Παρασκευή, Νοεμβρίου 3

«Απασφάλισε» ο Κουτσούκος κατά ΣΥΡΙΖΑ! «Τραμπούκοι μας λέγατε γερμανοτσολιάδες εσείς που ξεπουλήσατε τα πάντα»

«Πυρ ομαδόν» από την Αντιπολίτευση στην κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018.
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος υποστήριξε ότι το υπερπλεόνασμα ήρθε ως αποτέλεσμα της ακραίας υπερφορολόγησης.
«Άντε πάτε στο Καστελόριζο» σχολίασε από τα έδρανα της επιτροπής Οικονομικών ο κ. Αλέξανδρος
Τριανταφυλλίδης (ΣΥΡΙΖΑ) για να προκαλέσει το ξέσπασμα του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
«Άκουσα τον εισηγητή σας χωρίς καμία διακοπή. Η περίοδος που τραμπουκίζατε έχει τελειώσει. Τραμπούκοι, ε τραμπούκοι που κολλάγατε αφίσες έξω από τα σπίτια μας με σύνθημα ‘’’Κάτω η χούντα του ΠΑΣΟΚ’’», αντέδρασε ο κ. Κουτσούκος για να συνεχίσει: «Μας βρίζατε χυδαία. Μας λέγατε πουλημένους γερμανοτσολιάδες. Ποιοι; Εσείς που ήρθατε να ψηφίσετε τρίτο μνημόνιο, να ξεπουλήσετε τα πάντα και να βάλετε φόρους παντού», ανταπάντησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Ν. Δένδιας: «Καταληστεύθηκαν οι πολίτες»
Νωρίτερα, ο κ. Νίκος Δένδιας υποστήριξε πως «το προσχέδιο αποτυπώνει την αστοχία της κυβέρνησης ως προς τους μακροοικονομικούς στόχους που η ίδια προβλέπει. Έρχεται υπερφορολόγηση των πολιτών με τα μικρότερα εισοδήματα. Νέες περικοπές στο ενιαίο μισθολόγιο. Περικοπές σε συντάξεις και ειδικά μισθολόγια. Μείωση επιδομάτων θέρμανσης. Έρχονται άλλα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ μέτρα. Μέτρα που θα συρρικνωνόσουν ακόμα περισσότερο το εισόδημα. Το κράτος επί των ημερών σας συνέχισε να σπαταλά όλο και περισσότερο».
«Καταληστεύθηκαν οι πολίτες» συνέχισε ο κ. Δένδιας για να προσθέσει «Πως είναι δυνατόν η κυβέρνηση να επαίρεται γι’ αυτό. Πήρε το υστέρημα κάθε πολίτη και το έβαλε στη δική της τσέπη. Και να μας λέει και πως θα μοιράσει το πλεόνασμα. Το αποτέλεσμα ήταν ύφεση στην οικονομία. Περισσότεροι φόροι για να εξυπηρετηθεί ένα πλεόνασμα».
Βέττας: Οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα για το 2018 δεν αποτελούν νέα μέτρα
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Βέττας υποστήριξε ότι τα capital controls επεβλήθησαν λόγω της… Νέας Δημοκρατίας. «Η Νέα Δημοκρατία άφησε ταμειακό έλλειμμα. Αποτέλεσμα εκείνων των συνθηκών ήταν να οδηγηθούμε στον περιορισμό κεφαλαίων. Σκληρό μέτρο αλλά διασφάλισε την εκροή καταθέσεων από το τραπεζικό σύστημα».
Επίσης, υποστήριξε ότι η αύξηση της φορολογίας και οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα για το 2018 δεν αποτελούν νέα μέτρα καθώς όπως είπε «τα έχουμε ψηφίσει από το 2016 και το 2017».https://thecaller.gr/