Σε ποιο θεό πιστεύουν οι ηγέτες της Ευρώπης: Ο άθεος Τσίπρας και η θεοσεβούμενη Άνγκελα Μέρκελ

Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε ο πρώτος Πρωθυπουργός της Ελλάδας που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο και όχι θρησκευτικό γιατί είναι άθεος.
Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ που σόκαρε πολλούς με την ανάληψη της πρωθυπουργίας στην Ελλάδα είναι ένας από τους λίγους ηγέτες κρατών στην Ευρώπη που δε πιστεύουν στο θεό.

Σύμφωνα ωστόσο με το qz δεν είναι ο μοναδικός άθεος ηγέτης στην Ευρώπη, καθώς υπάρχουν τουλάχιστον τρεις αναφέρει το δημοσίευμα.
Ο πιο γνωστός είναι ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ που σε συνέντευξή του το 2002 είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: "Έχω φτάσει σε ένα σημείο να πιστεύω ότι δεν υπάρχει θεός."
tsipraseuropereligion
Ένας δεύτερος άθεος ηγέτης είναι ο πρωθυπουργός της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς, ο οποίος κατάφερε να φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα εξουσίας, παρά το γεγονός ότι στη χώρα ζουν 90% Καθολικοί.
Οι Θρησκευτικοί ηγέτες στην Κροατία είναι εξοργισμένοι μαζί του γιατί δε πηγαίνει στην εκκλησία ακόμα και στις μεγάλες θρησκευτικές εορτές.
Άλλοι ηγέτες της Ευρώπης πιστεύουν περισσότερο ή λιγότερο στο θεό. Παράδειγμα η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ που είχε δηλώσει ότι “Πιστεύω στο θεό και τη θρησκεία που είναι σταθερός σύντροφος στη ζωή μου”.
Άλλο παράδειγμα είναι ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο που περιγράφει τον εαυτό του ως "Ορθόδοξο άθεο".
ΠΗΓΗ: qz.com

 huffingtonpost.gr