντικών αποφάσεων και φρόντισε να μείνεις συνεργάσιμη, ακόμη και με τα άτομα εκείνα που δεν δείχνουν να σε καταλαβαίνουν. Οι ελιγμοί σου θα είναι καθοριστικής σπουδαιότητας για την μετέπειτα εξέλιξή σου. Από τις 11 Οκτωβρίου και μετά, ο Δίας στο Σκορπιό εκτός από έμπνευση και φαντασία, θα σου δώσει την ευκαιρία να προωθήσεις σημαντικά τα σχέδιά σου, που θα δεις επιτέλους να υλοποιούνται. Το άγχος και η ένταση για τις δυσκολίες των οικονομικών σου υποχρεώσεων θα αρχίσει σιγά-σιγά να καταλαγιάζει και θα βρεις ενδιαφέρουσες λύσεις για να ανταπεξέλθεις. Δεν είναι βέβαιο ότι θα καταφέρεις να αποταμιεύσεις χρήματα, αλλά είναι βέβαιο ότι όσα θα κερδίσεις, θα τα επενδύσεις σωστά.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η χρονιά ξεκινά με τους ευνοϊκότερους όρους για εσένα. Ο έρωτας καλά κρατεί και η διάθεσή σου είναι ανεβασμένη. Στη συνέχεια τα πράγματα σοβαρεύουν. Καλείσαι να επωφεληθείς από ευκαιρίες που θα βελτιώσουν την εργασιακή σου δράση, ενώ από το φθινόπωρο και μετά, η προσοχή σου εστιάζεται στην προσωπική σου ζωή. Η παρουσία του Δία στο Ζυγό μέχρι τις 11 Οκτωβρίου απογειώνει την ερωτική σου διάθεση. Αν είσαι δεσμευμένη, σε περιμένουν μοναδικές εμπειρίες με το άλλο σου μισό, ενώ αν είσαι single, νέες γνωριμίες σου υπόσχονται πολλά. Τώρα δεν αποκλείεται να γνωρίσεις ένα πρόσωπο που θα σε συναρπάσει. Άλλωστε, με τον Ουρανό να παραμένει στον Κριό, φαίνεται πως έχεις διάθεση για αλλαγές, ανατροπές και επαφές με άτομα που σε συναρπάζουν. Μέχρι να ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του, στις 3 Αυγούστου, θα μπορέσεις να θερίσεις τους καρπούς των προσπαθειών σου στη δουλειά ή να αδράξεις νέες ευκαιρίες. Να έχεις μόνο το νου σου τα διαστήματα που ο κυβερνήτης σου θα κινείται ανάδρομα (από τις αρχές του χρόνου μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, από τις 9 Απριλίου μέχρι 3 Μαΐου, από τις 13 Αυγούστου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου και από τις 3 μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2017) γιατί ελλοχεύουν κίνδυνοι, αφού είναι πολύ πιθανό να παρασυρθείς σε εμμονές ή να πέσεις στην παγίδα ενός παρασκηνίου. Τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, που ο Άρης και η Αφροδίτη θα "βολτάρουν" στο ζώδιό σου, νέες ευκαιρίες παρουσιάζονται στη ζωή σου για να βελτιώσεις μία σχέση, ένα γάμο ή μία συνεργασία. Οι διαπροσωπικές σου σχέσεις βρίσκονται σε τροχιά προόδου και μπορείς τώρα να ισχυροποιήσεις τις σχέσεις με το σύντροφό σου ή τους συνεργάτες σου. Αν αναζητάς μία νέα σχέση ή μία νέα συνεργασία, αξιοποίησε κάθε ευκαιρία που θα σου δοθεί. Ο Κρόνος στον Τοξότη σχεδόν όλη τη χρονιά, μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, σε αναγκάζει να κάνεις μία βαθιά ενδοσκόπηση και να αντιμετωπίσεις φοβίες, ανασφάλειες, απωθημένα, αλλά και πληγές του παρελθόντος, που ακόμη δεν έχεις ξεπεράσει. Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη, προκειμένου να βάλεις μία τάξη στη ζωή σου από το Δεκέμβριο και μετά. Από τις 22 Νοεμβρίου που ο Ποσειδώνας επιστρέφει σε ορθή πορεία από τους Ιχθείς, αλλάζει σταδιακά ο τρόπος που αντιμετωπίζεις την υγεία και τη δουλειά σου. Ψάχνεις την πρωτοτυπία και αναζητάς νέους στόχους εργασιακής δράσης. Δεν συμβιβάζεσαι με τη ρουτίνα ή με μονότονες δουλειές. Τα διαστήματα των Εκλείψεων (Σεληνιακή Έκλειψη στις 11 Φεβρουαρίου στον Λέοντα, Ηλιακή Έκλειψη στις 26 Φεβρουαρίου στους Ιχθείς, Σεληνιακή Έκλειψη στις 7 Αυγούστου στον Υδροχόο και Ηλιακή Έκλειψη στις 21 Αυγούστου στον Λέοντα), η υγεία σου μπορεί να περάσει από δοκιμασίες, αλλά αν παραμείνεις ήρεμη, θα βγεις αλώβητη από την επιρροή τους. Τέλος, από τις 11 Οκτωβρίου που ο Δίας θα αλλάξει θέση και θα μετακινηθεί στον Σκορπιό, η ερωτική ευτυχία είναι πολύ κοντά σου, ενώ ένα πρωτότυπο δημιουργικό σχέδιο μπορεί να σε κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή.

Αισθηματικές
Όσον αφορά στον τομέα της αισθηματικής σου ζωής, το 2017 θα κρατήσει το ενδιαφέρον σου αμείωτο. Ο Άρης στον Κριό από τις 28 Ιανουαρίου μέχρι τις 10 Μαρτίου θα καθορίσει την εξέλιξη του αισθηματικού σου δεσμού και στη διάρκεια της παραμονής του εκεί πρέπει να είσαι προσεχτική στις αντιδράσεις και τις αποφάσεις σου. Από εκεί και μετά, και κυρίως στην αρχή του καλοκαιριού, η κατάσταση θα βελτιωθεί με τη συμβολή του αρμονικού συνδυασμού της λογικής με το συναίσθημα και της συνεννόησης με την αμοιβαία αποδοχή και εκτίμηση. Η παγίδα του καλοκαιριού που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις, θα είναι οι συναρπαστικές στιγμές που θα βιώνεις, οι οποίες όμως δεν πρέπει να σε παρασύρουν σε μεγαλόστομες δηλώσεις. Αν θέλεις να επισημοποιήσεις τη σχέση σου, επίλεξε τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο για να το κάνεις. Αν πάλι θέλεις να απαλλαγείς από μία σχέση που σε ταλαιπωρεί, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες μέχρι τότε και κόψε οριστικά τις γέφυρες που σε συνδέουν με το παρελθόν. Σε κάθε περίπτωση, να θυμάσαι ότι το ενδιάμεσο εξάμηνο του χρόνου είναι αναμφισβήτητα πιο ξεκάθαρο διάστημα για την πορεία των αισθηματικών σου και πρέπει να προβείς στις απαραίτητες διεργασίες για να νιώσεις ανάλαφρη και χαρούμενη.

Επαγγελματικές
Παρά το γεγονός ότι οικονομικές δυσκολίες δεν θα πάψουν να υφίστανται και το 2017, οι γενικές πλανητικές συνθήκες που θα σε επηρεάζουν θα διευκολύνουν αρκετά συχνά την επαγγελματική σου πορεία στη διάρκεια αυτού του χρόνου. Μη διστάσεις να κάνεις τις αλλαγές που σκέφτεσαι κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να ξεχάσεις κάποιες από τις συνήθειές σου και να προσαρμοστείς σε ένα νέο, αλλά περισσότερο αισιόδοξο περιβάλλον. Αξίζει τον κόπο, αρκεί να υπάρχουν οι προοπτικές του θετικού αποτελέσματος, τις οποίες μπορείς και θα έχεις και τα εφόδια να δημιουργήσεις εσύ η ίδια. Από εκεί και μετά, πρέπει να είσαι πιο προσεκτική και άλλο τόσο ευέλικτη, ιδιαίτερα μπροστά στις αντιξοότητες ή τα δυσάρεστα περιστατικά γενικότερου χαρακτήρα που θα κάνουν την εμφάνισή τους. Επίσης, στα διαστήματα που ο κυβερνήτης σου θα κινείται ανάδρομα να είσαι επιφυλακτική απέναντι σε κάθε μορφή επαγγελματικής συνεργασίας, ενώ οι σχέσεις σου με το επαγγελματικό σου κοινό θα είναι κάπως ετοιμόρροπες. Στα οικονομικά σου, δεν σου επιτρέπονται λάθη, κακοί υπολογισμοί και επιπόλαιες επενδύσεις. Σου επιτρέπονται μόνο πρωτοβουλίες εκ του ασφαλούς και συμφωνίες, οι οποίες θα στηρίζονται σε εχέγγυα διασφάλισης των χρημάτων σου.



ΖΥΓΟΣ
Το 2017 σε βρίσκει σε μία φάση μεταβατική, άρα πιθανώς και μέσα στην ανασφάλεια. Ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιό σου μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, βάζοντας σε προτεραιότητα υγεία και εργασία. Οι σχέσεις με συναδέλφους θα είναι ικανοποιητικές, ενώ είναι πολύ πιθανό να καταφέρεις να αυξήσεις λίγο και το εισόδημά σου. Βέβαια, προκειμένου να το κάνεις αυτό, μπορεί να επωμιστείς με περισσότερες ευθύνες και εργασία. Με την Αφροδίτη να επιστρέφει σε ορθή πορεία από τον Κριό στις 15 Απριλίου και μετά να περνάει στον Ταύρο μέχρι τις 7 Ιουνίου, θα γίνεις ιδιαίτερα κοινωνική, ενώ θα τονωθεί και η ερωτική σου διάθεση. Τώρα η επιρροή του Δία στο ζώδιό σου θα βοηθήσει να βρεις ερωτικό ενδιαφέρον σε κάποιο πρόσωπο αν είσαι single ή να ξεπεράσεις το άγχος της δέσμευσης και να επισημοποιήσεις τη σχέση σου. Μην υποτιμάς το ταίρι σου ή το θεωρείς δεδομένο. Ο Κρόνος θα κινείται ανάδρομα από τις 6 Απριλίου μέχρι τις 25 Οκτωβρίου στον Τοξότη, κάνοντας ένα ξεκαθάρισμα στις φιλικές σου σχέσεις. Παλιοί φίλοι με τους οποίους δεν έχεις πλέον τίποτα κοινό, θα απομακρυνθούν από τη ζωή σου και θα αντικατασταθούν από νέους, που θα έχουν να σου διδάξουν κάτι σημαντικό, να σου δώσουν κίνητρα εξέλιξης. Με τον Κρόνο στον Τοξότη επίσης, πιθανώς να αναλάβεις ηγετική θέση σε μία ομάδα ατόμων με κοινούς σκοπούς και ενδιαφέροντα ή να δεις πιο ζεστά την προσφορά σου στα κοινά. Σημαντικό είναι να θυμάσαι πως ο σκοπός αυτής της θέσης του Κρόνου είναι να μάθεις να μοιράζεσαι τις ευθύνες, να μην τις παίρνεις όλες πάνω σου. Οι ρεαλιστικοί στόχοι με δουλειά και καλή οργάνωση θα επιτευχθούν πιο εύκολα από το φθινόπωρο και μετά. Στις 11 Οκτωβρίου, που ο Δίας θα εγκαταλείψει το ζώδιό σου και θα περάσει στο Σκορπιό, θα σε ενθαρρύνει να ρίξεις μία ματιά μέσα σου, θα ζητήσει αυτογνωσία, αλλά και μία συνολική θεώρηση της ζωής σου μέχρι τώρα. Η διέλευσή του θα βοηθήσει να τελειώνεις και με εκκρεμότητες του παρελθόντος. Ο Ουρανός τώρα θα συνεχίσει να κινείται στον Κριό, κάνοντάς σε πιο δημιουργική και εφευρετική. Από την άλλη, θα ξυπνήσει τον κυνηγό μέσα σου, γίνεσαι πιο δραστήρια ερωτικά, αλλά ίσως απρόθυμη να δεσμευτείς σοβαρά. Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς, τα διαστήματα που δεν θα κινείται ανάδρομα -μέχρι τις 16 Ιουνίου και από τις 22 Νοεμβρίου και μετά- θα σε κάνει πιο ευαίσθητη σε θέματα που αφορούν στην οικογένεια, τις ρίζες, το παρελθόν σου. Από την άλλη, θα έχεις πιο μελαγχολική, άτονη και πεσιμιστική διάθεση. Από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά, ο Κρόνος στον Αιγόκερω, μετασχηματίζει τον οικονομικό σου τομέα, αλλά και τη σχέση σου με το χρήμα ως μέρος της αυτοπεποίθησης σου. Καιρός να δεις ρεαλιστικά κάποια ζητήματα διαχείρισης και να κάνεις αλλαγές, με στόχο να προχωρήσεις ανοδικά.

Αισθηματικές
Στα αισθηματικά σου, εδώ και καιρό έχεις αρχίσει να βλέπεις πιο σοβαρά τις σχέσεις σου και να σκέφτεσαι για κάτι πιο σταθερό. Αν ξεκινήσεις κάτι όσο ο Δίας θα παραμένει στο ζώδιό σου μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, μάλλον θα έχει διάρκεια και δεν είναι καθόλου απίθανο το άτομο που θα συσχετιστείς μαζί του, να ανήκει στον επαγγελματικό σου χώρο. Αν είσαι single, θα είναι στο χέρι σου να επιλέξεις από πλήθος επιλογών με ποιον άνθρωπο θα φτιάξεις και θα συνεχίσεις τη ζωή σου. Ο ρομαντισμός και η ευαισθησία σου θα καλύψουν πολλές από τις ανασφάλειες που σε διακατέχουν και θα βρουν ελευθερία έκφρασης από τον Σεπτέμβριο και μετά, που ο Πλούτωνας θα κινείται σε κανονική πορεία στον Αιγόκερω και θα σφραγίσει για τα καλά το δεσμό που έχεις ήδη ξεκινήσει. Όσο για εσένα που ήδη βρίσκεσαι σε ένα γάμο, το 2017 έρχεται και σου καταλαγιάζει όλα τα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να σε ταλαιπωρούν, ενώ φέρνει το σύντροφό σου πιο κοντά και με μεγαλύτερη κατανόηση για τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου. Η οικογένειά σου ήταν και συνεχίζει να είναι προτεραιότητα και πλέον θα αισθάνεσαι δικαιωμένη για αυτά που έχεις δημιουργήσει.

Επαγγελματικές
Επαγγελματικά, θα συνεχίσεις τον αγώνα σου για να κατακτήσεις τους στόχους σου και θα δουλέψεις σε εντατικούς ρυθμούς για να διατηρήσεις όλα όσα έχεις αποκτήσει. Θα διαπιστώσεις ότι είναι λίγοι οι άνθρωποι που σε στηρίζουν και θέλουν την πρόοδό σου, βρίσκονται όμως κοντά σου όταν τους χρειαστείς. Οι ιδέες σου και τα σχέδια που έχεις στο μυαλό σου ίσως αντιμετωπίσουν τη ζήλια κάποιων συναδέλφων σου, οι οποίοι δεδομένης της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί, ίσως προσπαθήσουν να βρουν και να εκμεταλλευτούν τα ευάλωτά σου σημεία. Οφείλεις λοιπόν να χτίσεις γερά οχυρά γύρω σου, ώστε να μη βρουν διόδους να μπουν και να σε βλάψουν. Οι διακυμάνσεις δεν θα λείψουν στα οικονομικά σου, αλλά όσο ο χρόνος θα περνά, ολοένα και θα σταθεροποιούνται περισσότερο, γι’ αυτό το μόνο που σου απομένει είναι να μείνεις πιστή και συνετή στους προϋπολογισμούς σου και να μην ξεφεύγεις με παράτολμες επενδύσεις και αγορές. Το 2017 είναι μία χρονιά που σε καλεί να αντιμετωπίσεις με ρεαλισμό όσα συμβαίνουν και να ωριμάσεις περισσότερο από τις δυσκολίες που θα σου παρουσιαστούν, αλλά εν κατακλείδι θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Το 2017 σε φέρνει ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό που το ζώδιό σου γνωρίζει πώς να κάνει σχεδόν ασυνείδητα: να μεταμορφώνεται! Εκείνα που οι άλλοι αποκαλούν δυσκολίες και εμπόδια εσύ τα βλέπεις ως δυνατότητες και αυτό η αλήθεια είναι ότι θα σου φανεί πολύ χρήσιμο, μιας και η πορεία σου μέσα στη νέα χρονιά θα είναι πορεία μεταβολών. Και αυτό, όχι μόνο επειδή ο παραδοσιακός κυβερνήτης σου Πλούτωνας σε καλεί να αλλάξεις, αλλά επειδή στο ζώδιό σου θα περάσει το τελευταίο τρίμηνο ο Δίας, σηματοδοτώντας μία νέα φάση εμπειριών και ωρίμανσης. Βέβαια, ο Δίας μέχρι τότε θα κινείται στο Ζυγό, συμβάλλοντας στην ανανέωσή σου μέσω αλλαγών στον τρόπο ζωής σου, ενώ πιθανόν να χρειαστεί να βοηθήσεις και κάποιο γηραιότερο μέλος της οικογενείας σου ή να διαθέσεις χρόνο στους πιο αδύναμους. Ο Κρόνος, που εξακολουθεί να κινείται στον Τοξότη για όλο σχεδόν το χρόνο, θα διαλύσει πολλές από τις ανασφάλειές σου. Το 2017 είναι χρονιά προαγωγής, αύξησης ή εκκίνησης της δικής σου επιχείρησης ή ενός ελεύθερου επαγγέλματος. Μπορεί η αλλαγή να έρθει μετά από μία δύσκολη κατάσταση ή μία περίοδο αναστάτωσης και σύγχυσης, όμως κάποιες στιγμές ακόμη και ένα σοκαριστικό γεγονός, όπως μία απόλυση, είναι κινητήριος δύναμη για να ανακαλυφθούν και να αξιοποιηθούν οι πραγματικές σου ικανότητες. Από τις 4 Ιουνίου μέχρι τις 20 Ιουλίου, ο Άρης που θα κινείται στον Καρκίνο θα σου φέρει ευκαιρίες και τύχη σε συνεργασίες, αλλά και γενικότερα στις επαφές σου με τους άλλους. Δεν είναι απίθανο η τύχη αυτή να συνδεθεί με την ερωτική σου ζωή και να ερωτευτείς παράφορα ή ακόμη και να επισημοποιήσεις τη σχέση που διατηρείς. Η επιστροφή του Πλούτωνα σε ορθή πορεία από τις 28 Σεπτεμβρίου και μετά, θα ευνοήσει τα οικονομικά σου φέρνοντάς σου έσοδα από δυο μεριές ή χρήματα από ακίνητα, κληρονομιές ή αγοραπωλησίες. Εκμεταλλεύσου την επιρροή του για να εξετάσεις καλύτερα ασφαλιστικά συμβόλαια και θέματα συνταξιοδότησης ή για να ξεχρεώσεις. Οι Εκλείψεις του έτους (Σεληνιακή Έκλειψη στις 11 Φεβρουαρίου στον Λέοντα, Ηλιακή Έκλειψη στις 26 Φεβρουαρίου στους Ιχθείς, Σεληνιακή Έκλειψη στις 7 Αυγούστου στον Υδροχόο και Ηλιακή Έκλειψη στις 21 Αυγούστου στο Λέοντα) θα φέρουν αλλαγές στην καθημερινότητά σου και στη δουλειά σου. Το απρόσμενο θα "παίζει" έντονα αυτές τις περιόδους, γι’ αυτό φρόντισε να παραμείνεις λογική και ρεαλίστρια. Το τελευταίο τρίμηνο του χρόνου μπορείς να βάλεις τη ζωή σου σε μία ρότα, γι’ αυτό μην επαναπαυτείς καθόλου. Μη φοβηθείς τις αλλαγές και μην τις αναβάλλεις. Μέσα σου ξέρεις τί είναι αυτό που χρειάζεται για να αποκτήσει η καθημερινότητα σου καλύτερη προοπτική. Μη διστάσεις να το κάνεις!

