Κυριακή, Μαρτίου 26

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΡΑΦΙΝΗΣ


Τα Οφέλη της θεραπείας:

Ποδολογία,Ποδιατρική,Ποδολόγος,Ποδίατρος,Podology,Podiatry,θεραπεία κάλλων, κάλλοι,ποδιΟι ευεργετικές ιδιότητες της θεραπείας με παραφίνη είναι γνωστές εδώ και αιώνες.
Οι γιατροί γνωρίζουν πλέον εδώ και πολλά χρόνια ότι η θεραπεία παραφίνης είναι ένας πολύ καλός τρόπος ενυδάτωσης, αλλά και γρήγορης επούλωσης μικροτραυμάτων.
Επίσης η  θεραπεία παραφίνης, σε συνδυασμό με μασάζ από κάποιον ειδικό, μπορεί να απαλύνει πόνους σε μυς και αρθρώσεις. Τα τελευταία χρόνια οι φυσικοθεραπευτές και οι θεραπευτές μασάζ, έχουν πεισθεί απόλυτα για τις θεραπευτικές της ιδιότητες και συνιστούν ανεπιφύλακτα στους πελάτες τους τη θεραπεία παραφίνης.


Τη χρήση της θεραπείας με παραφίνη την συναντάμε πολύ παλιά, την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Γνωρίζουμε πως οι αρχαίοι Ρωμαίοι έχυναν ζεστό κερί στο σώμα τους σαν προετοιμασία για θεραπεία μασάζ.
Αργότερα, οι Γάλλοι χρησιμοποίησαν την θεραπεία παραφίνης πάνω σε πληγές για την επιτάχυνση της επούλωσης τραυμάτων. Στο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Βρετανοί χρησιμοποιούσαν τη θεραπεία παραφίνης ως πρωτόκολλο για τη θεραπεία ορθοπεδικών παθήσεων σε στρατιωτικά νοσοκομεία.
Στη σύγχρονη εποχή, η θεραπεία με παραφίνη είναι αρκετά κοινή και χρησιμοποιείται ευρέως για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση παθήσεων, όπως είναι οι ακόλουθες:
  •     Έκζεμα
  •     Αρθρίτιδα
  •     Θυλακίτιδα
  •     Τενοντίτιδα
  •     Ινομυαλγία
  •     Φλεγμονές
  •     Μυϊκούς σπασμούς
  •     Καταπονημένους μύες
  •     Ψωρίαση
  •     Δύσκαμπτες αρθρώσεις
  •     Και άλλα ...
Η θεραπεία Παραφίνης, συνδυαζόμενη με ειδικές ασκήσεις, χρησιμοποιείται επίσης ευρέως για τη θεραπεία των αθλητικών τραυματισμών. Ένα από τα μεγάλα οφέλη της θεραπείας με παραφίνη είναι ότι καταπραΰνει και ενυδατώνει το δέρμα, ανοίγει τους πόρους, αυξάνει την κυκλοφορία, και προάγει την αίσθηση της ηρεμίας στην ασθενή.
Ο πιο γνωστός τρόπος για να εφαρμόσει κανείς αυτή η θεραπεία, είναι η χρήση της ειδικής μπανιέρας θεραπείας παραφίνης. Η χρήση λουτρού θεραπείας παραφίνης είναι πολύ εύκολη και καθόλου χρονοβόρα, αφού η συνολική της διάρκεια  είναι 30 λεπτά.

Λίγη περισσότερη γνώση για την παραφίνη:
Η παραφίνη είναι μείγμα υδρογονανθράκων που αποτελεί μέρος του υπολείμματος της κλασματικής αποστάξεως των πετρελαίων. Το όνομά της οφείλεται στη μικρή χημική δραστηριότητά της.
Η παραφίνη απομονώθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 18ου αι. Παραλαμβάνεται από το υπόλειμμα της κλασματικής απόσταξης των πετρελαίων, το οποίο καθαρίζεται με συνεχείς κατεργασίες. Η παραφίνη διακρίνεται ανάλογα με το σημείο τήξεως σε μαλακή, σε σκληρή και σε υγρή ή παραφινέλαιο.
Είναι ουσία λευκή, στερεή, άοσμη, άγευστη, αδιάλυτη στο νερό, αλλά διαλυτή (υγρό) σε ορισμένους οργανικούς διαλύτες.
Δεδομένου ότι η παραφίνη είναι βαριά σε μοριακό βάρος, αυξάνει την παροχή αίματος στην περιοχή που αντιμετωπίζεται και παγιδεύει την υγρασία στα υποκείμενα στρώματα του δέρματος, με αποτέλεσμα να ανανεώνει και να τρέφει το δέρμα. Η θεραπεία παραφίνης, μειώνει τον πόνο και την ακαμψία γύρω από τις αρθρώσεις αφαιρώντας  το υπερβολικό υγρό από τον περιβάλλοντα ιστό ενώ συγχρόνως παρέχει λίπανση.
Αντενδείξεις:
Η αγωγή παραφίνης δεν συνιστάτε σε άτομα με *Υπέρταση *Διαβήτη ή *Φλεβίτιδα.
  kentropodiou.gr