Και ενώ υποτίθεται ότι σύμφωναμε τις κυβερνητικές εξαγγελίες, η κατάσταση ομαλοποιείται και συντομα θα τρώμε με..»χρυσά κουτάλια», οι υπό ξένο έλεγχο ελληνικές τράπεζες οδεύουν σε κατάρρευση και χρεοκοπία. Στοχεύοντας στο να  διατηρήσουν μια υποτυπώδη ρευστότητα, εκδίδουν  μαζικά “καλυμμένα” ομόλογα, που διασφαλίζονται από  περιουσιακά στοιχεία υψηλής ποιότητας με πανύψηλα επιτόκια σε επίπεδα περίπου του 3%, εκμηδενίζοντας έτσι τον πιστωτικό κίνδυνο.

Πρόσφατα η Eurobank εξέδωσε καλυμμένο 3-ετές ομόλογο ύψους 500 εκ. ευρώ με επιτόκιο 2, 98%!!! Με επιτόκιο ύψους 2,9% εξέδωσε, επίσης, καλυμμένο ομόλογο η Εθνική Τράπεζα, ενώ για την Τράπεζα Πειραιώς το αντίστοιχο επιτόκιο περιορίστηκε στο 2,5%, λόγω της συμμετοχής σε αυτό της FBRD και άλλων θεσμών.

Η έκδοση καλυμμένων ομολόγων με τόσο υψηλά επιτόκια, υποδηλώνει ότι αν θα είχαν εκδοθεί από τις τράπεζες ως  «senior bond»δηλαδή ομόλογα που έχουν προτεραιότητα ικανοποίησης σε περίπτωση ρευστοποίησης της τράπεζας, το επιτόκιό τους θα έπρεπε να είναι αρκετά πάνω από 6% ή και περισσότερο.

Απο τα παραπάνω προκύπτει ότι, τόσο το δημόσιο που εξέδωσε ομόλογα με επιτόκιο 4,625% στο πενταετές της τελευταίας έκδοσης, όσο και οι τράπεζες, δεν είναι αξιόπιστοι και αδυνατούν να βγουν στις αγορές. Για το λόγο αυτό δανείζονται για να διαθέτουν ρευστότητα από τον επίσης ακριβό  ELA με επιτόκιο 2,55%.

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι, μετά από τρεις σκανδαλώδεις ανακεφαλαιοποιήσεις, που κόστισαν πανάκριβα στους ιδιώτες και ασφαλιστικά ταμεία, οι τράπεζες εξακολουθούν να τελούν υπό χρεοκοπία και να χρειάζονται και νέα ανακεφαλαιοποίηση. Για να λύσουν το πρόβλημα οι «ευρωβασανιστές» μας έχουν προκρίνει μια απλή όσο και αποτελεσματική συνταγή. Προωθούν μαζικούς  ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σπιτιών και επιχειρήσεων για την υφαρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας μισοτιμής των Ελλήνων πολιτών.Η βελούδινη κατοχή και μεταμοντέρνα κλοπή της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη