Η Νότια Κορέα προειδοποιεί: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ετοιμάζει νέα εκτόξευση πυραύλου

Η Σεούλ ανακοίνωσε ότι εντόπισε ενδείξεις προετοιμασιών για νέα εκτόξευση βορειοκορεατικού πυραύλου.
Η έκτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας ήταν ισχύος 50 κιλοτόνων, δήλωσε από την πλευρά του ανώτατος αξιωματούχος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Άμυνας κατά τη διάρκεια επείγουσας συνεδρίασης του Κοινοβουλίου.
Η Πιονγκγιάνγκ προκάλεσε την οργή της διεθνούς κοινότητας πραγματοποιώντας την Κυριακή την ισχυρότερη μέχρι σήμερα πυρηνική δοκιμή. Η Βόρεια Κορέα ισχυρίζεται ότι η δοκιμή αφορούσε θερμοπυρηνική βόμβα που έχει τη δυνατότητα να οπλίσει διηπειρωτικό πύραυλο.
"Η ισχύς της έκρηξης της βορειοκορεατικής πυρηνικής δοκιμής εκτιμάται στους 50 κιλοτόνους", δήλωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας στη Σεούλ.
Η ποσότητα αυτή ενέργειας σημαίνει ότι η δοκιμή ήταν πέντε φορές ισχυρότερη από την πέμπτη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα τον Σεπτέμβριο 2016, και περισσότερο από τρεις φορές ισχυρότερη από την αμερικανική βόμβα που κατέστρεψε τη Χιροσίμα το 1945.
Ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε εάν επρόκειτο πραγματικά για βόμβα υδρογόνου και δήλωσε ότι φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε "ποικιλία πυρηνικών υλικών".
Παράλληλα, οι Αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν ότι το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα Thaad θα ενισχυθεί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP