Σάββατο, Σεπτεμβρίου 9

Εσείς τώρα τι νομίζατε; Οτι δεν υπάρχουν γελοιοδέστεροι πολιτικοί από τους Ελληνες; (4/9)



Πιέρ Μοσκοβισί, στην εφημερίδα Corriere della Sera:
«Είναι σκάνδαλο για τις δημοκρατικές διαδικασίες το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας»
  • Ναι μέχρι χθες ζούσε σ’ενα παράλληλο σύμπαν και στον πλανήτη Ζονγκ.
  • Από αύριο που θα ξανακατοικήσει στον πλανήτη Γερμανική Ευρωλάνδη θα ξαναρθεί στα ίσα του.
    Ετσι πάει…
Εσείς τώρα τι νομίζατε; ‘Οτι δεν υπάρχουν γελοιότεροι πολιτικοί από τους Ελληνες; (Κατ.Π.)
_____
Λεων. Φραγκιαδάκης: Είναι ώρα να φύγουμε προς τα εμπρός…
  • Χορτάσαμε από λόγια και μεγάλες ιδέες… Κανένα ουσιαστικό έργο;
_____
  • Υπάρχει τόση “αντικειμενική” ΕΛΣΤΑΤ όσο υπάρχει “αντικειμενική” και ανεξάρτητη κομισιόν!!
Η ΕΛΣΤΑΤ δεν αποτελεί εξαίρεση. Ισχύει για όλη την ΕΕ πρωτίστως και κατόπιν για όλες τις οικονομίες.
Αυξάνουν μαγικά ΑΕΠ, κρύβουν δαπάνες, αλλοιώνουν δείκτες κατά το δοκούν και κατά το δυνατόν.
Τα ποσοστά των χρεών προς ΑΕΠ έχουν κάθε λόγο να μειωθούν.
Αυτά έχουμε μ αυτά συνεχίζουμε και ουδεμία έκπληξη….για εμπιστοσύνη ούτε λόγος.
Τα μπουρδέλα άλλωστε είναι διεθνώς κατοχυρωμένα!! (Κατ.Π.)
_____
  • Εντάξει, ρε, επιστήμονες….
Ο Ανδρέας ήταν λίγο καλύτερος στα μαθήματα. Άντε, και με τις γυναίκες το ‘χε λίγο παραπάνω (ποιος βλαμμένος, άλλωστε, παντρεύεται το σχολικό του έρωτα;). Κατά τα άλλα, διαφορά από τον Αλέξη δεν βλέπω. Το ηγετόμετρο στα ίδια τους βγάζει (λέω για εκείνο το χαλασμένο ηγετόμετρο που έχουν στην Κουμουνδούρου)  Επ.Χαλδ.

