Σάββατο, Σεπτεμβρίου 9

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙΣ,


ΞΕΝΕ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΙΣ PUSTARES
Bloomberg: Η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα του πλανήτη !
Τι αποκαλύπτει η έκθεση Expat Insider 2017
Στον… πάτο της κατάταξης που δημιουργεί κάθε χρόνο η εταιρεία InterNations, βρίσκεται η Ελλάδα και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα, είτε αυτά αφορούν τις συνθήκες στην αγορά εργασίας είτε την εκπαίδευση.

Πρόκειται για μία έρευνα η οποία φέρει τον τίτλο Expat Insider και τα αποτελέσματα της οποίας εξάγονται μετά από δημοσκόπηση 2,8 εκατ. απόδημων. Στόχος της να καταγράψει την άποψη εκατ. στελεχών επιχειρήσεων, εξειδικευμένων εργαζομένων, φοιτητών και συνταξιούχων οι οποίοι δεν ζουν στη χώρα καταγωγής τους.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην… κορυφή ως η χειρότερη χώρα για να ζήσει κάποιος, με βασική αιτία –σύμφωνα με τους ερωτώμενους- το γεγονός ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε οικονομική κρίση εδώ και επτά χρόνια. Στον αντίποδα ως καλύτερη χώρα για να ζήσει ένας απόδημος θεωρείται το Μπαχρέιν.

Αναφορικά με την Ελλάδα, όπως αποκαλύπτεται από τους συνοδευτικούς πίνακες της έρευνας, υστερεί στην ασφάλεια στην εργασία και φυσικά στην «ευκολία» με την οποία μπορεί να βρει κάποιος δουλειά, κάτι απόλυτα φυσιολογικό, με δεδομένο το υψηλό επίπεδο ανεργίας, το οποίο φθάνει σε δυσθεώρητα επίπεδα για τους νέους.
Παράλληλα η χώρα μας υστερεί και καταλαμβάνει τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης σε ό,τι αφορά την ποιότητα της εκπαίδευσης, ενώ θεωρείται το χειρότερο κράτος σε ό,τι αφορά την παροχή φροντίδας αλλά και εκπαίδευσης για τα παιδιά.
bankingnews