Πέμπτη, Αυγούστου 17

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ! Τα διλήμματα και τα πρόσωπα που έχει στο μυαλό του ο Τσίπρας

Δύο χρόνια έχουν περάσει με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπου οι υπουργοί είναι ίδιοι.
Είναι φυσικό επόμενο λοιπόν στο μυαλό του Αλέξη να υπάρχει ο ανασχηματισμός.
Φυσικά ο ανασχηματισμός όπως και οι υποτιμήσεις δεν προαναγγέλονται.


Μετά όμως από την εορτή της Παναγίας είναι σίγουρο ότι στο Μαξίμου θα θέλουν να δώσουν την εικόνα μιας νέας αρχής με πρώτο στίγμα την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Φυσικά, επειδή ο κ. Τσίπρας δεν θα μπορεί να πει και πολλά «ΘΑ» και επειδή τα ραβασάκια της εφορίας, του ΕΝΦΙΑ και των άλλων φορολογικών υποχρεώσεων θα καταφτάνουν στους πολίτες, εκτός από το ιδεολογικό πρόγραμμα της αριστεράς, στη φαρέτρα του θα έχει και τον ανασχηματισμό.

Η αλλαγή βέβαια των προσώπων, δεν θα στοχεύει στην αλλαγή πολιτικής  αλλά στο να δείξει ότι έχει μεγάλο «πάγκο» αλλά και να προβάλει νέα πρόσωπα καθώς πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών.

Στις αλλαγές βέβαια, κεντρικό ρόλο θα παίξει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος όπως λέγεται θα ήθελε να βγάλει από πάνω του το βάρος της διαπραγμάτευσης. Εαν πράγματι ο πρωθυπουργός αποδεχθεί τη μετακίνηση του, υποψήφιοι για τη θέση εμφανίζονται οι Γιώργος Χουλιαράκης αλλά και ο σημερινός υφυπουργός παρά τον πρωθυπουργό Δημήτρης Λιάκος. Στη φαρέτρα του πρωθυπουργού για περεταίρω αξιοποίηση είναι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός μετά το πετυχημένο πείραμα της Έφης Αχτσιόγλου στο Υπουργείο Εργασίας σκέφτεται να χρησιμοποιήσει αρκετά νέα στελέχη σε υπουργικές θέσεις.

Μεταξύ αυτών ακούγονται τα ονόματα του Δημήτρη Παπαπγιαννάκη, του Κώστα Ζαχαριάδη με πιθανή αναβάθμιση του Αλέξη Καρίτση και του Γιώργου Βασιλειάδη. Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα να αξιοποιηθούν και πάλι πρώην κυβερνητικά στελέχη που παρότι κράτησαν μια στάση συγκρατημένης εσωτερικής αντιπολίτευσης, παρόλα αυτά στήριξαν τις κυβερνητικές επιλογές όπως οι κύριοι Νίκος Φίλης και Νίκος Παρασκευόπουλος.

Βέβαια όλα αυτά θα συνυπολογιστούν σε σχέση με το χρόνο εκλογών που έχει στο μυαλό του ο πρωθυπουργός, την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, τις γερμανικές εκλογές και όπως προαναφέρθηκε η στάση που θα κρατήσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος