Ανάθεμα για το Bitcoin απο την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας

Ανάθεμα για το  Bitcoin απο την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας,η οποία απειλεί ότι όσοι συγκέντρωσαν χρήματα -πουλώντας bitcoin- θα πρέπει να παρέχουν αποζημιώσεις. 

Σε καταβαράθρωση του Bitcoin οδηγεί η απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να χαρακτηρίσει παράνομες τις προσφορές σε αυτό και να ζητήσει να σταματήσουν όλες οι επενδυτικές διαδικασίες με αυτό. Ήδη, το bitcoin, το οποίο είχε φτάσει και σε
υψηλό 5.000 δολαρίων, έπεσε κατά 11%, το μεγαλύτερο ποσοστό από τον περασμένο Ιούλιο και η αγορά των ψηφιακών νομισμάτων φαίνεται να υποχωρεί.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, με γραπτή της δήλωση, την περασμένη Δευτέρα, στο website της, ανέφερε ότι ολοκλήρωσε τις έρευνες που αφορούν ICOs και θα τιμωρήσει αυστηρά στο μέλλον όποιες προσφορές γίνουν.

Η τράπεζα είπε ότι όσοι συγκέντρωσαν χρήματα -πουλώντας bitcoin- θα πρέπει να παρέχουν αποζημιώσεις, παρότι δεν έκανε σαφές το πώς θα επιστραφούν τα χρήματα στους επενδυτές.
Τόνισε δε ότι οι πλατφόρμες επενδύσεων, χρηματοδότησης και ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων δεν έχουν νομικό δικαίωμα να κάνουν μετατροπές σε κυκλοφορούντα νομίσματα. Τα ψηφιακά νομίσματα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως χρήματα και οι αγορές και τράπεζες απαγορεύεται να προσφέρουν υπηρεσίες που τα αφορούν.

Σε συνέχεια αυτών των νέων από την Κίνα, το Bitcoin κατρακύλησε ως και κατά 11,4%, που συνιστά ιστορικό υψηλό από τον Ιούλιο, στα 4.326,75 δολάρια. Σύμφωνα με το Coindesk, την... κατιούσα πήραν και τα άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το ethereum, το οποίο έπεσε κατά 16% την Δευτέρα.

«Αυτό, είναι κατά κάποιο τρόπο ένα βήμα, ίσως όχι της ίδιας έκτασης, σαν αυτά που αρχίζουμε να βλέπουμε σε άλλες χώρες. Με λίγα λόγια, με αυτό ξέρουμε όλοι ότι έρχονται νόμοι και περιορισμοί (σ.σ. που αφορούν τα κρυπτονομίσματα)», λέει ο Jehan Chu, managing partner στο Kenetic Capital Ltd. του Hong Kong, το οποίο παρέχει υπηρεσίες επενδύσεων και συμβουλών σε αγοραπωλησίες ψηφιακών νομισμάτων. «Η Κίνα, λόγω του μεγέθους της, χρειάζεται να αναλάβει πιο έντονη δράση στο ζήτημα».   πηγή

 http://www.epixirimatias.gr