Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 28

Μπέατριξ φον Στορχ (AfD) :Η παραμονή στο ευρώ βλάπτει τον Έλληνα πολίτη

Από την αρχή της ίδρυσης του το 2013 το ευρωσκεπτικιστικό και αντιμεταναστευτικό κόμμα της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) επέμενε για το Grexit. Εξηγώντας τη θέση του κόμματος της στην Deutsche Welle, η αναπληρώτρια πρόεδρος του κόμμταος και ευρωβουλευτής Μπέατριξ φον Στορχ επισημαίνει πως,«για την Ελλάδα το ευρώ είναι ένα σκληρό νόμισμα. Αυτό καταστρέφει την ελληνική οικονομία. Για να αντισταθμίζονται τα ανταγωνιστικά της μειονεκτήματα θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα της υποτίμησης του νομίσματος». Αυτό επιτυγχάνεται μόνο με ένα εθνικό νόμισμα.

Η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη «βλάπτει», τονίζει η κ. φον Στόρχ, «τον έλληνα πολίτη και την ελληνική οικονομία.» Η έξοδος από το ευρώ δεν ενδεικνύεται όμως μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλα τα κράτη της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας τους. Σύμφωνα με το AfD το όλο εγχείρημα Ευρωζώνη έχει αποτύχει και θα πρέπει να καταργηθεί.

Τι γίνεται όμως με το χρέος που έχει συσσωρευτεί σε περίπτωση ενός Grexit. «Θα πρέπει να το ξεγράψουμε», απαντά κοφτά η υποψήφια βουλευτής του AfD στην Deutsche Welle. «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς – ουδέποτε η Ελλάδα θα αποπληρώσει το χρέος της. Κάθε επιπλέον δάνειο προς τη χώρα συνιστά δώρο και δεν θα επιστραφεί ποτέ.» Το καλύτερο για την Ελλάδα είναι να κηρύξει πτώχευση. Και αυτό σημαίνει «πως ο δανειζόμενος απελευθερώνεται από τα χρέη του και ο δανειστής παραιτείται από την αξίωση επιστροφής του δανείου». Ο λόγος που δεν διαγράφονται τα χρέη σχετίζεται με το πολιτικό κόστος αυτού του μέτρου υπογράμισε η ίδια.

Αλεξάντερ Γκάουλαντ και Μπέατριξ φον Στορχ Αλεξάντερ Γκάουλαντ και Μπέατριξ φον Στορχ
 http://odosdrachmis.gr/