Πρέπει να είμαστε δίκαιοι με τους Γερμανούς. Δεν είναι μονοφαγάδες. Παίρνουν για τους ίδιους τα μεγάλα κομμάτια της πίττας από το ξεπούλημα της ελληνικής περιουσίας, αλλά μοιράζουν και κάτι λίγο σε άλλους Ευρωπαίους και Αμερικάνους, αφήνοντας και κάτι  ψίχουλα σε εγχώρια «τσιράκια» τους για να επιτελούν το βρώμικο έργο του ελέγχου των ΜΜΕ. Και μέσω αυτών, να ψεκάζουν
και να ελέγχουν τη κοινή γνώμη. Οι Γερμανοί αφού πήραν τα αεροδρόμια οι ίδιοι, έδωσαν τα τραίνα κοψοχρονιά στους Ιταλούς, τα αεροπλάνα F16  όπως και τις τράπεζες στους Αμερικάνους, τώρα ήρθε η σειρά του Λιμανιού Θεσσαλονίκης Αυτό του Πειραιά το άφησαν να το πάρουν οι Κινέζοι, αλλά ως εκεί και μη παρέκει. Η Αγκέλα Μέρκελ το ξεκαθάρισε. Για την Ελλάδα οι Κινέζοι θα μιλάνε μόνο  με εμάς.
Έπειτα από δύο αναβολές, για να στριμώξουν τον Σαββιδη που ζητούσε μεγαλύτερο μερτικό από την πίττα, τελικά τον έβαλαν στη γωνία και έπεσαν οι υπογραφές για τη σύμβαση πώλησης του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) σε επενδυτικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουν η γερμανική Deutsche Invest (DIEP), η γαλλική CMA-CGM και ως τσόντα ο όμιλος Ιβάν Σαββίδη. Οι Γερμανοί πήραν το 47%, οι Γάλλοι το 33%, μέσω της θυγατρικής Terminal Link, και ο Σαββίδης το 20% με την δική του η Belterra Investments Ltd. Και πολύ του είναι εδώ που τα λέμε.
Το επενδυτικό σχήμα είχε προσφέρει 231.930.000 ευρώ για το 67% του ΟΛΘ και η υπογραφή της σύμβασης έρχεται να καλύψει τους στόχους εσόδων της κυβέρνησης από ιδιωτικοποιήσεις. Η διαδικασία δεν ολοκληρώνεται, βέβαια, με την υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας. Θα ακολουθήσει ο έλεγχος από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενώ στη συνέχεια θα υπογραφεί η νέα σύμβαση παραχώρησης των λιμενικών υποδομών της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΟΛΘ και Δημοσίου, που πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή.
Προ μηνών οι εκπρόσωποι του σχήματος είχαν υποστηρίξει πως συμμετέχουν σε αυτό τόσο ο μεγαλύτερος διαχειριστής τερματικών σταθμών λιμένων στον κόσμο όσο και η τρίτη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρία τακτικών γραμμών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων διεθνώς, γεγονός που του δίνει ισχυρό πλεονέκτημα. Μέτοχοι της Terminal Link είναι η CMA CGM (51%) και η κινεζική China Merchants Port Holding (49%), ο μεγαλύτερος διαχειριστής τερματικών σταθμών λιμένων παγκοσμίως.
Άντε παιδιά και εις ανώτερα. Το πλιατσικοπωλείο η Ελλάς έχει ανοιχτά τα πόδια
.http://odosdrachmis.gr