Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στο μετρό του Λονδίνου

LONDON METRO

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη που σημειώθηκε την Παρασκευή εν ώρα αιχμής στο μετρό του Λονδίνου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 29 άνθρωποι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας Amaq.
«Η βομβιστική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου διαπράχθηκε από (...) το Ισλαμικό Κράτος», επισημαίνεται σε ανάρτηση του Amaq σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, ο Sadig Khan, με δήλωσή του έκανε αναφορά στην ανακοίνωση της αστυνομίας, ότι δηλαδή το σημερινό περιστατικό ήταν τρομοκρατικό χτύπημα και καταδίκασε αυτά «τα απεχθή άτομα που επιχειρούν να μας τρομοκρατήσουν και να καταστρέψουν τον τρόπο ζωής μας. Το Λονδίνο έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι ποτέ δεν θα μας πτοήσουν και δεν θα ηττηθούμε από την τρομοκρατία».
Επίσης ο δήμαρχος δήλωσε ότι θα συμμετάσχει στη συνάντηση της Cobra μαζί με την Τερέζα Μέι και συνεχάρη όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην αντιμετώπιση του περιστατικού. Τέλος κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και σε εγρήγορση.
Νωρίτερα η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι ανακοίνωσε πως το επίπεδο συναγερμού στη Βρετανία αυξήθηκε σε «κρίσιμο» από «σοβαρό».
Το επίπεδο αυτό σημαίνει ότι μια νέα επίθεση θεωρείται επικείμενη.
Η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι οι πολίτες θα δουν τις επόμενες ημέρες στους δρόμους της χώρας μεγαλύτερη παρουσία ένοπλων αστυνομικών αλλά και στρατιωτών.
«Για αυτό το διάστημα, στρατιώτες θα αντικαταστήσουν τους αστυνομικούς αναλαμβάνοντας καθήκοντα φύλαξης ορισμένων τοποθεσιών και χώρων που θα βρίσκονται υπό προστασία και δεν έχουν πρόσβαση οι πολίτες», τόνισε η Μέι.
Επιπλέον, περισσότεροι αστυνομικοί θα αναπτυχθούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς. «Οι πολίτες θα δουν περισσότερους ένοπλους αστυνομικούς στο δημόσιο δίκτυο μεταφορών και στους δρόμους μας» διαβεβαίωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας. «Πρόκειται για ένα αναλογικό και χρήσιμο μέτρο που στοχεύει στο να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία την ώρα που συνεχίζεται η έρευνα των αρχών».