Πέμπτη, Νοεμβρίου 9

Σαουδική Αραβία: Εδώ κρατούνται οι πρίγκιπες που κατηγορεί ο Διάδοχος του Θρόνου για διαφθορά! (Εικόνες)

Το πολυτελές ξενοδοχείο Ritz-Carlton στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, έγινε… κέντρο κράτησης. Έδιωξαν τους πελάτες!

Πάνω από 30 Σαουδάραβες πρίγκιπες και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι συνελήφθησαν το Σάββατο, στο πλαίσιο επιχείρησης κατά της διαφθοράς. Τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς κρατούνται στο πεντάστερο ξενοδοχείο, σύμφωνα με το Reuters και τη Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το CNN, ιστοσελίδες για κρατήσεις εμφανίζουν το ξενοδοχείο των 492 δωματίων με απόλυτη πληρότητα έως τα τέλη Νοεμβρίου. Μέλος της ομάδας μάρκετινγκ του Ritz-Carlton δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα αρχίσουν να δέχονται ξανά κρατήσεις από την 1η Δεκεμβρίου.
Κάποιοι χρήστες του Twitter ανέφεραν ότι πελάτες αναγκάστηκαν να φύγουν από το ξενοδοχείο το σαββατοκύριακο, ενώ έχουν διακοπεί η επικοινωνία με το Ritz-Carlton, σύμφωνα με το CNN. «Εξαιτίας απρόβλεπτων καταστάσεων οι τηλεφωνικές γραμμές και η σύνδεση στο διαδίκτυο του ξενοδοχείου είναι αποσυνδεδεμένες μέχρι νεοτέρας», αναφέρει στην ιστοσελίδα του το ξενοδοχείο.
Σύμφωνα με τον Guardian, το πρωί του Σαββάτου επιχειρηματίες που έμεναν στο Ritz-Carlton ειδοποιήθηκαν να μαζέψουν τα πράγματά τους και να κατέβουν με τις αποσκευές τους στο λόμπι, χωρίς να τους δοθεί εξήγηση. Τους μετέφεραν σε άλλα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας και λίγη ώρα έφτασαν εκεί οι «κρατούμενοι».
Οι συλλήψεις
Έντεκα πρίγκιπες, δεκάδες πρώην και τέσσερις νυν υπουργοί κρατούνται στη Σαουδική Αραβία μετά από εντολή της νεοσυσταθείσας επιτροπής κατά της διαφθοράς. Η επιτροπή αντιδιαφθοράς, υπό τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, συστάθηκε με βασιλικό διάταγμα.
Μεταξύ των συλληφθέντων συγκαταλέγεται και ο δισεκατομμυριούχος πρίγκιπας Αλουάλιντ μπιν Ταλάλ, ιδιοκτήτης της επενδυτικής εταιρείας Kingdom Holding, όπως διέρρευσε από υψηλόβαθμο αξιωματούχο που δεν θέλησε να κατονομαστεί.
Ο Αλουάλιντ Μπιν Ταλάλ, που είναι ένα από τα πλουσιότερα άτομα στην Μέση Ανατολή, έχει επενδύσεις σε Twitter, Apple, News Corporation, Citigroup, Four Seasons και πρόσφατα στην Lyft. Παράλληλα είναι γνωστός ως ένα από τα ελάχιστα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας που επί μακρόν έχει τοποθετηθεί υπέρ της παροχής περισσότερων δικαιωμάτων στις γυναίκες της χώρας.
Επίσης, ανάμεσα σε αυτούς που κρατούνται και τελούν υπό έρευνα είναι και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας Ιμπραχίμ αλ-Ασαφ, όπως δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος στο BBC.
Πάντως, αν πράγματι κρατούνται εκεί οι πρίγκιπες και οι αξιωματούχοι, σίγουρα δεν περνούν άσχημα. Τα δωμάτια του ξενοδοχείου περιλαμβάνουν βασιλικές σουίτες και spa…
iefimerida.gr, photos: Ritz-Carlton




ΠΗΓΗ