Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 6

ΓΝΩΣΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ...ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ....:

Γιάννης Τραγάκης:  «Εχω πάρει ήδη την απόφασή μου ....θυσιάζομαι για το παιδί μου...…»

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή της χώρας και να δώσει τόπο… στα νιάτα, ανακοίνωσε γνωστός πολιτικός και στέλεχος επί σειρά ετών της Νέας Δημοκρατίας.

Οπως τονίζει σε συνέντευξη του στα «Παραπολιτικά» και τη Σάσα Σταμάτη, έχει γνωστοποιήσει ήδη την απόφασή του στον πρόεδρο του κόμματος και εκείνος την έχει κάνει αποδεκτή:«Εχω πάρει ήδη την απόφασή µου, την οποία έχω γνωστοποιήσει στον πρόεδρο του κόμματος και την έχει αποδεχτεί. Στις επόμενες εκλογές, υποψήφιος, αντί για μένα, στη Β’ περιφέρεια Πειραιά -που με τίμησε από το 1974 και έτσι είμαι ο αρχαιότερος βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, έχοντας εκλεγεί 13 φορές – θα είναι ο γιος μου, Παναγιώτης, ο οποίος είναι διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός και έχει πέντε παιδιά. Νομίζω ότι η μεγαλύτερη επιτυχία μου σε όλη αυτή τη διαδρομή δεν ήταν μέσω της πολιτικής, αλλά μέσω της οικογένειάς μου. Εχω μια οικογένεια πολύ δεμένη. Εχω και μια κόρη που έχει δύο παιδάκια».



Ο Γιάννης Τραγάκης που είναι και ο παλαιότερος βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, τονίζει επίσης ότι ο ελληνικός λαός θα επιβάλει τις εκλογές γιατί «δεν µπορεί άλλο να υποφέρει τους αβάσταχτους φόρους και την οικονοµική κατάρρευση που υπάρχει αυτή τη στιγµή».

ΕΡ. Από τη µεγάλη σας εµπειρία βλέπετε να γίνονται γρήγορα εκλογές ή θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όπως επιµένει ο Αλέξης Τσίπρας;

Εχω την αίσθηση ότι το πότε θα γίνουν εκλογές το αποφασίζει ο ελληνικός λαός. Και το αποφασίζει όχι δηµοσκοπικά, διότι οι δηµοσκοπήσεις είναι µια «φωτογραφία» της στιγµής. Παρά το γεγονός ότι εµείς δηµοσκοπικά φαίνεται πως υπερτερούµε πάρα πολύ του ΣΥΡΙΖΑ, νοµίζω ότι ο ελληνικός λαός θα επιβάλει τις εκλογές λόγω του ότι δεν µπορεί άλλο να υποφέρει τους αβάσταχτους φόρους και την οικονοµική κατάρρευση που υπάρχει αυτή τη στιγµή.

Οσον αφορά στο νικητή των επόμενων εκλογών, σημειώνει ότι η Νέα ∆ηµοκρατία µπορεί να κερδίσει την αυτοδυναµία στις επόµενες εκλογές;

«Τα δηµοσκοπικά φαινόµενα και κυρίως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των σφυγµοµετρήσεων δείχνουν τη Νέα ∆ηµοκρατία µε αυτοδυναµία στις επόµενες εκλογές», εξηγεί.