Πέμπτη, Ιουνίου 15

Τι αποτελέσματα έχει ο βελονισμός για αδυνάτισμα;

Πότε συνιστάται ο βελονισμός για χάσιμο βάρους;

Εξειδικευμένος Ωτοβελονιστής Ιατρός Σταύρος Ταταράκης -

1.Ένας ιατρός ο οποίος δεν έχει πιστοποιημένες γνώσεις βελονισμού για συγκεκριμένες εφαρμογές (απεξάρτηση από εθισμό ή βουλιμία, απαλλαγή από στρες κ.λπ.) μπορεί να εφαρμόσει μόνο το βασικό πρωτόκολλο βελονισμού χωρίς όμως να είναι σε θέση να το προσαρμόσει ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς, ούτε να συνδυάσει τα διάφορα είδη βελονισμού ανάλογα με την
περίπτωση.

2. Σε έναν πιστοποιημένο βελονιστή, ο οποίος δεν είναι ιατρός.

Αφού συζητήσεις με τον εξειδικευμένο βελονιστή Ιατρό Σταύρο Ταταράκη, θα ξεκινήσει η θεραπευτική διαδικασία βάσει του πρωτοκόλλου βελονισμού το οποίο θα αποφασίσει ειδικά για τις δικές σου ανάγκες.
Ο Ιατρός Σταύρος Ταταράκης έχει πιστοποιηθεί ως ειδικός σε Σωματικό Βελονισμό, Κοιλιακό Βελονισμό και Ωτοβελονισμό, όπως επίσης και στις εξής φυσικές θεραπείες που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τη διακοπή του καπνίσματος:
  • Βελονισμός για Απεξάρτηση, Στρες, Αποτοξίνωση και Αντιμετώπιση Βουλιμίας
  • Ορθομοριακή Ιατρική (Διατροφή - Συμπληρώματα Διατροφής)
  • Ομοιοπαθητική (για αντιμετώπιση και διαχείριση Στρες, κρίσεων Πανικού, Κατάθλιψης)
  • Μεσοθεραπεία και Βελονισμός για Αντιμετώπιση Χρόνιου Πόνου
  • Αισθητική Μεσοθεραπεία (για βαθιά Αναζωογόνηση του Δέρματος μετά από μακροχρόνιο κάπνισμα)
Ρώτησε ό,τι θέλεις τον Ειδικό Ωτοβελονιστή Ιατρό Σταύρο Ταταράκη για τη δική σου θεραπεία διακοπής καπνίσματος.

Τι αποτελέσματα έχει ο βελονισμός για αδυνάτισμα;

Ο εξειδικευμένος ωτοβελονιστής Ιατρός εστιάζει σε ειδικά σημεία του αυτιού ώστε να ενεργοποιήσει τους νευρώνες και τα ενεργειακά κέντρα που επηρεάζουν τον θυρεοειδή, τους ενδοκρινείς αδένες κ.ά. Έτσι θα επαναρυθμιστούν οι ορμόνες που συμβάλλουν στην όρεξη, στη σωστή απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων και στον μεταβολισμό.

Συγκεκριμένα, με το εξατομικευμένο πρωτόκολλο βελονισμού για αδυνάτισμα που θα σχεδιάσει και θα εφαρμόσει ειδικά για εσένα ο Ιατρός Σταύρος Ταταράκης θα στοχεύσει στους συγκεκριμένους παράγοντες που ευθύνονται στη δική σου περίπτωση για τη συσσώρευση περιττού λίπους. Αυτοί μπορεί να είναι:
  • Το άγχος και η νευρικότητα: Ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την πολυφαγία.
  • Οι ορμόνες της πείνας: Η γκρελίνη, που ρυθμίζει την όρεξη, και η λεπτίνη, που βοηθά στο αίσθημα χορτασμού και κατ' επέκταση, στο αδυνάτισμα.
  • Η αϋπνία: Τα επίπεδα γκρελίνης και λεπτίνης διαταράσσονται από την έλλειψη ύπνου.
  • Ο αργός μεταβολισμός: Οι μειωμένες εκκρίσεις της υπόφυσης δεν ενεργοποιούν επαρκώς τον θυρεοειδή αδένα για να επιταχύνει τον μεταβολισμό.
  • Προβληματική κυκλοφορία αίματος: Μειωμένη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών.
  • Προβληματική λειτουργία σπλήνα, παγκρέατος, στομάχου, νεφρών: Διαταραγμένη όρεξη, κατακράτηση υγρών, κακή πέψη, μειωμένη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών.
Ο βελονισμός για αδυνάτισμα είναι μια απόλυτα φυσιολογική διαδικασία και ως εκ τούτου δρα σε βάθος χρόνου επιτυγχάνοντας την ισορροπία του οργανισμού που είναι απαραίτητη για να επανέλθει το σώμα στο φυσιολογικό του βάρος.

