Βολτούλες στη Νέα Υόρκη με λεφτά του Ελληνικού λαού που τον ισοπέδωσαν για να περνούν αυτοί καλά !

Στη Νέα Υόρκη η Έλενα Κουντουρά
Σταθερά ανοδική είναι η πορεία των αφίξεων από τις ΗΠΑ για το 2017, ενώ θετικά εξελίσσεται η πορεία των πωλήσεων πακέτων που έχουν ξεκινήσει ήδη για το 2018. Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά και του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Κώστα Τσέγα με εκπροσώπους tour operators και ταξιδιωτικών γραφείων, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στη Νέα Υόρκη, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.


Η επίσκεψη της υπουργού στις ΗΠΑ αποτελεί μέρος των ενεργειών για την προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό, η κα Κουντουρά και ο κ. Τσέγας επισκέφθηκαν το γραφείο του ΕΟΤ στη Νέα Υόρκη, και συναντήθηκαν με τον νέο διευθυντή του γραφείου Τύπου της Ελλάδας, κ. Γιάννη Μπουμπούκη.

Το παρών έδωσε η υπουργός και στην ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση - θεσμό «Blue Dream Summer Gala» της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας της Κοιμήσεως Θεοτόκου των Χάμπτονς στη Νέα Υόρκη.

Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τον π. Αλέξανδρο Καρλούτσο, πρωτοπρεσβύτερο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και την πρεσβυτέρα Ξανθή, παρευρέθηκαν 450 προσκεκλημένοι, διακεκριμένοι Αμερικανοί και Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες, μεταξύ αυτών οι John και Μargo Catsimatidis, John Kalamos, Dean Metropoulos και John Koudounis, ο εκπρόσωπος του Hellenic Initiative, Peter Poulos, o διευθυντής πωλήσεων της Emirates για τις ανατολικές Πολιτείες των ΗΠΑ, Joel Goldowsky, και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κούτρας. Συμμετείχε, επίσης, η προϊσταμένη του ΕΟΤ Αμερικής και Καναδά Γκρέτα Καματερού.

Στην εκδήλωση διανεμήθηκε αναμνηστικό λεύκωμα, που περιελάμβανε ειδικό αφιέρωμα - καταχώρηση για την Ελλάδα, στο πλαίσιο του υλοποιούμενου διαφημιστικού προγράμματος του ΕΟΤ στις ΗΠΑ για το 2017 και των στοχευμένων ενεργειών για την προσέλκυση τουριστικών ροών επισκεπτών υψηλού εισοδηματικού χαρακτήρα.

Επόμενος σταθμός είναι το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας, όπου η κα Κουντουρά είναι επίσημη προσκεκλημένη και ομιλήτρια στο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, ΑSTA.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