Η Βρετανία ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με το Brexit

Η Βρετανία ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με το Brexit
Έτοιμη για όλα τα πιθανά σενάρια, ακόμη και αυτό της μη επίτευξης συμφωνίας δηλώνει η Βρετανία σχετικά με το Brexit. Ωστόσο η χώρα δεν θα δώσει ακόμη στα υπουργεία πόρους για ρυθμίσεις έκτακτης ανάγκης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ.
«Είμαι ξεκάθαρος ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το σενάριο να μην επιτευχθεί καμία συμφωνία, εκτός και εάν, και έως ότου, έχουμε σαφείς ενδείξεις ότι δεν είναι αυτό στο οποίο θα καταλήξουμε», δήλωσε ο Χάμοντ σε επιτροπή της Βουλής.

Ωστόσο, ο ίδιος απέρριψε την ιδέα ότι η Βρετανία θα πρέπει να ξεκινήσει να εφαρμόζει συγκεκριμένες ρυθμίσεις έκτακτης ανάγκης, περιλαμβανομένης της πρότασης ότι θα πρέπει να αρχίσει να δαπανά χρήματα για να ενδυναμώσει τις υπηρεσίες της στα σύνορα και τα τελωνεία.

«Αυτό που δεν προτείνω να κάνουμε είναι να διαθέσουμε κεφάλαια στα υπουργεία πριν να υπάρξει η ανάγκη για δαπάνες», δήλωσε ο Χάμοντ. «Δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να ασχολούμαστε με πιθανώς άσκοπες δαπάνες έως την τελευταία στιγμή που θα χρειαστεί να το κάνουμε».

Παράλληλα, δήλωσε ότι ένα «σύννεφο αβεβαιότητας» για το Brexit σκιάζει την οικονομία της χώρας και ότι πρέπει να διαλυθεί το συντομότερο δυνατόν.

«Η γενική μου άποψη για την οικονομία μας είναι ότι είναι θεμελιωδώς ισχυρή», δήλωσε ο Χάμοντ σε βουλευτές, προσθέτοντας ότι υπάρχουν κάποια πολύ ισχυρά στοιχεία και μια ισχυρή προοπτική για το μέλλον.

«Αλλά το σύννεφο αβεβαιότητας είναι ένας προσωρινός επιβαρυντικός παράγοντας και χρειάζεται να το απομακρύνουμε το συντομότερο δυνατόν με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης (για το Brexit)», δήλωσε.zougla.gr