Κυριακή, Νοεμβρίου 12

Ξεκάθαρο προβάδισμα Γεννηματά, στη δεύτερη θέση ο Ανδρουλάκης UPD


Ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, ενημέρωσε περίπου στις 9:30 το βράδυ, ότι με καταγεγραμμένο το 15% των αποτελεσμάτων στις εκλογές της Κεντροαριστεράς, η Φώφη Γεννηματά έχει ξεκάθαρο προβάδισμα.
Μάλιστα, η κ. Γεννηματά συγκεντρώνει μέχρι στιγμής ποσοστό άνω του 50%, διεκδικώντας εκλογή από τον πρώτο γύρο. Υπενθυμίζεται ότι για να εκλεγεί κάποιος από τον σημερινό πρώτο γύρο,
θα πρέπει να συγκεντρώσει το 50%+1 των έγκυρων ψήφων. Αν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το ποσοστό αυτό, η εκλογή θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 19 Νοεμβρίου μεταξύ των δυο πρώτων υποψηφίων με τα μεγαλύτερα ποσοστά και νικητής θα ανακηρυχθεί αυτός που θα πλειοψηφήσει, όσες ψήφους και αν συγκεντρώσει.
Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος φαίνεται ότι θα αποτελέσει μαζί με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το δίδυμο του δεύτερου γύρου, σε περίπτωση που χρειαστεί επαναληπτική ψηφοφορία.
Τα αποτελέσματα στο 15% της Επικράτειας και κάποιων εκλογικών τμημάτων στην Αττική (277 από 873 τμήματα, περίπου 34.000 ψηφοφόροι) έχουν ως εξής:
Φώφη Γεννηματά
  • 50,48% (Επικράτεια) 
  • Αττική 47% (τμήματα Αττικής)
Νίκος Ανδρουλάκης 
  • 25,83% (Επικράτεια) 
  • 28% (τμήματα Αττικής)
Γιώργος Καμίνης
  • 11,5% (Επικράτεια) 
  • 8,2% (τμήματα Αττικής)
Σταύρος Θεοδωράκης
  • 5,5% (Επικράτεια) 
  • 7,8% (τμήματα Αττικής)
Γιάννης Μανιάτης
  • 3,1% (Επικράτεια) 
Γιάννης Ραγκούσης
  • 1,8% (Επικράτεια) 
Κωνσταντίνος Γάτσιος
  • 1% (Επικράτεια) 
Απόστολος Πόντας
  • 0,5% (Επικράτεια) 
Δημήτρης Τζιώτης
  • 0,2% (Επικράτεια) 

Ικανοποίηση από τη συμμετοχή

«Σπάσαμε το φράγμα των 200 χιλιάδων. Ο κόσμος έδειξε ότι θέλει κάτι γνήσια μεταρρυθμιστικό μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ», είχε δηλώσει νωρίτερα (λίγο μετά τις 8 το βράδυ), ο κ. Αλιβιζάτος, εμφανώς ικανοποιημένος από το γεγονός ότι υπήρξε αυξημένη συμμετοχή στην ψηφοφορία.
Σημειώνεται ότι πάνω από 200.000 άνθρωποι είχαν ψηφίσει μέχρι τις 7:40 το απόγευμα, με την ψηφοφορία να παρατείνεται και πλέον της προκαθορισμένης ώρας στα εκλογικά κέντρα που υπήρχε ροή ψηφοφόρων.
Υπενθυμίζεται ότι στις εσωκομματικές εκλογές της 18ης Μαΐου 2012, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε λάβει 230.105 ψήφους (επί 236.151) ψηφισάντων και εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, στις εσωτερικές εκλογές στις 14 Ιουνίου 2015 στην οποία συμμετείχαν περίπου 50.000 μέλη του κόμματος η Φώφη Γεννηματά έλαβε πάνω από το 50% των ψήφων από τον πρώτο γύρο και εξελέγη νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Θ. Θεοχαρόπουλος: Ιστορική μέρα για τον Κεντροαριστερά

Σήμερα είναι μια μεγάλη, μια ιστορική μέρα για την Κεντροαριστερά και περισσότεροι από 200.000 πολίτες συμμετέχοντας στη διαδικασία ανάδειξης επικεφαλής του ενιαίου φορέα γίνονται συνιδρυτές της νέας προοδευτικής παράταξης, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, για να συμπληρώσει τα παρακάτω:
Είναι μια σημαντική πολιτική εξέλιξη που βάζει τα θεμέλια για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών και τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού σκηνικού. Οι πολίτες μίλησαν και έστειλαν το δικό τους μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Η κεντροαριστερά έρχεται δυναμικά  στο προσκήνιο για να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα  προβλήματα του τόπου και να εκφράσει ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.
efsyn.gr