ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΤΗΝΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΕΞ’ ΕΠΑΦΗΣ ΕΛΑΦΙΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΑΙΣΧΟΣ! ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΑΘΩΟ ΖΩΑΚΙ . Α, ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ!

ΝΤΡΟΠΗ! ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΕΞ’ ΕΠΑΦΗΣ ΕΛΑΦΙΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ

Ένα από τα ήρεμα ελάφια της Πάρνηθας πυροβολήθηκε εξ επαφής στο κεφάλι. Σύμφωνα με ανάρτηση του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ στις 8 Νοεμβρίου «Όταν φίλη μας ενημέρωσε ότι μια ελαφίνα στην Πάρνηθα φαίνεται τραυματισμένη και αδύνατη, δεν περιμέναμε ότι θα βρεθούμε μπροστά σε έναν πυροβολισμό στο κεφάλι. Το ζώο, που
συνοδεύεται από το μικρό του, είναι από εκείνα τα “ήμερα ” ελάφια της περιοχής Ξενία-Καζίνο, που έρχονται να φάνε από τα χέρια των επισκεπτών. Αυτή την εμπιστοσύνη εκμεταλλεύτηκε ο άνθρωπος που το πυροβόλησε, για καλή τύχη του ελαφιού όμως το βλήμα πέρασε από το μάγουλο και βγήκε από το λαιμό χωρίς να πειράξει ζωτικό όργανο. Όπως ήταν αναμενόμενο, το σοβαρό τραύμα κατέβαλε το ζώο, που φαίνεται ότι δεν μπορούσε εδώ και μέρες να φάει.
 

Ο σύλλογος έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες στη σελίδα του στο Facebook από την επιχείρηση διάσωσης και αναφέρει για το περιστατικό: «Όταν φίλη μας ενημέρωσε ότι μια ελαφίνα στην Πάρνηθα φαίνεται τραυματισμένη και αδύνατη, δεν περιμέναμε ότι θα βρεθούμε μπροστά σε έναν πυροβολισμό στο κεφάλι.
Πήγαμε λοιπόν με το Δασαρχείο, το ζώο αναισθητοποιήθηκε και, προσπαθώντας να καθαρίσουμε τις πληγές, βγάλαμε από το μάγουλό του ολόκληρο το πλαστικό περίβλημα του βλήματος! Το οποίο βλήμα είχε δημιουργήσει και ένα σοβαρό τραύμα κατά την έξοδο. Κρίναμε ότι έπρεπε να μεταφερθεί στο ιατρείο του Αχιλλέα Ακρίβου, του συνεργάτη μας κτηνιάτρου στο Κτηνιατρικό Κέντρο Περιστερίου, για να γίνει ραφή του μεγάλου τραύματος. Μετά από κάποιες ώρες, κι αφού χορηγήθηκαν ορός, αντιβίωση και αντιφλεγμωνώδη, η ελαφίνα επέστρεψε στο βουνό για να ξανασμίξει με το μικρό της. Οι δασικοί και μέλη της ΑΝΙΜΑ ανέλαβαν την παρακολούθηση της πορείας της υγείας της, μιας και δεν μετακινείται μακρυά από την περιοχή». Διαβάστε εδώπερισσότερα για τη δράση της ΑΝΙΜΑ..knf.gr