ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΨΕΜΑΤΑ ΛΕΕΙ Η ΝΕΡΟΚΟΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ . ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΕ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ Η ΚΑΘΕ ΑΣΙΑΤΙΣΣΑ ΓΕΝΝΑ 8-10 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΙΑΤΕΣ! ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΨΕΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ!

Λαγκάρντ: Η γήρανση του πληθυσμού και η παραγωγικότητα είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις για την Ασία

Λαγκάρντ: Η γήρανση του πληθυσμού και η παραγωγικότητα είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις για την Ασία
Δύο μεγάλες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν προκειμένου να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη στην Ασία είναι η δημογραφία και η παραγωγικότητα, έκρινε σήμερα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Κίνα θα χρειαστεί να λάβουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν την ταχεία γήρανση του πληθυσμού, επισήμανε η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε ένα σεμινάριο στο Τόκιο.

Η αύξηση της παραγωγικότητας είναι επίσης ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες της Ασίας, τόνισε η ίδια.

Η Λαγκάρντ ανέφερε ακόμη ότι μπορούν να γίνουν περισσότερα στην Ιαπωνία προκειμένου να βελτιωθεί η πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς και γενικά τη φροντίδα των παιδιών, να μειωθούν οι ώρες εργασίας και να προωθηθεί η ισότητα της αμοιβής για δουλειά ίσης αξίας (σ.σ. για τους άνδρες και τις γυναίκες).