Ο πραγματικός αρχηγός της ευρωζώνης Βόλφαγκ (Λύκος) Σόϊμπλε απο καιρό τώρα  επιμένει στο φιλικό Grexit με ή χωρίς διπλό νόμισμα, τη συνύπαρξη δηλ. ευρώ και δραχμής για ένα ορισμένο διάστημα Και ταυτόχρονα προτείνει το κλείδωμα της ισοτιμίας της δραχμής προς το ευρώ, με
υποτίμηση του εθνικού μας νομίσματος περίπου κατά 25% ( 1 δραχμή = 0,75 ευρώ), κάτι που είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας.
Για να υποστηριχθεί αυτό το κλείδωμα της ισοτιμίας και η μη περαιτέρω υποτίμηση της δραχμής, » ο κακός Λύκος» δεσμέυτηκε να μας διαθέσει αρχικά 25 δις ευρώ για την αγορά δραχμών (ή των greuro)και σε δεύτερη φάση άλλα 25 δις, συνολικά δηλ. 50 δις. Επίσης σε μια τέτοια περίπτωση, συζητά  κούρεμα και αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ παλαιότερο ο ίδιος είχε αφήσει ανοιχτό και το ενδεχόμενο πληρωμής πολεμικών αποζημιώσεων.
Η πρόταση για το φιλικό Grexit έχει γίνει παλαιότερα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και ακολούθως στον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος δεν τη συζήτησε ή την ειρωνεύτηκε. Για τον ίδιο σκοπό, είχε επισκεφτεί πριν από το δημοψήφισμα την Αθήνα ο συνεργάτης του Σόϊμπλε κορυφαίος οικονομολόγος Τόμας Μάγερ, ο οποίος αναφέρθηκε πιο αναλυτικά στην πρόταση του φιλικού  Grexit  σε συνεντεύξεις του που  πέρασαν μάλλον απαρατήρητες. Προφανώς για τον ίδιο σκοπό, συναντήθηκε και με τον Αλέξη Τσίπρα.
Όμως, ο Πρωθυπουργός αντί να αρπαχτεί απ’ αυτή την πρόταση και να διαπραγματευτεί για τη βελτίωσή της, προτίμησε ένα τρίτο μνημόνιο-ταφόπλακα για τη χώρα, τρισχειρότερο από τα προηγούμενα. Ένα μνημόνιο που επιφέρει καταστροφικές ρυθμίσεις για την ελληνική οικονομία και ξεπουλά τα «ασημικά» της χώρας. Το ερώτημα είναι γιατί ; Γιατί αυτή η επιμονή στον ψυχωτικό ευρωμαζοχισμό της καταστροφής ;
Η απλοϊκή προσέγγιση στο όλο θέμα είναι ότι, για να προτείνει κάτι ο Σόϊμπλε δεν μπορεί παρά να είναι βλαπτικό για τη χώρα μας, με δεδομένη την όλη πολιτεία και τη στάση του ανδρός. Θα πρέπει όμως να αναρωτηθούμε γιατί κάνει αυτήν την πρόταση ο Σόιμπλε. Και αν δεν υποκρύπτει κάτι άλλο, αν και κατά πόσο μας συμφέρει.
Η αλήθεια είναι ότι, ο Γερμανός Λύκος δεν ενδιαφέρεται φυσικά για την Ελλάδα. Κύριο μέλημά του είναι η δημιουργία μιας ισχυρής ευρωγερμανικής ζώνης με αυστηρούς κανόνες και διαχειρίσιμο απο τον ίδιο ισχυρό νόμισμα, ώστε να υπάρξει η απόλυτη κυριαρχία του Βερολίνου. Στα σχέδιά του αυτά δε χωράει  η χώρα μας. Αν ανατρέψει τους αυστηρούς κανόνες της γερμανικής ευρωζώνης για την Ελλάδα, τότε θα πρέπει να κάνει το ίδιο για την Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και την ίδια τη Γαλλία.
Ποιος εχέφρων και λογικός άνθρωπος μπορεί να απορρίψει την πρόταση για φιλικό προσωρινό ή μόνιμο Grexit, βοήθεια από την ΕΕ που ανοίγει το δρόμο για ορθοπόδηση της χώρας. Και αντίθετα να αποδέχεται  τις καταστροφικές υφεσιακές ρυθμίσεις της απέραντης φτωχοποίησης και υποτέλειας που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο μέσα στην ευρωζώνη; Είναι δυνατόν ποτέ η λυμφαστική ελληνική οικονομία να πετύχει ετήσια πλεονάσματα της τάξης του 3,5% όπως απαιτούν οι δανειστές-βασανιστές μας, όταν κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το πετύχει ούτε η ίδια η Γερμανία ; Γιατί άραγε τόση απέραντη, ατεκμηρίωτη, ιδεοληπτική μαζοχιστική ευρωλαγνεία;
Η απάντηση είναι δυσάρεστη. Γιατί απλούστατα, αυτό υπέδειξαν η Ουάσιγκτον των Ομπάμα-Κλίντον  στις οποίες είχε προσκολληθεί η ΠΦΑ του ΣΥΡΙΖΑ όπως και αξιωματική αντιπολίτευση και τα λοιπά κομματίδια του εξωφρενικού «πάση θυσία στο ευρώ». Η πολιτική των Ομπαμα-Κλίντον, ήθελε τη Γερμανία ως ισχυρό ανάχωμα απέναντι στη Ρωσία αλλά όχι και τη γιγάντωσή της σε βαθμό που θα αμφισβητηθεί η υπερκυριαρχία της Ουάσιγκτον στη δύση και διεθνώς. Και σε καμιά περίπτωση την υποκατάσταση του δολαρίου ως αποθεματικού και ανταλλαγματικού νομίσματος στις διεθνείς συναλλαγές από το ευρώ, το κρυφό αυτό μάρκο.
Εδώ βρίσκεται το μυστικό της μέχρι υστερίας εμμονής των Ομπάμα – Κλίντο για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Έτσι οι δανειστές-βασανιστές μας συνέχισαν να βαράνε το ζουρνά και εμείς να χορεύουμε πεντοζάλι και όχι μόνο.
Όμως η εκπρόσωπος της πολιτικής αυτής των ΗΠΑ Χίλαρυ Κλίντον ηττήθηκε στις τελευταίες εκλογές και στον Λευκό Οίκο εγκαταστάθηκε ο Ντόναλντ Τράμπ που έχει εντελώς διαφορετική προσέγγιση σε πολλά θέματα. Ο ανατρεπτικός Τράμπ από την πρώτη στιγμή εμφανίζεται αρνητικός για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την ευρωζώνη και για τη Γερμανία. Και ξεκαθαρίζει ότι, η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ και να γυρίσει στο εθνικό της νόμισμα.
Με δεδομένη αυτήν την ξεκάθαρη στάση του Πλανητάρχη και το γεγονός ότι ο Σόϊμπλε θέλει το Grexit, είναι δυνατόν να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη ; Αν γίνει κάτι τέτοιο που είναι πολύ απίθανο, θα το πληρώσουμε πολύ πιο ακριβά απο ότι στο παρελθόν γιατί τώρα δεν υπάρχουν οι Ομπάμα- κλίντον να πιέζουν προς όλες τις κατευθύνσεις.
Αλλά ευτυχώς για εμάς όλα δείχνουν πως η καταραμένη ευρωφυλακή οδεύει προς το τέλος της, με πρωτεργάτες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, το κύμα του ευρωσκεπτικισμού που σαρώνει όλη την Ευρώπη και τη νέα αρνητική πολιτική της Ουάσιγκτον απέναντι στην Ευρώπη της Γερμανίας.http://odosdrachmis.gr/