Αν είσαι αποφασισμένη/ος να αδυνατίσεις, θα το επιτύχεις πολύ πιο εύκολα με τη βοήθεια του ειδικού πρωτοκόλλου βελονισμού, ιδανικά μαζί με:

Τα αποτελέσματα ενός ισορροπημένου οργανισμού που δεν έχει πια τάση για παχυσαρκία φαίνονται συνήθως σε περίπου δύο μήνες. Από την πρώτη όμως συνεδρία του βελονισμού για αδυνάτισμα στο Medical Nature Center θα νιώσεις τη διαφορά σαν ένα αίσθημα άνεσης στη σχέση σου με το φαγητό.

Πότε συνιστάται ο βελονισμός για χάσιμο βάρους;

Ο βελονισμός για απώλεια βάρους βοηθά ιδιαίτερα στις εξής περιπτώσεις:
  • Καθιστική ζωή
  • Εμμηνόπαυση
  • Άγχος
  • Χρόνια παχυσαρκία
  • Αργός μεταβολισμός
  • Φαρμακευτική αγωγή που δυσχεραίνει την απώλεια βάρους
  • Κιλά εγκυμοσύνης που παραμένουν 1 έτος και πλέον μετά τον τοκετό
  • Μία φορά το χρόνο για διατήρηση των χαμένων κιλών (αν συνεχίζεται η τάση για παχυσαρκία).
  • Κατάθλιψη
Ο ωτοβελονισμός για αδυνάτισμα υποστηρίζει αποτελεσματικά κάθε προσπάθεια για έλεγχο βάρους είτε ανεξάρτητα είτε στο πλαίσιο ενός εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής για απώλεια βάρους.

Πώς γίνεται ο ωτοβελονισμός για αδυνάτισμα στο Medical Nature Center;

Στο αυτί καταλήγουν τα όργανα και οι λειτουργίες του σώματος που σχετίζονται με τη διαδικασία της λήψης τροφής, της όρεξης ή της βουλιμίας. Ο ειδικευμένος ωτοβελονιστής, πέρα από τα γνωστά βασικά σημεία που αφορούν στον έλεγχο του στρες και της βουλιμίας, είναι σε θέση να συνδυάσει κατά περίπτωση τα βελονιζόμενα σημεία, δημιουργώντας ένα απόλυτα στοχευμένο πρωτόκολλο βελονισμού για απώλεια βάρους στον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Το εξατομικευμένο πρωτόκολλο βελονισμού για αδυνάτισμα Medical Nature Formula που σχεδιάζει και εφαρμόζει ο πιστοποιημένος ωτοβελονιστής Ιατρός Σταύρος Ταταράκης στο Medical Nature Center για κάθε περίπτωση ξεχωριστά, λαμβάνει υπ' όψιν όλες τις ιδιαίτερες παραμέτρους που έχουν συμβάλει στη δημιουργία περιττών κιλών ή σε έναν προβληματικό μεταβολισμό. Για παράδειγμα, μετά τη λήψη του ιστορικού, ο Ιατρός μπορεί να συμπεριλάβει βελονιστικά σημεία, τα οποία θα αντιμετωπίζουν ενδεχομένως κάποια φλεγμονή που σου προκαλεί εκνευρισμό και συνεπακόλουθες βουλιμικές κρίσεις ή άλλα προβλήματα υγείας τα οποία δεν σου επέτρεπαν μέχρι τώρα να απαλλαγείς από το περιττό βάρος.

Μετά τη λήψη του ιστορικού και την εξήγηση της διαδικασίας που θα ακολουθήσει, ο Ιατρός αποφασίζει ποιο θα είναι το δικό σου πρωτόκολλο βελονισμού για αδυνάτισμα και τοποθετεί τις τριχοειδείς (πάρα πολύ λεπτές) και μικρές βελόνες στο αυτί σου. Η διαδικασία είναι ανώδυνη. Το μόνο που θα νιώσεις είναι ένα ελαφρό τσίμπημα κατά την τοποθέτηση της κάθε μικρής βελόνας.

Στη συνέχεια, θα έχεις τη δυνατότητα οπουδήποτε και αν βρίσκεσαι (στο σπίτι ή αλλού), κάθε φορά που έχεις μία μη δικαιολογημένη επιθυμία για φαγητό ή γλυκό (από νευρικότητα ή λαιμαργία), να πιέζεις ελαφρά (όπως θα σου δείξει ο Ιατρός) τις ημιμόνιμες βελόνες στο αυτί σου. Με αυτές τις πιέσεις, δίνονται σήματα στον εγκέφαλο και ο οργανισμός εκλύει τις ενδορφίνες (ορμόνες ικανοποίησης) που σου χρειάζονται για να νιώσεις ευχάριστα. Έτσι δεν θα έχεις ανάγκη να ενδώσεις αμαχητί σε τροφές που σου προσθέσουν άδικα κιλά στη ζυγαριά.

