Βρούτσης: Οι περικοπές στις συντάξεις δεν θα είναι οι τελευταίες

Ο Ιανουάριος του 2019 θα έχει και συνέχεια, εκτιμά
Βρούτσης: Οι περικοπές στις συντάξεις δεν θα είναι οι τελευταίες
Οι περικοπές 18% των συντάξεων από 1/1/19 δεν θα είναι οι τελευταίες, σύμφωνα με εκτιμήσεις του βουλευτή της ΝΔ και τομεάρχη Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
«Λαμβάνοντας υπόψη ότι το “εφεύρημα” της προσωπικής διαφοράς “στήθηκε” για να γίνει οριζόντια μείωση στους σημερινούς συνταξιούχους, πολύ φοβάμαι ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί
και για περαιτέρω μειώσεις 2,1 δισ. στο Ασφαλιστικό, μέχρι την ολοκληρωτική εξάλειψή της» σημειώνει ο πρώην υπουργός Εργασίας σε συνέντευξή του στην Βραδυνή της Κυριακής.
Σχετικά με την τρίτη αξιολόγηση προαναγγέλλει ότι η Ν.Δ. θα ψηφίσει «δύο ιδιαίτερα θετικές διαρθρωτικές αλλαγές», που είχαν δρομολογηθεί από τον ίδιο, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια ανέστειλε καταγγέλλοντας. Πρόκειται για την απλοποίηση και κωδικοποίηση της εργατικής νομοθεσίας, και επιπλέον για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση του συνδικαλιστικού νόμου.
Ο κ. Βρούτσης αναφέρει, επίσης, ότι πέρα από την εκτόξευση των ληξιπρόθεσμων των ασφαλιστικών ταμείων από τα 10,492 δισ. ευρώ το 2014, στα 22,492 δισ. ευρώ, υπάρχουν και άλλα κρυφά ληξιπρόθεσμα μέχρι 5.000 ευρώ, που σύμφωνα με τον ίδιο, αποκρύπτονται από την κυβέρνηση.