Τετάρτη, Οκτωβρίου 11

Εμπιστεύονται οι Αμερικανοί τον Αλέξη είναι ο άνθρωπός τους....

Γιατί είναι εχθρός της Ελλάδας ο Αλέξης Τσίπρας


Πρώτο θέμα
Mετά τη ρήξη ΗΠΑ - Τουρκίας αλλάζουν ριζικά οι ισορροπίες
Και αναβαθμίζουν την παρουσία τους στην Ελλάδα την οποία θεωρούν δύναμη σταθερότητας για την Μεσόγειο και την Μ. Ανατολή
Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και τον Αλέξη Τσίπρα δίνει το πανίσχυρο πολιτικό και στρατιωτικό σύστημα των ΗΠΑ!

Στην κατεύθυνση αυτή οι συμφωνίες που πρόκειται να υπογραφούν ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρα είναι στρατηγικής σημασίας και σύμφωνα με παράγοντες στην Ουάσινγκτον θα αλλάξουν τις ισορροπίες στην εύφλεκτη περιοχή της Μεσογείου.
Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσινγκτον γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία έχει σημειωθεί οριστική ρήξη στις σχέσεις της Αμερικής με την Τουρκία και οι Αμερικανοί έχουν αποφασίσει να αναβαθμίσουν την οικονομική και στρατιωτική παρουσία τους στην Ελλάδα.
Η Ουάσινγκτον προορίζει τη χώρα μας για δύναμη σταθερότητας και ασφάλειας στην Μεσόγειο με ό,τι συνεπάγεται αυτή η εξέλιξη όταν μάλιστα ο Ερντογάν οδηγεί στα άκρα τη σύγκρουση με τους Αμερικανούς.
Τα επεισόδια στην κρίση Τουρκίας και Αμερικής δεν αποκλείεται να οδηγήσουν στην απόλυτη απομόνωση του Ερντογάν. Άλλωστε ο Τούρκος πρόεδρος έχει επιλέξει να δημιουργήσει νέες συμμαχίες που περιλαμβάνουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν, το Ιράν, το Κατάρ ακόμα και την Χαμάς στην εναγώνια προσπάθειά το να σπάσει την απομόνωση και να αποκτήσει ρόλο στην περιοχή.
Ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί πλέον ανοιχτά τους Αμερικανούς ότι δήθεν οργάνωσαν μαζί με τον Γκουλέν το πραξικόπημα για την ανατροπή του!
Τους καταγγέλλει επίσης για τη βοήθεια που προσφέρουν στους Κούρδους, τους οποίους η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκράτες, ενώ τους αποδίδει και σχέδια διάλυσης της Τουρκίας.
Στην Ουάσινγκτον είναι αποφασισμένοι να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους με τον Ερντογάν τον οποίο θεωρούν επικίνδυνο παράγοντα αποσταθεροποίησης για την Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή.
Τα παιχνίδια του Τούρκου προέδρου με τον Πούτιν από τον οποίο αγοράζει υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα S400 και υπέγραψε συμφωνίες για την κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων έχουν προκαλέσει οργή στην Ουάσινγκτον και το ΝΑΤΟ.
Η απάντηση των Αμερικανών αναμένεται σκληρή και θα οδηγεί στην απομόνωση της Τουρκίας.
Αντίθετα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ αλλά και το προηγούμενο σύστημα εξουσίας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα.
Στη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρέθηκαν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, ενώ τώρα δίνεται ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να εκμεταλλευτεί τη γεωπολιτική θέση της χώρας μας και να προχωρήσει σε συμφωνίες μαμούθ σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας.
Η αμερικανική παρουσία στην Ελλάδα μπορεί να θωρακίσει την ασφάλεια της χώρας απέναντι στους Τούρκους και να απογειώσει τις επενδύσεις.
Οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να δώσουν το σήμα για βοήθεια προς την Ελλάδα, ενώ παράλληλα θα πιέσουν με κάθε τρόπο τους Ευρωπαίους, προκειμένου να πάρουν αποφάσεις για τη μείωση του δημόσιου χρέους, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Με αυτά τα δεδομένα η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον τόσο για τα ζητήματα που αφορούν τη χώρα μας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.
Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα σε Έλληνα πρωθυπουργό να αποκτήσει προνομιακές σχέσεις με τη μοναδική υπερδύναμη προς όφελος του λαού και της χώρας.
kontranews.gr