Αισθηματικές
Αναμφίβολα ο τομέας των αισθηματικών σου θα δοκιμαστεί το 2017, ενώ πολλά και ποικίλα είναι τα γεγονότα που θα διαδραματιστούν κατά τη διάρκειά του. Αρκετές οι διακυμάνσεις των δικών σου συναισθημάτων και μοιραίες κάποιες εξελίξεις που θα συμβούν, ιδιαίτερα το πρώτο εξάμηνο του χρόνου. Ωστόσο, τη χρονιά αυτή περισσότερο από ποτέ, η πορεία σου γίνεται πιο συγκεκριμένη και καθοριστική. Με τον Πλούτωνα να εξακολουθεί να κινείται στον Αιγόκερω και να σε επηρεάζει, δέξου όποια εξέλιξη είναι μη αναστρέψιμη, μη βυθίζεσαι σε απαισιόδοξα συναισθήματα και αν βιώσεις ένα χωρισμό, κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του, από 20 Απριλίου μέχρι 28 Σεπτεμβρίου, εστίασε στο ότι το τέλος φέρνει πάντα μία νέα αρχή! Επίσης, να είσαι ιδιαίτερα προνοητική τις περιόδους που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα, (από τις αρχές του χρόνου μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, από τις 9 Απριλίου μέχρι 3 Μαΐου, από τις 13 Αυγούστου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου και από τις 3 μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2017) . Αυτά είναι τα δύσκολα περάσματα και εκεί θα κριθεί η τύχη, η αντοχή και το ερωτικό σου μέλλον! Το τελευταίο τρίμηνο του χρόνου οι singles του ζωδίου θα έχετε αρκετές ευκαιρίες να κάνετε νέες σχέσεις, οι οποίες θα σας ενισχύσουν έντονα και θα σας ωριμάσουν. Το τελευταίο δεκαήμερο του χρόνου, με τον Κρόνο να κάνει την είσοδό του στον Αιγόκερω, θα έρθεις αντιμέτωπη με διλήμματα, που με ευελιξία και υπομονή πολύ γρήγορα θα διαλυθούν, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα σε επηρεάσουν. Επιστράτευσε την προσοχή σου και τα αποτελέσματα θα σε αποζημιώσουν.

Επαγγελματικές
Ο επαγγελματικός τομέας θα απορροφήσει μεγάλο μέρος της ενέργειάς σου το 2017. Στο πρώτο τρίμηνο μην προχωρήσεις σε ριψοκίνδυνα εγχειρήματα και προνόησε για περιστασιακές δυσκολίες που θα εμφανιστούν το διάστημα της ανάδρομης πορείας της Αφροδίτης, από τις 4 Μαρτίου μέχρι 15 Απριλίου. Δώσε τον καλύτερό σου εαυτό και μη βιαστείς να απογοητευτείς από ματαιώσεις σχεδίων. Αν είσαι ελεύθερη επαγγελματίας, πρέπει να είσαι πιο μεθοδική, οργανωμένη και προσαρμόσιμη σε αλλαγές που δεν γίνεται να αγνοήσεις. Εκμεταλλεύσου το δεύτερο εξάμηνο του έτους, που οι πλανήτες θα τονίσουν τη δημοτικότητά σου και θα σε αναγκάσουν να αναθεωρήσεις τακτικές, συνήθειες, ενδεχομένως και το ίδιο το αντικείμενο της δουλειάς σου. Για να παγιωθεί μία νέα κατάσταση, πρέπει να περιμένεις μέχρι τις αρχές φθινοπώρου. Η δημιουργικότητα πάντως δεν θα σου λείψει, ούτε και η ανάλογη αμοιβή που δικαιούσαι. Γενικότερα, τα αποτελέσματα στον τομέα αυτόν θα σε ενισχύσουν ηθικά, θα περάσει όμως χρόνος γι’ αυτό, γιατί το πρώτο μισό του 2017 είναι προπαρασκευαστικό. Ανταμοιβές και οφέλη θα δεις από τον Οκτώβριο και μετά. Σημαντικό επίσης είναι να είσαι ειλικρινής με τους νέους συνεργάτες σου και σαφής στις αποφάσεις που κόβουν γέφυρες συνεργασίας με το παρελθόν. Τέλος, η κατάσταση των οικονομικών σου το 2017 δεν θα είναι και η καλύτερη, όμως θα έχεις αρκετές ευκαιρίες για ανεφοδιασμό ή κάλυψη μεγάλου ποσοστού των αναγκών σου. Έστω και καθυστερημένα, λύσεις θα σου δοθούν, αρκεί οι επιδιώξεις ή απαιτήσεις σου να μην είναι παράλογες.



ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο Κρόνος από το ζώδιό σου εξακολουθεί να "παραδίδει" μαθήματα στο ζώδιό σου, επηρεάζοντας τόσο τις ερωτικές όσο και τις φιλικές σου σχέσεις, αλλά και την κοινωνική σου ζωή. Η διάθεσή σου και αυτήν τη χρονιά θα είναι να ξεκαθαρίσεις τί θέλεις, να σταθεροποιήσεις καταστάσεις και να δεις σοβαρά τους άλλους στη ζωή σου, κάνοντας τα απαραίτητα ξεδιαλέγματα. Εκτός από τον Κρόνο, σημαντική για αυτόν τον τομέα των σχέσεων θα είναι και η επιρροή του κυβερνήτη σου Δία στο Ζυγό, μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, που θα ανανεώσει τις σχέσεις, φέρνοντας εκπλήξεις και νέα πρόσωπα στη ζωή σου, με ποικίλα ενδιαφέροντα. Όπως αντιλαμβάνεσαι, προοιωνίζονται σημαντικές αλλαγές στην προσωπική σου ζωή. Αυτό βέβαια μπορεί να σημαίνει μία δυνατή νέα σχέση, που μπορεί να δώσει τέλος σε φθαρμένες καταστάσεις από το παρελθόν ή θα οδηγήσει στην αναβίωση ενός παλιότερου δεσμού. Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στον έρωτα και τη φιλία δεν θα είναι εύκολα διακριτή μέσα στη χρονιά, οπότε ένας φίλος μπορεί εύκολα να γίνει εραστής, ενώ κάποιες ερωτικές σχέσεις μπορεί να θυμίζουν περισσότερο φιλικές. Πάντως, κάτω από την επιρροή του Δία, μπορεί να πάρεις πιο εύκολα την απόφαση της επισημοποίησης της σχέσης σου. Επίσης, οι σχέσεις που θα κάνεις μέσα στο 2017 μπορεί να είναι και ιδιαίτερα αντισυμβατικές, είτε με ανθρώπους που έχουν… ανοιχτούς λογαριασμούς, είτε με άτομα που μένουν μακριά, ενώ σίγουρα από τις 11 Οκτωβρίου και μετά, που ο κυβερνήτης σου περάσει στο Σκορπιό, το διάστημα θα είναι κάπως πιο ταραχώδες για τα ζητήματα της καρδιάς. Οι πιο δύσκολες περίοδοι για τα ερωτικά σου, αλλά και γενικά για τις διαπροσωπικές σου σχέσεις, είναι αυτές των Εκλείψεων (Σεληνιακή Έκλειψη στις 11 Φεβρουαρίου στον Λέοντα, Ηλιακή Έκλειψη στις 26 Φεβρουαρίου στους Ιχθείς, Σεληνιακή Έκλειψη στις 7 Αυγούστου στον Υδροχόο και Ηλιακή Έκλειψη στις 21 Αυγούστου στο Λέοντα). Τώρα ίσως να γίνεις πιο απρόβλεπτη για τους γύρω σου, να δίνεις ασαφή μηνύματα ή να προκαλείς εντάσεις. Ο Πλούτωνας, που παραμένει στον Αιγόκερω, είναι απόδειξη της καλής κατάστασης της υγείας σου φέτος. Σε γενικές γραμμές λοιπόν, είσαι καλυμμένη και το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι οι υπερβολές στην υγεία σου. Επίσης, αξιοποίησε την ενέργεια του Άρη στο ζώδιο του Λέοντα από τις 20 Ιουλίου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου για φυσική δραστηριότητα και σπορ, αποφεύγοντας βέβαια τις ακρότητες και προφυλάσσοντάς σε από ατυχήματα.

