Eπιχείρηση εξαγοράς βουλευτών του Σύριζα και των ΑΝΕΛ;

Η εγχώρια διαπλοκή και η στήριξη Μέρκελ στον Τσίπρα
Τρέμουν στην ιδέα ότι ο Τσίπρας θα τους βγει άχαστος σαν τον Ανδρέα Παπανδρέου- ειδικά τώρα που κατάφερε και πέρασε τον κάβο της 2ης αξιολόγησης -και ενορχηστρώνουν κάθε είδους επίθεση με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο. Οπου νάναι θα επιχειρήσουν να εξαγοράσουν βουλευτές του Σύριζα ή των ΑΝΕΛ-οργιάζει η σχετική φημολογία.


Ακόμη και τα συμφέροντα που τον υποστήριζαν με σθένος όλο το προηγούμενο διάστημα όταν διαπίστωσαν ότι δεν αστειεύεται και τα θαλασσοδάνεια-δημόσιο χρήμα κομμένα μαχαίρι πέρασαν στην αντεπίθεση.
Από την Ιόλη Πιερίδη
Στην διάρκεια της μεταπολίτευσης τα θαλασσοδάνεια και το δημόσιο χρήμα έκανε πανίσχυρες μερικές χιλιάδες οικογένειες και επιχειρηματίες. Σε τελική ανάλυση ακόμη και οι μίζες της Siemens με δημόσιο χρήμα πληρώθηκαν-ο λαός τις πλήρωσε. Το βιολί των θαλασσοδανείων και του δημοσίου χρήματος που κατέληγε σε συγκεκριμένες τσέπες συνεχίστηκε και επί Σαμαρά. Επρεπε να έλθει ο Τσίπρας για να σταματήσει αυτή η χυδαιότητα: Μια χούφτα οικογένειες να γίνονται νεόπλουτες και προκλητικές με το χρήμα των υπολοίπων που το μοίραζαν με πολιτική υπόδειξη οι τράπεζες.
Μόνο 10 μηντιάρχες κατασπάραξαν 1,3 δις ευρώ όπως έδειξε το πόρισμα της Εξεταστικής για τα θαλασσοδάνεια. Γύρευε πόσοι άλλοι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες έγιναν νοματαίοι με μπίζνες εντός και εκτός της χώρας με τα θαλασσοδάνεια. Ειδικά με τους εκδότες και καναλάρχες το πράγμα είχε βρωμίσει τόσο πολύ που κόντευες να πεθάνεις από τη μπόχα.
Εκτός από τα θαλασσοδάνεια είχαν πάρει παρτούζα και το διαφημιστικό χρήμα-χορηγίες των δημοσίων οργανισμών. Εάν δείτε με πόσα δις ευρώ τάισε η χρεοκοπημένη και διεφθαρμένη ΔΕΗ, τα ΕΛΤΑ, τα ΕΛΠΕ και άλλοι δημόσιοι οργανισμοί τους αγράμματους κατσιαπλιάδες εκδότες, καναλάρχες και κάποιους μεγαλοδημοσιογράφους θα αισθανθείτε πολύ μαλάκες. Τουλάχιστο με τον Τσίπρα κόπηκαν τα θαλασσοδάνεια και η μεγάλη παρτούζα του δημοσίου χρήματος παρότι υπάρχουν ακόμη και σήμερα δημόσιοι οργανισμοί που σπαταλούν χρήμα μέχρι υποψίας!
Η πλειοψηφία των “ισχυρών” οικογενειών της μεταπολίτευσης φτιάχτηκε από τα θαλασσοδάνεια μια κι αυτή η άθλια Ψωροκώσταινα δεν παράγει Ζούκεμπεργκ, Γκέητς, Τζομπς. Κάτι θρασίμια “επιχειρηματίες του δημοσίου χρήματος” που έγιναν μάγκες μέσα από την διαπλοκή με τους εκάστοτε πρωθυπουργούς και υπουργούς παρήγαγε στην διάρκεια της μεταπολίτευσης η Κολομβία της Ευρώπης.
Κι αυτό το γνώριζε ολόκληρη η Ευρώπη και πιο καλά απ΄όλους η Γερμανία. Ο λόγος που η Μέρκελ στηρίζει τον Τσίπρα είναι γιατί πιστεύει ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός έχει αγαθές και ειλικρινείς προθέσεις όταν υποστηρίζει ότι πολεμά την διαπλοκή. Βέβαια και οι γερμανικές πολυεθνικές έχουν διαχρονικά στην Ελλάδα τους επιχειρηματίες αχυρανθρώπους τους κι εκεί μπερδεύται το πράγμα. Η Μέρκελ πρέπει να αποφασίσει εάν θα αντιμετωπισθούν όλοι οι Ελληνες ολιγάρχες με τον ίδιο τρόπο και όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Το θέμα είναι ότι ο Τσίπρας στερώντας από τους εγχώριους ολιγάρχες την πρόσβαση στο χρήμα των τραπεζών έγινε αυτόματα κόκκινο πανί. Αλλά αυτός είναι ο μόνος τρόπος να επιβιώσει πολιτικά τόσο ο ίδιος όσο και ο Καμμένος.
Το να μην υποκύψουν στους ολιγάρχες. Το να πάνε τον πόλεμο ως το τέλος ώστε να μην τους απαξιώσει η Ιστορία όπως έκανε με όλους τους προκατόχους τους. Ακόμη και ο λαός που βλέπει αποχαυνωμένος Survivor αντιλαμβάνεται πότε ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός έγινε λινάτσα συμφερόντων. Οσες Βενεζουέλες και να βγάλουν στον Τσίπρα όσο ο λαός πιστεύει ότι ο ίδιος είναι έντιμος και δεν τάχει αρπάξει δεν έχει να φοβάται τίποτε. Το αντίθετο, ο Σύριζα συσπειρώνεται και ανεβαίνει δημοσκοπικά ενώ η ΝΔ του Κυριάκου χάνει έδαφος.
Η υπόθεση του  Νοοr One είναι πολύ πιθανό να στερήσει από τον Μητσοτάκη την πρωθυπουργία. Και η πλάκα είναι ότι ο ίδιος ούτε καν καπνίζει…