Παρασκευή, Δεκεμβρίου 29

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ρεφορμιστικό κόμμα είναι προδότες ως προς το κίνημα και σφετεριστές και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται



Πάντως παιδιά ο ρεφορμισμός υπάρχει στο σημείο που κάποιος θεωρεί ότι επαναστατικές μεταρρυθμίσεις μπορούν να περάσουν με την αστική τάξη στην εξουσία .
Ρεφορμισμός είναι αυτό το οποίο ήταν ο νέος Μαρξ που υποστήριζε ότι δεν ήταν απαραίτητη η σύγκρουση πράγμα που ο ώριμος Μαρξ το έκανε φίλο και φτερό.

Από αυτή τη σκοπιά είναι άτοπο να λέμε ότι ο Τσίπρας είναι ρεφορμιστης γιατί απλά δεν είναι αριστερός , δεν προσπαθεί να περάσει θετικές ρυθμίσεις που βρίσκουν τοίχο στην μηχανή της αστικής τάξης αλλά περνάει ότι δεν μπορούσε να περάσει ο Μητσοτάκης.

Ο Τσίπρας ξέρει πολύ καλά ότι έχει αλλάξει στρατόπεδο ότι πρόκειται για προδοσία των όσων έλεγε και ότι περνάει το ένα αντιλαϊκό μέτρο πίσω από το άλλο .

Ρεφορμισμός μπορεί να θεωρηθεί με αστερίσκους η πρώτη περίοδο διακυβέρνησης μέχρι το δημοψήφισμα αλλά και αυτό με αστερίσκο γιατί αυτή η προσπάθεια δεν βρήκε τοίχο στο κράτος αλλά στο κόμμα όπως αποδείχθηκε και στην διάσπαση του 15 .

Το να λέμε ότι ο Τσίπρας είναι ρεφορμιστης σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε ότι έχει πρόθεση να στηρίξει τα λαϊκά στρώματα και βρήκε τοίχο στο κράτος πράγμα που απλά είναι ψέμα .

Τον Τσίπρα σαν ρεφορμιστη θέλει το ΚΚΕ για να ξεπλύνει την στάση ίσων αποστάσεων του 2015 παρουσιάζοντας την κατάσταση ως γραμμική και "αποδεικνύοντας" ότι δεν υπήρξε προδοσία αλλά ήταν φυσικό επακόλουθο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ .

Το θέμα με τον ρεφορμιστικό ΣΥΡΙΖΑ βολεύει το όλο σύστημα γιατί αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ρεφορμιστικό κόμμα τότε τα όρια του δημοκρατικού δρόμου έχουν φανεί και αυτό που μας μένει είναι η απομονωμένη Ελλάδα σε μοντέλο βόρειας Κορέας .

Μια βολική βάση για το σύστημα που κρατάει τον κόσμο στα σπίτια του γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος και το ΚΚΕ που διατηρεί την εκλογική επιρροή του .

Μια ανάγνωση που όμως δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο , καμία ένδειξη και καμία λογική συνέχεια .

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ρεφορμιστικό κόμμα είναι προδότες ως προς το κίνημα και σφετεριστές και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται

http://anemosantistasis.blogspot.gr