Πόσο κοστίζει ο βελονισμός για αδυνάτισμα;

Κατά κανόνα, οι φυσικές θεραπείες είναι πολύ πιο οικονομικές από τις χημικές ή άλλες παρεμβάσεις που κάνουμε είτε για θέματα υγείας είτε για λόγους αισθητικής. Ακόμα και όταν ένα χημικό χάπι δείχνει πιο φθηνό από ένα φυσικό συμπλήρωμα, στην πραγματικότητα, οι παρενέργειες που θα ταλαιπωρήσουν εν καιρώ την υγεία μας θα μας αναγκάσουν να πληρώσουμε πολύ πιο ακριβά τόσο σε χρήματα όσο και στην υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας.

Ο ωτοβελονισμός για αδυνάτισμα είναι μία απόλυτα φυσική θεραπεία, χωρίς παρενέργειες, που δεν υποβάλλει τον οργανισμό σε οποιαδήποτε βεβιασμένη διαδικασία. Αντίθετα, επαναφέρει τις λειτουργίες του σώματος σε φυσιολογικά πλαίσια (αντιμετώπιση βουλιμίας, καταπολέμηση του άγχους), έτσι που να συνεχίζεις τη ζωή σου αβίαστα, χωρίς χάπια αδυνατίσματος, χωρίς εξαντλητικές δίαιτες ή άλλες ακριβές μεθόδους αδυνατίσματος.

Ο βελονισμός για αδυνάτισμα είναι μία βοήθεια που προσφέρεις στον εαυτό σου, από τη στιγμή που έχεις αποφασίσει να χάσεις κιλά ή/και λίπος. Η πιο σημαντική διαφορά από άλλες τεχνικές αδυνατίσματος είναι ότι, από την πρώτη στιγμή, έχεις τον ίδιο τον οργανισμό σου ως σύμμαχο και όχι ως αντίπαλο. Έτσι, οποιαδήποτε άλλη φυσική μέθοδο αν τυχόν επιλέξεις να κάνεις παράλληλα για να αδυνατίσεις ακόμα πιο εύκολα (γυμναστήριο, περπάτημα, κολύμβηση, εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής), θα μπορείς να αξιοποιείς τον βελονισμό ως βάση πάνω στην οποία όλες οι άλλες προσπάθειες θα μπορούν να αποδώσουν πιο εύκολα.

Αυτό από μόνο του, κάνει τον βελονισμό μία έξυπνη επιλογή αδυνατίσματος ως προς το συνολικό κόστος για να επιτύχεις την απώλεια βάρους που έχεις βάλει ως στόχο γρήγορα, με μόνιμο αποτέλεσμα και με σχετικά μικρό κόστος.

Ο βελονισμός στο αυτί για αδυνάτισμα που μπορείς να κάνεις αποτελεσματικά σε έναν πιστοποιημένο ωτοβελονιστή ιατρό, έχει ένα επιπλέον οικονομικό πλεονέκτημα: Η θεραπεία που γίνεται στο αυτί συνεχίζεται και εκτός ιατρείου για αρκετές ημέρες, χωρίς να χρειάζεται να επαναλαμβάνεται σε αυτό το διάστημα στο ιατρείο.

Η πρώτη συνεδρία διαρκεί περισσότερο (1 ώρα) και περιλαμβάνει το ιατρικό ιστορικό, την ενημέρωση της/του ασθενούς και φυσικά, την επιλογή των θέσεων και την ανώδυνη τοποθέτηση των βελονών στο αυτί.

Ο οργανισμός κάθε ανθρώπου αντιδρά λιγότερο ή περισσότερο ικανοποιητικά σε μια θεραπεία βελονισμού για αδυνάτισμα. Αυτό εξαρτάται από:
  • Το χρονικό διάστημα που είναι εγκατεστημένο το περιττό βάρος στο σώμα
  • Τη συνολικότερη κατάσταση υγείας του οργανισμού κατά τη διάρκεια της θεραπείας.
  • Τα κιλά που επιδιώκουμε να χαθούν.

Έτσι, σε συνεννόηση με τον ειδικό ωτοβελονιστή ιατρό θα αποφασιστεί αν χρειαστούν επαναληπτικές συνεδρίες, πόσες και σε τι χρονικό ορίζοντα.

Ρώτησε τον Ωτοβελονιστή Ιατρό Σταύρο Ταταράκη για το κόστος της δικής σου θεραπείας αδυνατίσματος (χωρίς καμμία δέσμευση)!
 https://medicalnaturecenter.gr/node