_____
  • Έχομεν υγιείς τράπεζες!
Οι καταθέσεις αυξάνονται. Οι τράπεζες έχουν πλούσια κεφαλαιακή βάση. Όλα αυτά εξηγούν με καθαρότητα γιατί τα δάνεια μειώνονται.
  • (Ο γίγας Καραμούζης -Eurobank, Ένωση Τραπεζών- βρήκε τι φταίει: δεν ζητάνε αρκετά δάνεια τα νοικοκυριά. Ενώ οι επιχειρήσεις που ζητάνε τα παίρνουν και με επιτόκια ευκαιρίας). Επ. Χαλδ.
_____
  • Το άσχημο είναι ότι δεν μπορείς και να γελάς μαζί τους…
Στο μείζον πολιτικό θέμα που έχει προκληθεί από το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα με το οποίο επιχειρεί να καπελώσει την κεντροαριστερά αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.
Αφού επιτέθηκε, στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, στη Φώφη Γεννηματά για την αντίδρασή της λέγοντας ότι «κρύβει άγχος και θα μπορούσε να μην είναι υβριστική» στη συνέχεια επιχείρησε να εξηγήσει την κίνηση του πρωθυπουργού.
«Είναι θεμιτό ο ΣΥΡΙΖΑ να απευθύνεται στην πλειοψηφία του λαού. Στόχος του είναι να προσελκύσει όλον τον κόσμο που συμφωνεί ή περίπου συμφωνεί με την πολιτική του Τσίπρα» είπε ο υπουργός Επικρατείας.
Όσο για τη χρονική συγκυρία που συνέβη αυτό ο κ. Φλαμπουράρης απλά σχολίασε ότι «έτυχε να συμβεί στις 3 του Σεπτέμβρη» λέγοντας ότι «όταν ο Ανδρέας επέλεξε την 3η του Σεπτέμβρη, τότε κανείς δεν τον είπε σφετεριστή και κλέφτη».
Όσον αφορά την κατάσταση στη χώρα είπε ότι «έχουμε πετύχει σε έναν βαθμό να μην πέσει η χώρα στον γκρεμό».
Για τις πανελλαδικές είπε ότι στόχος είναι να αποφορτιστεί το Λύκειο, εξηγώντας ότι «δεν θα καταργηθούν τώρα οι εξετάσεις γιατί δεν έχει φτιαχθεί η υποδομή ώστε να γίνει αυτό».
Για τον ΕΝΦΙΑ τέλος αφού απέφυγε να τοποθετηθεί στο γιατί δεν τον κατήργησε η κυβέρνηση, εξέφρασε την ελπίδα «του χρόνου στη ΔΕΘ να μπορούμε να ανακοινώσουμε νέες αντικειμενικές αξίες».
_____
  • Η γαλάζια ραστώνη από τον ΒΗΜΑτοδότη
Οργισμένος μαθαίνω ότι είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την κατάσταση που επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, η οποία εξακολουθεί και κινείται με θερινούς ρυθμούς.
Σε ένα μείζον νομοσχέδιο προ ημερών στη Βουλή, η εικόνα της ΝΔ ήταν τραγική. Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για την καταπολέμηση της αδήλωτης και απλήρωτης εργασίας, ο μόνος βουλευτής που έδωσε το παρών ήταν ο εισηγητής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης. Ουδείς άλλος. Οι άλλοι μάλλον βρίσκονταν ακόμη στις παραλίες…
Μάλιστα, καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης στην επιτροπή δεν βρέθηκε ούτε ένας βουλευτής να αντικρούσει τα όσα έλεγε η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου. Δεν είναι η πρώτη φορά που η εικόνα της ΚΟ της ΝΔ είναι τραγική. Αναμένονται άμεσα κινήσεις, καθώς είχε παρατηρηθεί και πάλι κακή εικόνα κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
_____
ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ
_____
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ: Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του ΔΝΤ, ο κ. Μιούλερ υποστηρίζει ότι ο κ. Σόιμπλε δεν ήθελε την συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά προγράμματα διάσωσης, φοβούμενος ότι έτσι θα αυξανόταν η επιρροή των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αλλά επικράτησε η άποψη του οικονομικού συμβούλου της Αγγέλα Μέρκελ, Ότμαρ Ίσινγκ, ο οποίος, επισημαίνει ο συγγραφέας, είναι και σύμβουλος της Goldman Sachs.
  • «Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι να επιφέρει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε ακριβώς το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας και να την εξαναγκάσει να παραδώσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της σε πολυεθνικές εταιρείες έναντι πενιχρού τιμήματος», επισημαίνει.
  • Ο Γερμανός ειδικός εκτιμά ακόμη ότι τα προγράμματα εξυγίανσης που εφαρμόζονται στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση είναι αναποτελεσματικά.
  • «Τα προγράμματα λιτότητας είναι μια παράνοια», υποστηρίζει και συμπληρώνει ότι το αποτέλεσμα είναι μια εξέλιξη της οικονομίας όπως αυτή με τον Καγκελάριο Μπρούνινγκ. “Τα κράτη εξαντλούνται και η ελληνική οικονομία βυθίζεται στο απύθμενο”.

_____

  • Αφεντικό για… φίλημα στη Λάρισα έδωσε μπόνους 18 χιλ. ευρώ στο προσωπικό του
_______
Ο Παρθενώνας δεν ήταν πάντα το υπέροχο και επιβλητικό μνημείο που γνωρίζουμε σήμερα, σύμβολο της αιώνιας δόξας της Ελλάδας.
Οταν ο βαυαρός βασιλιάς Οθωνας ήρθε στην Αθήνα, για να κάνει την πόλη πρωτεύουσα του νέου κράτους, βρήκε τον Παρθενώνα κάπως έτσι:
_____
ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ
____