"Έσβησε" η φωνή του και η παγκόσμια μουσική σκηνή βυθίστηκε στο πένθος.
Ο λόγος για τον Φατς Ντόμινο, ο άνθρωπος που ουσιαστικά «δημιούργησε» τη Ροκ εν Ρολ και ενέπνευσε τον μύθο των περασμένων δεκαετιών Έλβις Πρίσλεϊ, αλλά και τους Μπιτλς, και απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών.
Όπως έγινε γνωστό σήμερα, ο μουσικός από τη Νέα Ορλεάνη, που είχε αποσυρθεί εδώ και πολλά χρόνια, δε βρίσκεται πλέον στη ζωή.
Η πορεία του θρύλου
Ο Fats Domino γεννήθηκε ως Αντουάν Ντομινίκ Ντόμινο στις 26 Φεβρουαρίου 1928 στη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα. Το μεγάλο του ταλέντο φάνηκε από την ηλικία των 10 ετών, ότυαν άρχισε να παίζει δημόσια πιάνο με τον τρόπο που μόνο εκείνος ήξερε την εποχή εκείνη.
Η πρώτη του δουλειά ήταν στο Hideaway Club, όπου η ορχήστρα του μπασσίστα του Billy Diamond έβγαλε το παρατσούκλι «Fats» (χοντρός). Το 1948 υπέγραψε στην εταιρία δίσκων Imperial. Πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήταν το «The Fat Man» που ήταν το δεύτερο κομμάτι που ηχογράφησε, στις 10 Δεκέμβρη του 1949. Ο Fats πούλησε ένα εκατομμύριο αντίτυπα με την πρώτη του κυκλοφορία σε δίσκο.
Η πραγματικά μεγάλη επιτυχία ήρθε τον Απρίλη του 1955, με το «Ain’t that a shame». Ακολουθεί μια ολόκληρη σειρά από επιτυχημένα κομμάτια, το «Blueberry Hill», που ηχογραφήθηκε στο Λος Άντζελες και κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 1956, το «Blue Monday» που ηχογραφήθηκε ένα χρόνο πριν στη Νέα Ορλεάνη, το «Whola lotta lovin’» το 1958, το «I’ m ready» το 1959 και την ίδια χρονιά, τα «I want to walk you home» και «Be my guest».
Ο Φατς Ντόμινο εμφανίστηκε και σε δύο μουσικές ταινίες του 1956, το «Shake, Rattle & Rock!» και το «The Girl Can't Help It», καθώς και στο «Jamboree» του 1957.