Παρασκευή, Νοεμβρίου 3

Πρόταση δυσπιστίας στον Σπίρτζη για τις πρωτοφανείς ουρές στο μετρό

IMG_4561
Γράφει ο Όμηρος Τσάπαλος
Ένας μήνας ταλαιπωρίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αντί να κάνουν το πιο απλό, να συμπληρώνεις ηλεκτρονικά μια φόρμα και να πηγαίνεις στο ταμείο απλά για να παραλάβεις την κάρτα σου, προτίμησε η ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και του ΟΑΣΑ να βάλουν στην ουρά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και μάλιστα με προθεσμία!

Καταλαβαίνω οτι είναι μια δύσκολη μεταρρύθμιση καθώς αλλάζει την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών. Όμως δεν δέχομαι την ηλιθιότητα όσων αγνοούν τις σύγχρονες τεχνολογίες και απαιτούν απο τον πολίτη να χάνει πολύτιμες ώρες απο την δουλειά ή τον ελεύθερο χρόνο του για κάτι που θα μπορούσε να αποφύγει μέσω του κινητού ή του υπολογιστή του.
Η παραίτηση του Προέδρου του ΟΑΣΑ, ο οποίος αν και άφησε σημαντικό έργο πίσω του στην συγκεκριμένη περίπτωση αδράνησε εγκληματικά, δεν είναι αρκετή. Η παραίτηση του Υπουργού Σπίρτζη είναι επιβεβλημένη. Και αν δεν το κάνει, υπάρχουν και τα κοινοβουλευτικά μέσα που μπορούν να αξιοποιηθούν για να απομακρυνθεί απο την θέση του. Τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορούν να κινήσουν τις διαδικασίες για πρόταση δυσπιστίας ενάντια στον Υπουργό με μια κοινή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής που θα υπογράφεται απο το σύνολο των κομμάτων του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  στην Α” και Β΄ Αθηνών τι θα ψήφιζαν άραγε;http://www.rizopoulospost.com