Πέμπτη, Ιουλίου 6

Καταρρέουν οι επιχειρήσεις των ΜΜΕ!

Σκάει νέο μεγάλο κανόνι!Ο κεντρικός τραπεζίτης κ. Γιάννης Στουρνάρας γνωρίζει πως δεν είναι δυνατόν να τύχουν διαφορετικής αντιμετώπισης από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, εκείνες των ΜΜΕ, των διαφημιστικών εταιρειών και των media shops. Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο παρόμοια οδηγία, κάτι τέτοιο δεν είναι ανεκτό ούτε από την ΕΚΤ ούτε από την Τρόικα.

Στα προαπαιτούμενα της τρόικας περιλαμβάνεται πολύ σωστά και η απαγόρευση της δανειοδότησης των επιχειρήσεων των ΜΜΕ. Η κυβέρνηση πιέζεται να νομοθετήσει την πλήρη κατάργηση της δανειοδότησης. Για να ξεπεραστεί το συνταγματικό πρόβλημα δόθηκε ήδη αυστηρή οδηγία στους τραπεζίτες να σταματήσουν τις πιστωτικές γραμμές, σε εφημερίδες και κανάλια.
Αναγκαστικά διαμορφώνεται μια κατάσταση οικονομικής ασφυξίας σε εκδοτικές και τηλεοπτικές επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε λουκέτο εξαιτίας των αφερέγγυων μηντιαρχών που δεν πληρώνουν πλέον τα δάνειά τους. Από στιγμή σε στιγμή σκάει νέο μεγάλο κανόνι στα ΜΜΕ και μάλιστα από εκεί που δεν το περίμενε κανείς!
Ακόμη και 5 εκατ. να χρωστάει σήμερα μια επιχείρηση των ΜΜΕ είναι αδύνατο να τα αποπληρώσει. Ετσι έφτασε η ώρα να τραβηχτούν τα σωληνάκια και από τις υπόλοιπες μηντιακές επιχειρήσεις-όπως συνέβη με τον ΔΟΛ και τον Πήγασο. (kourdistoportocali.com)
Πηγή