Οι κάλπικοι βιομήχανοι του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών) υμνούν τη βαρβαρότητα στην εργασία και δεν ξεχνούν να υποκλίνονται στο ευρώ, γιατί η ηγεσία τους απλούστατα δεν εκπροσωπείται από πραγματικούς βιομήχανους αλλά από εισαγωγείς ή απλώς εισοδηματίες.

Ομαδικές απολύσεις,κατάργηση της υποχρεωτικής διαιτησίας, υπεροχή των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών, είναι οι βασικές θέσεις του ΣΕΒ για τα εργασιακά, όπως τις ανέπτυξε ο πρόεδρος του Συνδέσμου (μη -βιομήχανος εισαγωγέας) Θεόδωρος Φέσσας, σε πρόσφατη συνάντηση των προέδρων των εργοδοτικών οργανώσεων με την υπουργό Εργασίας.

Παράλληλα, οι ψευτοβιομήχανοι συνεχίζουν να υμνούν το ευρώ και την ευρωφυλακή δημοσίως σε διάφορες εκδηλώσεις, ώστε να φανούν αρεστοί στα ξένα αφεντικά  και να διασφαλίσουν προνομιακή μεταχείριση, συμβάσεις, δάνεια, χορηγίες κλπ.

Την ώρα που κλείνουν ή μεταναστεύουν στο εξωτερικό η μία μετά την άλλη πολλές ελληνικές βιομηχανίες, οι κάλπικοι βιομήχανοι στην ηγεσία του ΣΕΒ, αναδεικνύουν τον παρασιτικό έως και ανθελληνικό ρόλο τους με το να υμνολογούν το ευρώ. ‘Ενα ξένο υπερτιμημένο νόμισμα, που αν οι επικεφαλείς του ΣΕΒ  ήταν πραγματικοί βιομήχανοι θα όφειλαν να το καταγγείλουν αφού ενώ δυσχεραίνει τις εξαγωγές, ευνοεί τις εισαγωγές δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των ελληνικών παραγωγικών μονάδων, ο οποίος μεγενθύνεται από την τεράστια υπερφορολόγηση, την αδυναμία προσφυγής σε υγιή τραπεζικό δανεισμό κλπ.

Η εξήγηση είναι απλή. Είναι καιρός τώρα που ο ΣΕΒ  δεν εκπροσωπείται απο πραγματικούς βιομήχανους. Οι Πρόεδροι του  είναι επικεφαλείς επιχειρήσεων που είτε παράγουν αέρα κοπανιστό ή είναι μεσάζοντες, ή απλοί εισαγωγείς. Ο προηγούμενος μεγαλόσχημος και με πολιτικές φιλοδοξίες Πρόεδρος για τέσσερεις θητείες στον ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ήταν ένας βιομήχανος χωρίς βιομηχανία.  Ο ίδιος πούλησε τη μεγάλη βιομηχανία ΔΕΛΤΑ που κληρονόμησε απο τον σπουδαίο πραγματικό βιομήχανο πατέρα του, στον ιδρυτή και δημιουργό της Marfin του πολυπράγμωνα μακαρίτη σήμερα Ανδρέα Βγενόπουλο.

Ο σημερινός Πρόεδρος του ΣΕΒ  Θεόδωρος Φέσσας είναι ειδική περίπτωση που καταδεικνύει ότι ο ΣΕΒ έχει πλέον καταληφθεί από εισαγωγείς και μεσάζοντες. Ο κύριος Θ.Β.είναι ιδιοκτήτης της Info Guest, της γνωστής μεγάλης εισαγωγικής εταιρείας προϊόντων πληροφορικής. Ο κ. Φέσσας ύστερα από πολυετή παρουσία στον τομέα της σύγχρονης τεχνολογίας, ουδέποτε σκέφτηκε να δημιουργήσει έστω και μια γραμμή συναρμολόγησης από τα προίόντα που εισάγει ώστε να ενισχύσει την εγχώρια παραγωγή, την απασχόληση και την έρευνα σε έναν τόσο σημαντικό τομέα αιχμής. Ως εισαγωγέας λοιπόν και όχι ως πραγματικός βιομήχανος-παραγωγός, ο κ. Φέσσας, όπως και ο κ. Δασκαλόπουλος και οι περί αυτών, αγωνιούν για την τύχη του ευρώ γι’ αυτό και υμνούν το νόμισμα-Φραγκεστάϊν που καταστρέφει την εγχώρια βιομηχανία.

Έτσι, δεν είναι περίεργο που οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ με τους μη-βιομήχανους προέδρους του, ως καλοί κομπραδόροι που βολεύονται με επιδοτήσεις και θαλασσοδάνεια, υποκλίνονται και σκίζουν τα ρούχα τους για το άγιο δισκοπότηρο της ευρωφυλακής. Σταυροκοπιούνται και φτύνουν στην πλάτη τους για το πιθανό  Grexit και κατά καιρούς το καταγγέλουν σε στυλ ανθυπο-Στουρνάρα. Αποστρέφουν με βδελυγμία τη σκέψη τους από την εποχή της δραχμής όταν η ελληνική βιομηχανία είχε σημαντική άνθιση, σοβαρή εξαγωγική δραστηριότητα  και μεγάλες προοπτικές.

Η αποβιομηχανοποίηση της χώρας μας μετά την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως μετά την καθυπόταξή μας στην ευρωζώνη, αποτελεί μια αλματωδώς αυξανόμενη θλιβερή πραγματικότητα. Αρωγός στην αποβιομηχανοποίηση αυτή είναι φυσικά και η ίδια η πολιτεία, η οποία κατήργησε το Υπουργείο και το Υφυπουργείο Βιομηχανίας. Ίσως είμαστε η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχουμε Υπουργείο Βιομηχανίας. Οι Ευρωπαίοι «Εταίροι» μας βλέπουν την Ελλάδα ως εξοχική τους κατοικία με εγχώριους και εποίκους εργαζόμενους κυρίως ως γκαρσόνια και κηπουροί.

Σήμερα, στον κάλπικο ΣΕΒ, ηγούνται μεσάζοντες, μεγαλέμποροι, εισαγωγείς, αντιπρόσωποι εταιρειών, τραπεζίτες, διευθυντές επιχειρήσεων υπηρεσιών και γενικά μη βιομήχανοι. Οι τελευταίοι πραγματικοί βιομήχανοι και βιοτέχνες που παράγουν ελληνικά προϊόντα και παλεύουν να επιβιώσουν σε ένα απόλυτα εχθρικό περιβάλλον, έχουν εξοβελιστεί ή αποχώρησαν από τον ΣΕΒ.

Ενώ ελάχιστοι απο την κατηγορία αυτή που παραμένουν στους κόλπους του, βρίσκονται θελητά ή αθέλητα στη γωνία.Έτσι ο ΣΕΒ ελέγχεται απο μεσάζοντες, κομπραδόρους, διορισμένους οικονομολογούντες και κάλπικους βιομήχανους. Για αυτό, ίσως θα ήταν πιο σωστό να μετονομαστεί σε ΣΕΜ-«Σύνδεσμος Ελλήνων Μεταπρατών». Έτσι για να ακριβολογούμε δηλαδή.

Αλλά και ο έτερος πόλος του συστήματος των επιλεγόμενων «κοινωνικών εταίρων» που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τους εργαζόμενους,δηλ. η ΓΣΕΕ ( Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Ελλάδος), έ αυτός και αν είναι για καρπαζιές και για γιούχα.Η προτεινόμενη στην περίπτωσή του κατάλληλη μετονομοσία είναι «Γενική Συνομποδονδία Ευρωγενίτσαρων Ελλάδος». Πάντα για να ακριβολογούμε.