Ελένη Γερασιμίδου: «Τα πράγματα στον κλάδο μας είναι τραγικά»

Ελένη Γερασιμίδου: «Τα πράγματα στον κλάδο μας είναι τραγικά»
Συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso παραχώρησε η Ελένη Γερασιμίδου όπου και αναφέρθηκε στον κλάδο των ηθοποιών και πόσο έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση.

Πώς πάνε τα πράγματα στον κλάδο σας;Συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso παραχώρησε η Ελένη Γερασιμίδου όπου και αναφέρθηκε στον κλάδο των ηθοποιών και πόσο έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση.

Πώς πάνε τα πράγματα στον κλάδο σας;

Τραγικά! Δεν υπάρχει κατοχύρωση του επαγγέλματος. Ο μεγαλύτερος αριθμός των ηθοποιών είναι απογοητευμένος. Με πολλή υπερηφάνεια λέω ότι το ΣΕΗ (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών) κλείνει 100 χρόνια ζωής. Ωστόσο, θα ήθελα τους ηθοποιούς πιο αγωνιστές.

Πώς πήρατε την απόφαση να φτιάξετε το δικό σας θέατρο στο Γκάζι και μάλιστα μέσα στην οικονομική κρίση;


Ήταν μεγάλη μας επιθυμία. Συνηθίζαμε να κάνουμε δικές μας παραγωγές και νοικιάζαμε πάντα τις θεατρικές στέγες. Είπαμε, λοιπόν, να πάρουμε το ρίσκο. Βρήκαμε αυτόν τον χώρο που ήταν γκαράζ κι έπεσε πολύ χρήμα και προσωπική δουλειά από τον Αντώνη, την κόρη μου, την Αγγελική, και εμένα. Οι τράπεζες δεν μας έδωσαν δάνεια. Ευτυχώς, δεν μας έδωσαν χρήματα. Μας παίδεψαν πολύ και αντιμετωπίσαμε ακόμη και προσβλητική συμπεριφορά, ειδικά από τον διευθύνοντα της τράπεζας. Και αν δεν έδωσαν δάνειο σε εμένα που με ξέρει ο κόσμος, φανταστείτε τι περνάει ένας άνθρωπος που δεν έχει την αναγνωρισιμότητα. Ξέρετε ποιοι βοήθησαν; Οι φίλοι μας. Δεν τους ζητήσαμε τίποτα. Ηρθαν και μας είπαν «πάρτε αυτά τα χρήματα». Και αυτή η ευθύνη, να ξεχρεώσεις φίλους, είναι πιο μεγάλη. Και το έχουμε καταφέρει, επειδή μας εμπιστεύτηκαν.

Ποια παράσταση ανεβάζετε στο νέο καλλιτεχνικό σπίτι σας;

Μόλις ολοκληρώθηκε το έργο «Φόρτυ 1/2 (μύησις)» που έγραψα και ανέβηκε στο θέατρό μας, το από κοινού θέατρο. Μετά το Πάσχα η παράσταση θα ταξιδέψει στην Πάτρα και το καλοκαίρι θα συνεχίσουμε στο θεατράκι μας ή με αυτό το έργο ή με κάποιο άλλο.

Πηγή: govastileto.gr