Αισθηματικές
Στα αισθηματικά σου, αν έχεις ανεξόφλητους ερωτικούς λογαριασμούς, δηλαδή αν υπάρχει μία ερωτική ιστορία που είχε λήξει άδοξα ή που δεν είχε μεσολαβήσει ανάμεσά σας μία επικοινωνία ή ένα γιατί, αυτόν το χρόνο θα επανέλθει στο προσκήνιο! Είναι βέβαιο ότι θα ξεχειλίζεις από γοητεία και ερωτισμό και η διάθεσή σου θα είναι αρκετά ανεβασμένη. Θα πάρεις ηθική και συναισθηματική επιβεβαίωση από την επιστροφή του άπιστου εραστή, ωστόσο δεν θα είσαι σε φάση να πάρεις καθοριστικές αποφάσεις. Μέχρι το φθινόπωρο το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απολαύσεις το φλερτ, τον έρωτα και τις όμορφες στιγμές που μπορεί να σου προσφέρει η σχέση σου, μία νέα γνωριμία ή ένα άτομο από το παρελθόν σου. Πάρε τώρα τις καθοριστικές αισθηματικές αποφάσεις της ζωής σου, αλλά σε καμία περίπτωση μην κλείνεις πόρτες. Οι δεσμευμένες θα προωθήσετε την ιδέα της επέκτασης οικογένειας στο σύντροφό σας και θα βρείτε την ανταπόκριση που επιθυμείτε, αν μείνετε πιστές απέναντί του και δεν παρασυρθείτε από εφήμερους έρωτες που πιθανόν να σας ξελογιάσουν.

Επαγγελματικές
Από τους πρώτους μήνες του χρόνου θα έχεις μεγάλο δυναμισμό και πολύ καλές ιδέες για τη βελτίωση της δουλειάς σου, αλλά το ανάδρομο πλανητικό σκηνικό, τουλάχιστον μέχρι τις 8 Ιανουαρίου που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα, αλλά και όλα τα διαστήματα που θα εκτελεί ανάδρομη πορεία (από τις 9 Απριλίου μέχρι 3 Μαΐου, από τις 13 Αυγούστου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου και από τις 3 μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2017) δεν προσφέρεται για να επιχειρήσεις να κάνεις αλλαγές ή να προσπαθήσεις να βάλεις κάποιο σχέδιο σου σε εφαρμογή, γιατί οι προσπάθειές σου δεν θα έχουν την κατάληξη που προσμένεις. Με τον Άρη στον Κριό από τις 28 Ιανουαρίου μέχρι τις 10 Μαρτίου, θα εκδηλώσεις αρκετά εγωιστική, αλλά και πεισματική συμπεριφορά στο χώρο της εργασίας σου και θα θέλεις κάποια πράγματα να γίνονται ακριβώς όπως επιθυμείς εσύ. Ρίξε λίγο τους τόνους και άκουσε τις απόψεις και τις συμβουλές των συναδέλφων σου, γιατί με τέτοιες εριστικές συμπεριφορές μπορεί να προκαλέσεις ανεπανόρθωτες ζημιές, χωρίς να το καταλαβαίνεις. Από τις 25 Οκτωβρίου και μετά, που ο Κρόνος θα επιστρέψει σε ορθή πορεία από το ζώδιό σου, θα μπορέσεις να κινηθείς καλύτερα και οι συνθήκες θα είναι πιο πρόσφορες για να πετύχεις αυτά που θέλεις. Ο Ουρανός στον Κριό τονίζει τις προσδοκίες σου για το μέλλον και σε βοηθά να εφεύρεις καινούρια μέσα για να τα καταφέρεις. Είσαι άνθρωπος που ξέρει τι θέλει και δεν έχεις παρά να κάνεις υπέρβαση στις υποχρεώσεις που δεν τελειώνουν ποτέ και οι οποίες συνήθως αποτελούν φρένο ή καθυστέρηση στην πραγματοποίηση των επιθυμιών σου. Το φθινόπωρο αξιοποίησε τον παράγοντα της τύχης, για να υλοποιήσεις τις επαγγελματικές σου φιλοδοξίες. Τέλος, χρειάζεται ιδιαίτερη αντιμετώπιση της οικονομικής σου διαχείρισης και προνοητικότητα. Οφείλεις να καλύπτεις πρώτα τις υποχρεώσεις σου και μετά να ξοδεύεις χρήματα για την προσωπική σου απόλαυση και μόνο. Τα διαστήματα του ανάδρομου Ερμή πρόσεξε προτάσεις που μπορεί να σου κάνουν, γιατί μπορεί να κρύβουν παγίδες. Τους τελευταίους τρείς μήνες του χρόνου μπορείς να κάνεις τις επαφές σου και να συζητήσεις για να αυξήσεις τα έσοδά σου.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η νέα χρονιά ξεκινά περίεργα για εσένα. Στο επίπεδο της προσωπικής σου ζωής είναι πιθανό να υπάρξουν σκαμπανεβάσματα. Ένας γάμος, μία σχέση ή μία στενή συνεργασία υποβάλλονται σε αλλαγές που θα πρέπει να σε βρουν σε ετοιμότητα. Με τον Πλούτωνα να παραμένει στο ζώδιό σου, σε ανάδρομη πορεία από τις 20 Απριλίου μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου, θα προκύψουν εκρηκτικές αλλαγές σε μία πολύ σημαντική σου σχέση. Αν είσαι single, οι ευκαιρίες που θα προκύψουν θα είναι μοναδικές και δεν θα πρέπει να τις αφήσεις να πάνε χαμένες. Με την Αφροδίτη ανάδρομη στον Κριό -από τις 4 Μαρτίου μέχρι τις 15 Απριλίου- μπορεί να νιώσεις έλξη για άτομα εκκεντρικά ή μπορεί να αναζητήσεις την συντροφιά ομοϊδεατών σου. Πρόσεχε αυτό το διάστημα τις υπερβολές και απόφυγε να προκαλείς τον περίγυρο σου με τη στάση σου και τις επιλογές σου. Ο κυβερνήτης σου Κρόνος στον Τοξότη για όλον το χρόνο προμηνύει ευχάριστες εξελίξεις σε οικονομικά, κληρονομικά ή φορολογικά θέματα. Ωστόσο, προσοχή χρειάζεται το διάστημα που θα κινείται ανάδρομα, από τις 6 Απριλίου μέχρι τις 25 Αυγούστου. Ενδεχόμενες οικονομικές εμπλοκές μπορεί να φέρουν ένα ισχυρό πισωγύρισμα στα φιλόδοξα σχέδιά σου αυτήν την περίοδο. Μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, που ο Δίας θα κινείται στο Ζυγό, άρπαξε τις ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν. Ταξίδεψε στο εξωτερικό, εμπλούτισε τις εμπειρίες και τις γνώσεις σου. Από εκεί και μετά, η διέλευσή του στο Σκορπιό σε καλεί σε ένα συνετό και οργανωμένο χειρισμό των οικονομικών σου. Είναι περίοδος ιδανική για να κάνεις οικονομία και να αποφύγεις περιττά έξοδα. Τώρα αρχίζεις να βλέπεις τα πράγματα πιο ιδεαλιστικά και λιγότερο συμφεροντολογικά. Για όλο το 2017 οι λέξεις-κλειδί που μπορούν να σε οδηγήσουν στην επιτυχία που ζητάς είναι οργάνωση, συνέπεια και υπομονή. Οι δυσκολίες και οι προκλήσεις θα σε ωριμάσουν, θα σε κάνουν πιο δυνατή και στο τέλος θα βγεις νικήτρια, με αυξημένη αυτοπεποίθηση.

