Παρατείνεται μέχρι τέλος του 2019 το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Παρατείνεται μέχρι τέλος του 2019 το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019 εξασφαλίζεται η λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», σύμφωνα με το άρθρο 153 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών ν. 4483/2017. Στο συγκεκριμένο άρθρο, εκτός από την παράταση μέχρι το 2019, προβλέπεται η οικονομική βιωσιμότητα του προγράμματος μέσω συγκεκριμένων κωδικών.


Για το προσωπικό επισημαίνεται ότι «οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των απασχολούμενων για την παροχή των σχετικών υπηρεσιών, παρατείνονται από τη λήξη τους μέχρι τις 31.12.2019».

Σημειώνεται, ότι η ρύθμιση δεν ικανοποιεί τους εργαζόμενους, καθώς διεκδικούν τη μόνιμη και σταθερή εργασία. Μάλιστα, σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση από τα συναρμόδια υπουργεία προειδοποιούν με κινητοποιήσεις.

Με αφορμή αυτήν την εξέλιξη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους, επισημαίνοντας, σε σχετική ανακοίνωση, ότι «είναι μεν θετική εξέλιξη η παράταση του προγράμματος μέχρι το 2019, αλλά είναι αναγκαία η εξασφάλιση της οριστικής βιωσιμότητάς του και η μόνιμη τακτοποίηση του υφιστάμενου εξειδικευμένου προσωπικού μέσα από κοινά συμφωνημένο θεσμικό πλαίσιο».

«Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα έχουν αποκτήσει μία σημαντική κατάρτιση και εξειδίκευση στο αντικείμενό τους. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η ομηρία τους με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, την ώρα που απασχολούνται στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" πάνω από 15ετία. Θα συνεργαστούμε με τους εργαζόμενους του προγράμματος με στόχο μία κοινά αποδεκτή μόνιμη λύση στο εργασιακό τους καθεστώς. Για τον λόγο αυτό θα υπάρξει και συνάντηση με το αρμόδιο συντονιστικό τους όργανο. Η ΚΕΔΕ εμμένει στη σταθερή θέση της για την ομαλή συνέχιση του προγράμματος, αλλά και τη διασφάλιση των σταθερών θέσεων εργασίας όλων των εργαζόμενων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Μέχρι τώρα οι ωφελούμενοι του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι ανέρχονται περίπου στις 80.000. Οι δομές που λειτουργούν είναι 979 και οι εργαζόμενοι σε αυτές ανέρχεται περίπου στις 3.500.
zougla.gr