Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11

Βόρεια Κορέα: Για το ενδεχόμενο νέας δοκιμής προειδοποιούν αναλυτές

Βόρεια Κορέα: Για το ενδεχόμενο νέας δοκιμής προειδοποιούν αναλυτές
Η Βόρεια Κορέα γιορτάζει σήμερα την επέτειο της ίδρυσης της, την ώρα που κάποιες φωνές στη χώρα ζητούν την ενίσχυση του πυρηνικού δυναμικού της, παρά τις απειλές για επιβολή νέων κυρώσεων από τη διεθνή κοινότητα.


Σε άρθρο της η εφημερίδα Ροτόνγκ Σίνμουν, όργανο του μοναδικού και κυβερνώντος κόμματος στη Βόρεια Κορέα, υποστήριξε τη θέση αυτή τονίζοντας ότι πρέπει να επιτευχθεί παράλληλα η ανάπτυξη της οικονομίας και του πυρηνικού δυναμικού της χώρας.

«Ο τομέας της άμυνας, σε αρμονία με την πολιτική του κόμματος, πρέπει να παράγει μεγαλύτερες ποσότητες όπλων», υποστηρίζει η εφημερίδα μέσω του κεντρικού της άρθρου.

Στην επέτειο του 2016 η Βόρεια Κορέα η Πιονγκγιανγκ είχε προχωρήσει στην πέμπτη πυρηνική δοκιμή της. Αναλυτές εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται το καθεστώς να επιλέξει τη σημερινή ημέρα για να προχωρήσει σε νέα δοκιμή, έτσι ώστε να γιορτάσει με αυτόν τον τρόπο την επέτειο.

Το καθεστώς προχώρησε στην έκτη πυρηνική δοκιμή πριν από μία εβδομάδα, ανακοινώνοντας έχει κατασκευάσει πανίσχυρη βόμβα υδρογόνου για μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