Δευτέρα, Οκτωβρίου 9

Επιτέλους ένας Ελληνας πολιτικός μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας

ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΦΙΑ

Σάλος από τη δήλωση του Γιάννη Ραγκούση για τους ομοφυλόφιλους μητροπολίτες

Ο Ανθιμος και ο βιασμός στο Παπάφειο


http://kourdistoportocali.com/news-desk/salos-apo-ti-dilosi-tou-gianni-ragkousi-gia-tous-omofylofilous-mitropolites/



Επιτέλους ένας Ελληνας πολιτικός μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας για τους άγιους πατέρες και τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Ο Γιάννης Ραγκούσης μάλιστα κατέγραψε απλά την πραγματικότητα και υπήρξε ήπιος στους χαρακτηρισμούς του μια και θα μπορούσε να συμπεριλάβει τα εγκλήματα παιδοφιλίας και βιασμών στους κόλπους τόσο της Ορθόδοξης όσο και της Καθολικής Εκκλησίας που απασχολούν κάθε τόσο τα διεθνή πρωτοσέλιδα.


Με εξώδικο, αρχικά, απαντά η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Γιάννη Ραγκούση που σε συνέντευξή του έκανε λόγο για «Μητροπολίτες που είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν».



O γενναίος Ραγκούσης δήλωσε τα αυτονόητα μιλώντας  στο περιοδικό «Antivirus» :«Για την Εκκλησία, είμαι απ’ αυτούς που πιστεύουν ότι και αυτή πρέπει να βγει μπροστά σ΄αυτόν τον αγώνα. Υποστηρικτικά. Γιατί αν θέλει να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία, πρέπει να σταματήσει να υποκρίνεται. Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας -σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες- οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν και το κρύβουν. Επειδή, λοιπόν, ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι επιλογή, είναι φύση, πρέπει η Ορθόδοξη Εκκλησία να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σ΄αυτή τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η θέση μου».





Η εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε να του στείλει εξώδικο: «Η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε να επιδώσει εξώδικο πρόσκληση στον τέως Υπουργό και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ιωάννη Ραγκούση, κατόπιν των δηλώσεών του, να καταθέσει εντός πενθημέρου στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει για τα καταγγελόμενα από αυτόν εις βάρος Μητροπολιτών της Εκκλησίας μας, άλλως θα υποστεί την ανάλογη δικαστική βάσανο».

Ο Βιασμός στο Παπάφειο του Μητροπολίτη Ανθιμου

Αντιγράφουμε από παλαιότερο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών: Μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη για τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο. Σοκ έχει προκαλέσει στη συμπρωτεύουσα το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακεδονία» για κουκούλωμα υπόθεσης βιασμού ανηλίκου στο «Παπάφειο» ορφανοτροφείο Θεσσαλονίκης, πρόεδρος του οποίου είναι ο… Παναγιώτατος.

Πρόκειται για υπόθεση του 2012, που αρχικά φέρεται ότι έγινε προσπάθεια να αποκρυφτεί, αλλά πρόσφατα η Εισαγγελία Εφετών παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης.

Οι αποκαλύψεις για κατ’ εξακολούθηση βιασμό ενός 7χρονου στο «Παπάφειο» ορφανοτροφείο είναι συγκλονιστικές.

Το παιδί φέρεται να είχε καταγγείλει τον βιασμό του από μεγαλύτερο τρόφιμο του ιδρύματος το 2012, αλλά η κακοποίηση θα έμενε στην αφάνεια αν δεν βιαζόταν άλλες δύο φορές και δεν κατέληγε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διεύθυνση του «Παπαφείου» αρχικά αντιμετώπισε το περιστατικό σαν να μη συνέβη ποτέ και, παρότι η κοινωνική λειτουργός του ιδρύματος είχε ενημερώσει τη διοίκηση, χρειάστηκε να περάσουν αρκετές ημέρες ώσπου να ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Η υπόθεση αυτή βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης, όμως από τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές διαπιστώθηκε ότι η υπόθεση των βιασμών είχε ξεκινήσει μήνες νωρίτερα κι έτσι παραγγέλθηκε ξεχωριστή έρευνα για τις ευθύνες των διοικούντων το ίδρυμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, έδωσαν ανωμοτί καταθέσεις ο διευθυντής του ιδρύματος που είναι ιερέας, μέλη του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και ο μητροπολίτης Ανθιμος ως πρόεδρος του «Παπαφείου».

Οπως τονίζεται στο δημοσίευμα της «Μακεδονίας», ο εισαγγελέας Πρωτοδικών που χειρίστηκε τη δικογραφία πρότεινε να τεθεί στο αρχείο, ωστόσο η αρχειοθέτησή της δεν εγκρίθηκε από την εισαγγελία Εφετών, που τη γύρισε πίσω με την εντολή να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του διευθυντή του ιδρύματος και όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία.

Οι απόφοιτοι…
Για την υπόθεση δεν θέλησαν να μιλήσουν δημόσια ούτε ο τότε νομικός σύμβουλος του ιδρύματος ούτε ο ψυχολόγος που μετείχε στο διοικητικό συμβούλιο όταν συνέβη το περιστατικό, ενώ καμιά δήλωση δεν έγινε από τον μητροπολίτη.
Σε επικοινωνία που είχαμε με εκπρόσωπο του Συλλόγου Αποφοίτων του «Παπαφείου» ορφανοτροφείου, μας είπε απλώς ότι «ο σύλλογος δεν μετέχει πια στη διοίκηση του ιδρύματος. Μας έχουν βγάλει απ’ έξω»

Αντιθέτως, λαλίστατος είναι ο… Παναγιώτατος για το θέμα των ομοφυλοφίλων και των μεταναστών.

Αίσθηση προκάλεσε για ακόμη μία φορά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κατερίνα Καραβάτου, δηλώνοντας για τους ομοφυλόφιλους:

Αυτά δεν έχουν γίνει ποτέ στους αιώνες, διαφήμιση και παρέλαση των ανθρώπων οι οποίοι ζουν σε μια κατάσταση παρανομίας, αφύσικη. Ο Θεός τον αγαπάει και του δίνει αφορμές για να μετανοήσει. Από εκεί και πέρα έχει την ευθύνη του. Δεν μπορεί όμως να του αναγνωρίσει αυτό που λέμε εμείς “πολύ καλά κάνει”.

Σαν ανθρώπους τούς τιμάμε, τους αγαπάμε, διαφωνούμε με την αμαρτία τους, της οποίας δεν δεχόμαστε τη διαφήμιση και μάλιστα εντός του χώρου που για μας είναι πνευματική δικαιοδοσία μας.

Αναφορικά με τους πρόσφυγες, ο μητροπολίτης υποστηρίζει ότι «τους καλοδεχόμεθα, τους αγαπάμε, τους φροντίζουμε, τους προωθούμε, αλλά εδώ στην Ελλάδα δεν χωράμε άλλοι».

kourdistoportocali.comNews DeskΤο φύλλο συκής του Ιερώνυμου
MΠΕΡΔΕΨΑΝΕ ΤΑ ΦΥΛΑ ΤΟΥΣ

Το φύλλο συκής του Ιερώνυμου

Ένα ακόμα ρεσιτάλ υποκρισίας της ελληνικής Εκκλησίας