Από το… Πακιστάν στην Καλαμάτα, μας ήρθαν ακόμη 63 τύπου ....«πρόσφυγες» για τον μισθό των 500 ευρώ που δίνει ο Τσίπρας συν στέγη, φαγητό, φως, νερό ΟΛΑ δωρεάν!

Στο λιμάνι της Καλαμάτας έφθασαν λίγο πριν της 12:30 το βράδυ πάνω απο 60 «πρόσφυγες», που εντοπίστηκαν να πλέουν με ιστιοφόρο ανοιχτά της Σχίζας.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες πρόκειται για 63 άνδρες και κάποια αγόρια από το Πακιστάν και εντοπίστηκαν νωρίτερα απο το Λιμενικό να επιβαίνουν στο ιστιοφόρο «PYRRHΑ», σημαίας Αυστρίας, που είχε δηλωθεί από χθες ως κλεμμένο απο τη Ρόδο.

Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, συνελήφθησαν οι δύο χειριστές του σκάφους, ηλικίας 35 και 36χρονών, φερόμενοι ως διακινητές των υπολοίπων, ενώ επίσης προέκυψε ότι ξεκίνησαν από τις απέναντι τουρκικές ακτές με διαφορετικό σκάφος, το οποίο στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Αμοργού τους μετεπιβίβασε στο «PYRRHA», με σκοπό την έξοδό τους σε άλλη χώρα.

Αναμένεται, να μεταφερθούν στο χώρο πίσω από το νέο δημαρχείο Καλαμάτας για προσωρινή φιλοξενία και περίθαλψη. Οσοι κριθεί οτι έχουν ανάγκη μεταφέρονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
  www.elkosmos.gr