Αισθηματικές
Ο τομέας των αισθηματικών σου θα αιχμαλωτίσει το ενδιαφέρον σου αυτή τη χρονιά και μέσα στα ευχάριστα, θα σε ταλαιπωρήσει κιόλας. Ωστόσο, η ταλαιπωρία ίσως αποδειχτεί απαραίτητη, ώστε να απαγκιστρωθείς από σχέσεις που δεν αξίζει να υπάρχουν πια. Ο Κρόνος στον Τοξότη, αργά αλλά σταθερά θα επηρεάσει βαθιά το δεσμό σου και αν ακόμη παραμένεις single, θα διαμορφώσει μία νέα εποχή, προσελκύοντας κοντά σου διαφορετικούς τύπους ανθρώπων από ό,τι έχεις συνηθίσει. Αν είσαι δεσμευμένη, μπορείς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να ανανεώσεις τη σχέση σου, βάζοντας τη φαντασία σου να δουλέψει. Για αρκετούς η απόκτηση ενός απογόνου θα αποτελέσει σκοπό, γι’ άλλους ο σκοπός αυτός θα είναι η βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους.
Οι singles του ζωδίου, προκειμένου να προσαρμοστείτε στις συνθήκες που απαιτεί η οικονομική κρίση, πρέπει να αναθεωρήσετε τις προτεραιότητές σας σε σύγκριση με τις απαιτήσεις των σχέσεών σας και όχι μόνο των αισθηματικών. Μπορεί να σας πονέσει λίγο, αλλά έχετε τη δύναμη να προσαρμοστείτε. Η κατάσταση θα βελτιωθεί πάλι από το φθινόπωρο και μετά, αφού οι συνθήκες θα σας επιτρέψουν να καθορίσετε εσείς το κλίμα, με δικές σας πρωτοβουλίες. Οι νέες ερωτικές γνωριμίες ευνοούνται και οι μόνιμες σχέσεις ανανεώνονται. Ο χειμώνας σας χαμογελά πλατιά!

Επαγγελματικές
Οι πρώτοι μήνες του χρόνου αποτελούν μεταβατικό στάδιο για την πορεία των επαγγελματικών σου. Θα είσαι σε κατάσταση αναμονής, αλλά οι φόβοι σου θα διαψευστούν και θα νιώσεις καλύτερα. Εξάλλου, ο δυναμισμός σου θα είναι τέτοιος, που θα σου επιτρέψει να αντισταθείς σθεναρά στους κινδύνους που θα κάνουν την εμφάνισή τους. Με την παρουσία του Ουρανού στον Κριό -μέχρι τις 3 Αυγούστου σε ορθή πορεία- θα νιώσεις μεγαλύτερη ασφάλεια. Υπολόγισε όμως ότι ακόμη και αυτό το διάστημα θα είναι έντονο και θα σου απαγορεύσει τα τολμηρά ανοίγματα. Κάτι τέτοιο μπορείς να το επιχειρήσεις μόνο αν έχεις οργανώσει πολύ προσεχτικά τις κινήσεις σου και ξέρεις με ποιους έχεις να διαπραγματευτείς. Από το φθινόπωρο και μετά, μέσα από επεισόδια και διεκδικήσεις, από τη γενικότερη αναστάτωση που θα επικρατεί και πέρα από προσωπικές προσδοκίες, θα παραμείνεις δραστήρια επαγγελματικά με θετικά αποτελέσματα τις περισσότερες φορές. Ο τομέας των οικονομικών σου πάλι θα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος, γι’ αυτό προσπάθησε να δώσεις σταθερότητα με τη συμπεριφορά σου, συμμάζεψε τα διάφορα μικρά μέτωπα που θα σου απορροφούν χρήματα κάθε μήνα, κόψε τις μη απαραίτητες δαπάνες και μετάθεσε τις μεγάλες προσδοκίες σου από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά, που Κρόνος θα επισκεφτεί το ζώδιό σου.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Το ξεκίνημα του χρόνου σε βρίσκει σε εγρήγορση και ενδείκνυται για κινήσεις στον επαγγελματικό σου τομέα, καθώς και το ενδιαφέρον για αυτόν θα είναι αυξημένο και οι συγκυρίες μπορεί να αποδειχτούν θετικά καθοριστικές για την εξέλιξή σου. Ο Δίας θα κινείται στο Ζυγό μέχρι τις 11 Οκτωβρίου (από τις 6 Φεβρουαρίου μέχρι τις 9 Ιουνίου σε ανάδρομη πορεία) και το διάστημα είναι καθοριστικό για να αναδιοργανώσεις όλα όσα σχετίζονται με τη δουλειά σου. Το ζήτημα όμως που θα πρέπει να αντιμετωπίσεις είναι κατά πόσο ρεαλίστρια και προσγειωμένη θα είσαι στις βλέψεις σου. Οι ευκαιρίες για το μέλλον θα φαντάζουν αυτήν την περίοδο πιο σημαντικές απ’ ό,τι θα είναι και υπάρχει ο κίνδυνος να αποκοπείς από την πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να χτίζεις παλάτια στην άμμο. Πρέπει λοιπόν να εστιάσεις την προσοχή σου στην αξιολόγηση κάποιων λανθασμένων κινήσεων του παρελθόντος και την αποφυγή τους στο άμεσο μέλλον. Οι ιδέες για την επαγγελματική σου επέκταση θα είναι πιο έντονες από τον Αύγουστο και μετά, που ο κυβερνήτης σου θα ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του από τον Κριό και τα πράγματα θα ηρεμήσουν κάπως μέσα σου, όπως και οι δυνατότητες να βλέπεις τα πάντα από την πρακτική και καθαρά ωφελιμιστική τους πλευρά. Οι επαφές σου τότε θα διακρίνονται από μία αξιόλογη εύνοια και δυνατότητα δημιουργίας της κατάλληλης ατμόσφαιρας, προκειμένου να προωθήσεις τα συμφέροντά σου. Από τις 11 Οκτωβρίου και μετά, που ο Δίας θα επισκεφτεί το Σκορπιό, καλό είναι να αποφύγεις τους πειραματισμούς, να ακολουθήσεις την πεπατημένη και να παραμείνεις πιστή σε αυτά που έχεις δρομολογήσει να πετύχεις. Ο τομέας της επικοινωνίας θα είναι επίσης τονισμένος τον τελευταίο μήνα του χρόνου, με τον Ερμή να κινείται στον Τοξότη και να σου χαρίζει αυτοπεποίθηση και τονισμένη κοινωνικότητα.

