Μας γύρισαν στην εποχή του κρυφού σχολειού! Στα Τζουμέρκα δεν έχουν δάσκαλο και διδάσκει... ο παπάς (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Τι κι αν τον ερχόμενο μήνα αποχαιρετάμε το 2017, το μακρινό παρελθόν αναβιώνει…
Ειδικότερα, το δημοτικό σχολείο στο Ματσούκι των Τζουμέρκων παραμένει χωρίς δάσκαλο εδώ και αρκετές ημέρες. Παρά τις προσπάθειες, η διαδικασία αναπλήρωσης καθυστερεί.

Ελλάδα της γραφειοκρατίας άλλωστε. Κι όχι μόνο καθυστερεί αλλά κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πότε θα ξαναμπεί εκπαιδευτικός στην αίθουσα για τους τρεις μικρούς μαθητές, που οι γονείς τους επιμένουν στα ορεινά και κρατούν ζωντανή την ύπαιθρο!
Σύμφωνα με το epirusgate, λοιπόν, ελλείψει δασκάλου στην αίθουσα μπήκε ο παππάς! Ο ιερέας του χωριού που τυγχάνει και γονιός ενός από τους τρεις μαθητές.
Η προσπάθειά του είναι απλή. Δεν φιλοδοξεί να διδάξει, ούτε να καλύψει το κενό. Απλά κρατά τα παιδιά στο σχολείο, σε επαφή με το φυσικό τους περιβάλλον και τα απασχολεί καθημερινά τις πρωινές ώρες.

Με τον τρόπο αυτό τους παρέχει διέξοδο, να μην είναι υποχρεωμένα να κάθονται όλη μέρα στο σπίτι τους με μοναδική απασχόληση την τηλεόραση ή τον υπολογιστή.
Αξιέπαινη η πρωτοβουλία του ιερέα. Όμως δεν είναι η λύση που όλοι αναζητούν. Ούτε βέβαια αποτελεί λύση η μεταφορά των τριών μαθητών στα Πράμαντα, όταν θα πρέπει να διανύουν πάνω από 45 λεπτά για να φτάσουν από το σπίτι στο σχολείο κι άλλο τόσο για να επιστρέψουν. Ειδικά στην διάρκεια του χειμώνα.https://thecaller.gr