Αναμένονται αλλαγές στην κυβέρνηση ίσως και πριν τη ΔΕΘ από τον γελοίο Τσίπρα

Ο σχεδιασμός του πρωθυπουργού σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής»που εμείς αμφισβητούμε αυτή την εξέλιξη
Αναμένονται αλλαγές στην κυβέρνηση ίσως και πριν τη ΔΕΘ
Ανοικτό το ενδεχόμενο ενός διαρθρωτικού ανασχηματισμού, ακόμη και πριν από τη ΔΕΘ, αλλά και των πρόωρων εκλογών, διατηρεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την έναρξη της νέας πολιτικής περιόδου, παρότι προκρίνει ως σενάριο την εξάντληση της τετραετίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», ο κ. Τσίπρας δέχεται επίμονες εισηγήσεις από κυβερνητικά και κομματικά στελέχη για άμεσες παρεμβάσεις στο υπουργικό συμβούλιο, καθώς είναι αποδεδειγμένα οι δυσλειτουργίες και το έλλειμμα συντονισμού σε συγκεκριμένους τομείς του κυβερνητικού έργου, αλλά και η φθορά ορισμένων υπουργών.
Όμως ο ανασχηματισμός θα είναι στοχευμένος. Η διαφαινόμενη παραμονή του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο υπουργείο Οικονομικών, η δυσκολία μετακίνησης των πρωτοκλασάτων υπουργών, αλλά και η έλλειψη σημαντικών εφεδρειών στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν επιτρέπουν ένα ντόμινο μεγάλων αλλαγών.
Εξάλλου, ο πρωθυπουργός, με δεδομένο ότι επιθυμεί να κερδίσει πολιτικό χρόνο, είναι προφανές ότι προτιμά να κρατήσει το όπλο ενός σαρωτικού ανασχηματισμού για την περίοδο πριν από την τελική ευθεία για την κάλπη.