Αισθηματικές
Αέρας αλλαγής και ανανέωσης πλανάται στον τομέα των αισθηματικών σου αυτόν το χρόνο και η βαθύτερη επιθυμία σου θα είναι να κάνεις ραγδαίες ανακατατάξεις, που θα σε βοηθήσουν να οδηγήσεις τα πράγματα εκεί ακριβώς που επιθυμείς εσύ. Αν είσαι δεσμευμένη, ο ερωτισμός και ο αισθησιασμός σου θα σε ωθήσουν να ζήσεις αξέχαστες και παθιασμένες στιγμές με το σύντροφό σου και ο Δίας από το ζώδιο του Ζυγού μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου θα σε κάνει να δεις πιο σοβαρά τη σχέση που έχεις και να σκεφτείς για κάτι πιο σταθερό. Αν μάλιστα ξεκινήσεις κάτι κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, έχεις πολλές πιθανότητες αυτή σου η απόφαση να έχει μελλοντική και βέβαιη διάρκεια. Ωστόσο, οι ισορροπίες θα γίνουν κάπως ευαίσθητες το διάστημα που η Αφροδίτη θα εκτελεί ανάδρομη πορεία από τις 4 Μαρτίου μέχρι τις 15 Απριλίου, και αυτό σημαίνει ότι μία απίστευτα ρομαντική στιγμή με το ταίρι σου μπορεί στιγμιαία να εξελιχθεί σε παρεξήγηση, γιατί δεν θα διακρίνεσαι από συναισθηματική σταθερότητα. Η εριστική σου διάθεση θα είναι έντονη και μπορεί να σε παρασύρει σε ρήξεις και χωρισμούς. Έχε το νου σου! Από εκεί και μετά, η αισιοδοξία σου θα επιστρέψει και τα κοινά σας όνειρα θα πρωτοστατήσουν πάλι. Μην το βάζεις κάτω! Μέχρι τέλος του χρόνου θα δεις πως θα αλλάξουν όλα προς το καλύτερο και πως θα είναι όλα ιδανικά για τη σχέση σου. Αν είσαι single, να ξέρεις ότι φέτος θα έχεις πολλές ευκαιρίες να γνωρίσεις το άλλο σου μισό. Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι πολύ πιθανό ένας κεραυνοβόλος έρωτας να έρθει και να ανατρέψει πολλά από όσα αισθανόσουν ή πίστευες μέχρι τώρα!

Επαγγελματικές
Ο τομέας της καριέρας και των επαγγελματικών σου θα ενεργοποιηθεί ιδιαίτερα το 2017. Το ενδιαφέρον σου για την κοινωνική προβολή και καταξίωση θα είναι έντονο, με τον Κρόνο να κινείται στον Τοξότη μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, όπως και οι ευκαιρίες να προωθήσεις τα σχέδιά σου θα είναι εξίσου σημαντικές με το Δία να πορεύεται στο Ζυγό μέχρι τις 11 Οκτωβρίου. Τα διαστήματα που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα (από τις 9 Απριλίου μέχρι 3 Μαΐου, από τις 13 Αυγούστου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου και από τις 3 μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2017), μπορεί να προκληθούν κάποιες δυσκολίες σε σχέση με επιταγές, γραφειοκρατικά ή κληρονομικά ζητήματα, ενώ παράλληλα θα έχεις και μία τάση ανεξαρτητοποίησης και αποδέσμευσης από περιορισμούς, που σου επιβάλλονται στον επαγγελματικό σου χώρο. Από τις 28 Ιανουαρίου μέχρι τις 10 Μαρτίου που ο Άρης θα κινείται στον Κριό, μπορείς να μιλήσεις με προϊσταμένους και συνεργάτες και να προωθήσεις τις απόψεις σου, να αξιοποιήσεις τις δυνατότητές σου και να βάλεις σε μία νέα βάση την καριέρα σου, με όποιο αντικείμενο κι αν ασχολείσαι. Δέξου στωικά τους πειρασμούς που ενδεχομένως θα προκύψουν την ίδια περίοδο και μη διστάσεις να αφήσεις πίσω σου κάτι, προκειμένου να προχωρήσεις μπροστά. Το διάστημα που ο Δίας θα κινείται στο Σκορπιό απαιτεί την προσοχή σου, καθώς είναι πιθανό να έρθεις αντιμέτωπη με μία απογοήτευση από επαγγελματική σου φιλία, η οποία θα συνοδεύεται και από οικονομική απώλεια. Φρόντισε να μην παρασυρθείς από τις παρορμήσεις της στιγμής και απόφυγε τη λήψη σοβαρών αποφάσεων, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό. Αισθητή θα είναι η βελτίωση των επικοινωνιακών σου δυνατοτήτων τον τελευταίο μήνα του χρόνου. Στα οικονομικά σου τέλος θα κάνεις ένα αδιάκοπο σκωτσέζικο ντους με το πορτοφόλι σου, μιας και θα υπάρχουν μήνες που θα θέλεις να κάνεις κομπόδεμα και μήνες που δεν θα συγκρατείς την αγοραστική σου μανία, με αποτέλεσμα ο επόμενος χρόνος να σε βρει στα ίδια επίπεδα. Πάλι καλά…



ΙΧΘΕΙΣ
Οι αναστατώσεις συνεχίζονται για εσένα και το 2017, καθώς το πλανητικό σκηνικό του χρόνου θα αλλάζει αιφνίδια τα προγράμματά σου σε όλους τους τομείς της ζωής σου που σε απασχολούν. Από τις 4 Μαρτίου μέχρι τις 15 Απριλίου η Αφροδίτη θα κινείται ανάδρομα και θα έχεις δυσκολίες στην επικοινωνία σου, μυστικότητα στις επαφές σου και αρκετές έγνοιες. Τα καθημερινά γεγονότα θα αλλάξουν την καθημερινή σου πορεία, είτε αυτά προέρχονται από το χώρο της δουλειάς σου είτε από τους φίλους σου. Το σίγουρο είναι ότι η παρουσία του Ποσειδώνα στο ζώδιό σου, σε ανάδρομη πορεία από τις 16 Ιουνίου μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, θα σε βοηθήσει να βρεις λύσεις που χρειάζεσαι άμεσα για να προωθήσεις ένα σημαντικό σου σχέδιο, ενώ ο… από μηχανής θεός μπορεί να σου φέρει στο πιάτο τις ιδέες, τα όνειρα, τη διαίσθηση και να τα χρησιμοποιήσεις για τα επόμενα δημιουργικά σου βήματα. Ο Δίας στο Ζυγό μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, θα σε βοηθήσει ώστε να ξαναβρείς τη χαμένη σου δημιουργικότητα, να βγεις πια στον ερωτικό στίβο με τον παρορμητισμό και τον ερωτισμό που θα σε χαρακτηρίζει και κυρίως να πάρεις σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή σου. Η παρουσία του Άρη στον Καρκίνο από τις 4 Ιουνίου μέχρι τις 20 Ιουλίου, θα είναι άλλη μια κινητήρια δύναμη για την αισθηματική σου ζωή, καθώς τα φλερτ και η επικοινωνία, ακόμα και η δημιουργία σχέσεων είναι εκείνα που θα καλυτερέψουν κατά πολύ τη ζωή σου. Το πέρασμα του Δία στο Σκορπιό από τις 11 Οκτωβρίου και μετά, θα βγάλει στην επιφάνεια όλες σου τις ευαισθησίες, κυρίως για αγαπημένα πρόσωπα και την οικογένειά σου. Δεν αποκλείεται κιόλας να επιστρέψεις στα πάτρια εδάφη, αν βρίσκεσαι μακριά ή να κάνεις δραστικές κινήσεις για να επεκτείνεις τη δική σου οικογένεια.

Αισθηματικές
Χαμογέλασε, γιατί τα αισθηματικά προβλήματα φαίνεται πως ξεπερνιούνται το 2017 και εσύ βρίσκεις και πάλι τη χαμένη σου λάμψη και γοητεία. Συναισθηματική επιβεβαίωση και αποκατάσταση από μια ερωτική σχέση ή γνωριμία, θα σε κάνουν να νιώσεις ανακούφιση και χαρά. Σε όλη τη διάρκεια του χρόνου θα έχεις την επιθυμία για νέα σχέδια, όνειρα, αλλά και προγραμματισμό διασκεδάσεων και απολαύσεων. Ο Δίας από το Ζυγό και ο Ουρανός στον Κριό (μέχρι τις 3 Αυγούστου σε ορθή πορεία), θα σου χαρίσουν απλόχερα όλες τις καλές επιρροές τους και θα σου δώσουν την ευκαιρία να κάνεις πραγματικότητα κάποια όνειρα στα αισθηματικά σου. Προσπάθησε όμως να μην παρασυρθείς από το συναίσθημα και πάρεις παρορμητικές αποφάσεις, που με τον ερχομό του Φθινοπώρου θα αναθεωρήσεις! Αυτό το χρόνο μάλλον θα πάρεις σοβαρές αποφάσεις για τη σχέση σου, που η αλήθεια είναι ότι σου είχε δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά τους προηγούμενους μήνες. Αν είσαι single, αξιοποίησε τις ευκαιρίες που θα σου δοθούν για νέες γνωριμίες, σκόρπισε τα βέλη σου σε άτομα που αξίζουν να σταθούν δίπλα σου και μην αναλώνεσαι σε εφήμερους έρωτες, που το μόνο που σου προσφέρουν είναι λίγες στιγμές παθιασμένου έρωτα και τίποτε άλλο. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με τις δύο Εκλείψεις που θα πραγματοποιηθούν (Έκλειψη Σελήνης στις 7 Αυγούστου στον Υδροχόο και Έκλειψη Ηλίου στις 21 Αυγούστου στο Λέοντα), δεν αποκλείεται κιόλας να γοητευτείς από ένα φιλικό σου πρόσωπο και ίσως να αναπτύξεις μαζί του μία γλυκιά και ουσιαστική σχέση, που θα πάει τη ζωή σου ένα βήμα πιο πέρα. Στο χέρι σου είναι!

Επαγγελματικές
Το 2017 είναι ένας εξαίρετος χρόνος για τις επαγγελματικές σου υποθέσεις. Παρόλο που με το ξεκίνημά του θα χαλαρώσεις τους επαγγελματικούς σου ρυθμούς, λόγω κούρασης και εξαντλητικών ωραρίων που θα σε έχουν ταλαιπωρήσει, ο κυβερνήτης σου Ποσειδώνας θα σου δώσει πολλές ευκαιρίες για να κάνεις νέα επαγγελματικά πλάνα και θα σου ανοίξει τους δρόμους για να τα κάνεις πραγματικότητα. Είναι μία καλή περίοδος για να αναπτύξεις τις γνώσεις σου, να αναλάβεις μία νέα ευθύνη και γενικότερα να αναπτυχθείς. Ωστόσο, ο Ερμής που θα κινείται ανάδρομα από τις 9 Απριλίου μέχρι 3 Μαΐου, από τις 13 Αυγούστου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου και από τις 3 μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2017, σου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και σε προειδοποιεί να μην πάρεις οριστικές αποφάσεις και να μην βάλεις υπογραφές που αφορούν στον τομέα της καριέρας σου, τουλάχιστον τα προαναφερθέντα διαστήματα. Κάνε τις διαπραγματεύσεις σου, εξέτασε όλες τις ευκαιρίες, οργάνωσε το πλάνο σου, αλλά να μην έχεις τίποτα δεδομένο. Από το καλοκαίρι και μετά θα μπορείς να θέσεις σε εφαρμογή όλα όσα σχεδίαζες το περασμένο διάστημα και θα καταφέρεις να κάνεις κάποιες κινήσεις που θα είναι καθοριστικές για την επαγγελματική και οικονομική σου εξέλιξη. Οι πλανήτες θα σου χαρίσουν έμπνευση και φαντασία και θα σου δώσουν την ευκαιρία να προωθήσεις σημαντικά σου σχέδια, τα οποία θα δεις επιτέλους να υλοποιούνται. Στον οικονομικό τομέα, φαίνεται πώς θα έχεις τα τυχερά σου. Ακόμα και τις στιγμές που θα μένεις με άδειο το πορτοφόλι, κάτι θα συμβαίνει και θα βρίσκεσαι πάλι κερδισμένη. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξοδεύεις αλόγιστα, αλλά όσο μπορείς να κάνεις οικονομία για τις δύσκολες μέρες που προμηνύονται, οι οποίες δεν θα είναι και λίγες με τον Κρόνο να κάνει την είσοδο του στον Αιγόκερω στην εκπνοή του έτους και συγκεκριμένα στις 20 Δεκεμβρίου…

.tlife.gr