Τετάρτη, Ιουνίου 21

Δίνουν τυράκι για να μην δούμε τη φάκα! Έρχεται η … φόρο-λοταρία

καρτα
Να ενεργοποιήσει την φόρο-λοταρία ετοιμάζεται το υπουργείο Οικονομικών. Το μέτρο αναμένεται να ενεργοποιηθεί εντός του καλοκαιριού, πιθανώς τον Ιούλιο , με αλλαγές, πάντως, ως προς τον αρχικό σχεδιασμό. Αντί για κληρώσεις ΙΧ, ακινήτων και ποσών που θα μπορούν να εξαργυρωθούν με ψώνια σε καταστήματα, θα προσφέρει μόνο χρηματικά ποσά στους νικητές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα κληρώνει, μηνιαίως,  1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς που χρησιμοποιούν την χρεωστική ή την πιστωτική κάρτα για τις αγορές τους.
Η ΔΗΛΕΔ θα λαμβάνει στοιχεία από τις τράπεζες για τις ηλεκτρονικές χρεώσεις καρτών και θα πραγματοποιεί ηλεκτρονικές κληρώσεις. Για κάθε συναλλαγή που πραγματοποιεί ένας φορολογούμενος θα λαμβάνει ουσιαστικά και έναν ηλεκτρονικό λαχνό. Με τις κληρώσεις των 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς θα διατίθεται και το συνολικό κονδύλι των 12 εκατ. ευρώ ετησίως που προβλέπει ο προϋπολογισμός.
Οι αρχικές σκέψεις για κληρώσεις ΙΧ από τον ΟΔΔΥ, ακινήτων από το απόθεμα του δημοσίου και πιστωτικών ποσών για αγορές απευθείας από τις συσκευές χρεώσεων POS εγκαταλείφθηκαν προσωρινά λόγω τεχνικών δυσκολιών με τις τράπεζες..makeleio.gr