Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 13

Λένε χοντρά ψέματα και δεν ντρέπονται οι άπλυτοι Συριζαίοι--Δραγασάκης: Σε πορεία ανάπτυξης η Ελλάδα, χρειαζόμαστε χρόνο

ΤΡΩΝΕ ΚΑΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ
Με το ποσό των 130.000 ευρώ επιχορήγησε το ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου την Ρηνιώ Δραγασάκη κόρη του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.
Δραγασάκης: Σε πορεία ανάπτυξης η Ελλάδα, χρειαζόμαστε χρόνο
 Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται πάλι σε τροχιά ανάπτυξης, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα συνέντευξη Süddeutsche Zeitung, ο κ.Δραγασάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται
επιπρόσθετο χρόνο για να δώσει λύση σε δομικά προβλήματα, ενώ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ελάφρυνσης του χρέους.
Η  Ελλάδα βρίσκεται πάλι σε τροχιά ανάπτυξης. Θα χρειαστεί ωστόσο πολύς χρόνος έως ότου δοθεί λύση στα διαρθρωτικά προβλήματα», υποστήριξε ο κ.Δραγασάκης και έκανε μνεία στο μείζον-για την ελληνική κυβέρνηση-ζήτημα της μείωσης του χρέους. «Σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόοπτο και η οικονομία δεν θα μπορεί να αναπτύσσεται κάθε χρόνο, χρειαζόμαστε ένα μηχανισμό, βάσει του οποίου η αποπληρωμή του χρέους να συνδέεται με την ανάπτυξη».
Αναφερόμενος στα αίτια της κρίσης στην Ελλάδα ο Γ. Δραγασάκης έκανε λόγο για εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες: «Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για την ευρωζώνη. Η χώρα κυβερνιόνταν από κόμματα που δρούσαν σαν καρτέλ εξουσίας. Από την άλλη πλευρά η Ευρώπη δεν ήταν εξοπλισμένη με τα κατάλληλα εργαλεία για να αντιμετωπίσει μια κρίση τέτοιων διαστάσεων. Η Ελλάδα έγινε πειραματόζωο».