Σάββατο, Νοεμβρίου 18

ΣΟΚ στη Γερμανία: Πάνω από 6.000 θέσεις εργασίας καταργεί η Siemens

1286238_Germany_Russia_Siemens_59320_2048x1152
Η εταιρεία Siemens ανακοίνωσε σήμερα ότι θα περικόψει 6.900 θέσεις εργασίας
καθώς ο γερμανικός κολοσσός ανταΗ εταιρεία παρουσίασε την κατάργηση των θέσεων στο πλαίσιο «ενοποίησης» τριών τμημάτων της εταιρείας και σκοπός είναι η αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας.

Συγκεκριμένα, η αναδιάρθρωση που αφορά στην ενοποίηση τριών τμημάτων της που σχετίζονται με την παραγωγή ενέργειας, ώστε να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της και την αξιοποίηση των εγκαταστάσεών της, υπό τη σκιά των μεγάλων τεχνολογικών αλλαγών που επηρεάζουν τον κλάδο.
Η Siemens, όπως και άλλες εταιρείες που ασχολούνται με τον τομέα της ενέργειας, αντιμετωπίζει μεγάλη πτώση της ζήτησης, καθώς οι ανανεώσιμες πηγές γίνονται όλο και περισσότερο αποτελεσματικές.
O δε κλάδος ενέργειας του ομίλου, ο οποίος κατασκευάζει μεταξύ άλλων μηχανές σιδηροδρόμων, τουρμπινοκινητήρες και αιολικά πάρκα, είχε ήδη περιορίσει αισθητά τους εργαζομένους που απασχολεί σε άλλο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης.
Οι περισσότερες θέσεις που θα καταργηθούν αφορούν εργαζόμενους στη Γερμανία. Η μείωση του αριθμού των εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί ωστόσο σταδιακά.
Με πληροφορίες από Financial Times

 makeleio.gr