Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 8

Εμανουέλ και Μπριζίτ χεράκι-χεράκι για βόλτα στην Ερμού

Εμανουέλ και Μπριζίτ χεράκι-χεράκι για βόλτα στην Ερμού
Στην γαλλική πολιτική ορολογία η επαφή ενός πολιτικού με τον κόσμο ονομάζεται Bain de foule.
Αιφνιδιάζοντας την προσωπική του ασφάλεια και κυρίως τις ελληνικές αρχές, Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του, Μπριζίτ Tρονιέ, αποφάσισαν ξαφνικά να επιμηκύνουν την παραμονή τους στην Αθήνα και να ξεμουδιάσουν από το σφιχτό πρόγραμμα των επισήμων επαφών κάνοντας μια βόλτα στο κέντρο της πόλης. 

Όχι με αυτοκίνητο αλλά με τα πόδια. Ξεκίνησαν από την γαλλική πρεσβεία, κατέβηκαν την Βασιλέως Γεωργίου μπροστά από την Μεγάλη Βρετανία, πέρασαν απέναντι στο πεζόδρομο της Ερμού και βολτάρισαν για λίγη ώρα ανάμεσα σε πλήθος κόσμου που τους επευφημούσε.

Οι άντρες ασφαλείας είχαν σχηματίσει έναν σφιχτό κλοιό αλλά ο πρόεδρος της γαλλικής δημοκρατίας και η σύζυγό του όχι μόνο άρχισαν να σφίγγουν τα χέρια των Ελλήνων πολιτών αλλά να βγάζουν και selfies με εκείνου που το ζήτησαν.

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές του τρόπου με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν οι υψηλοί καλεσμένοι στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας. Με απλότητα, πιασμένοι χεράκι-χεράκι, σκόρπισαν χαμόγελα και συνομίλησαν με κόσμο σπάζοντας το πρωτόκολλο αλλά υπό το, προφανώς, αυστηρό και ανήσυχο βλέμμα των αντρών ασφαλείας μερικοί εκ των οποίων «συνελήφθησαν» από τον φωτογραφικό φακό να παρασύρονται και αυτοί και να ξεσπούν σε γέλια.

Μετά την Πνύκα που ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή και η βόλτα στην Ερμού έδειξε μια διαφορετική ποιότητα στην πολιτική επαφή του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας με τον κόσμο και τους πολίτες.

Δείτε τις φωτογραφίες

























Φωτογραφίες: Eurokinissi
zougla.gr/