ΚουΝέλης: Η κεντροαριστερά δεν είναι γεωγραφικός, είναι πολιτικός χώρος---Είδε όραμα.....

«Η υποχρέωση της Αριστεράς είναι να συνδεθεί με τα προβλήματα του κόσμου»
«Η υποχρέωση της Αριστεράς είναι να συνδεθεί με τα προβλήματα του κόσμου»
«Η κεντροαριστερά δεν είναι γεωγραφικός χώρος, είναι πολιτικός χώρος», τόνισε ο επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Όπως είπε ο κ. Κουβέλης στο περιθώριο πολιτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη, ένας πολιτικός χώρος πρέπει να ορίζεται με ένα συγκεκριμένο πολιτικό πρόγραμμα και με συγκεκριμένη πολιτική πρόταση, και πρόσθεσε ότι η κεντροαριστερά θα πρέπει να βρίσκεται απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό. «Η κεντροαριστερά στην πρόθεσή της, πρέπει να αναδεικνύει την απομάκρυνσή της και την απόκρουση του νεοφιλελευθερισμού και του νεοσυντηρητισμού», είπε.
Ερωτηθείς για την άνοδο της ακροδεξιάς στις γερμανικές εκλογές, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι τις ακροδεξιές επιλογές και το ναζισμό, γεννάνε οι ανισότητες και η αδυναμία της πολιτικής να λύσει τα βασικά προβλήματα των πολιτών. «Η υποχρέωση της Αριστεράς είναι να συνδεθεί με τα προβλήματα του κόσμου, να δώσει απάντηση σ’ αυτά, να υποστηρίξει με πάρα πολύ συγκεκριμένο τρόπο την ισότητα, την ισοπολιτεία, τη δίκαιη συμμετοχή του κάθε πολίτη στο παραγόμενο οικονομικό αποτέλεσμα», επισήμανε.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης εξάλλου, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε ακροδεξιά, ναζιστικής κοπής κόμματα στα κοινοβούλια της Ευρώπης, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα χαρακτήρισε «δυστυχία» για τον τόπο την παρουσία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, χαρακτηρίζοντάς την «συμμορία που διαπράττει εγκλήματα».
«Είναι μια πολύ σοβαρή προειδοποίηση αυτό που συνέβη στις πρόσφατες γερμανικές εκλογές», είπε ο κ. Μηταφίδης.