Ανοίγουν οι λογαριασμοί όσων έχουν υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη. Πολλοί εξ αυτών είναι με περιουσίες που φρόντισαν πριν υποβάλουν αίτηση για ευνοϊκή ρύθμιση στο νόμο Κατσέλη και τα έγραψαν σε παιδιά και εγγόνια και παριστάνουν τους μη έχοντες

Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ....
Ανοίγουν οι λογαριασμοί όσων έχουν υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη - Media

Δύο αλλαγές, που θα άρουν σε μεγάλο βαθμό την προστασία της πρώτης κατοικίας, έχει δεχτεί η κυβέρνηση προκειμένου να «τρέξει» την τρίτη αξιολόγηση και να φτάσει στην έγκαιρη ολοκλήρωσή της.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», η πρώτη αλλαγή αφορά στην άρση του τραπεζικού απορρήτου για όσους έχουν υπαχθεί στο λεγόμενο νόμο Κατσέλη. Η άρση του τραπεζικού
απορρήτου σχεδιάζεται να τεθεί σε ισχύ, έπειτα από απαίτηση της τρόικας, από την 1η/1/2018, με σκοπό να εξακριβωθεί αν υπάρχουν πολίτες που έχουν υπαχθεί και προστατεύονται από το νόμο, αλλά δεν πληρούν τα κριτήρια.
Η δεύτερη αλλαγή αφορά σε νομοθετική ρύθμιση που η κυβέρνηση έχει δεχθεί να φέρει στη Βουλή για αυτόματη έξοδο από το προστατευτικό πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού όποιου δανειολήπτη δεν πληρώσει πάνω από τρεις μηνιαίες δόσεις.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σε αυτά πρέπει να σημειωθεί ότι η μόνη νομοθετική ρύθμιση επί συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο νόμος 4354/2015, βάσει του οποίου προστατεύονται από τις πωλήσεις σε funds ενήμερα και μη εξυπηρετούμενα δάνεια που συνδέονται με πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 140.000 ευρώ, λήγει στις 31.12.2017.
Πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου» αναφέρουν ότι οι θεσμοί έχουν ζητήσει και ήδη εξετάζουν περιπτώσεις τόσο από το νόμο Κατσέλη όσο και από το πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού για να εξετάσουν αν πληρούν τα κριτήρια που έχουν τεθεί.