Αλλάξτε το χαμόγελο σας με την τελευταία λέξη της Οδοντιατρικής


Ένα χαμόγελο με ωραία δόντια εκτός απο θέμα υγείας αποτελεί και παράγοντα καλής ψυχικής διάθεσης.
Οι αλλαγές που βοηθούν στην επίτευξη ενός όμορφου χαμόγελου μπορούν να αφορούν διόρθωση σχήματος , χρώματος ή ταυτόχρονα και θεραπεία.
Οι τεχνικές διαφοροποιούνται ως προς τον χρόνο, το κόστος και το είδος της αποκατάστασης αλλά πάντα βασίζονται στο ταλέντο και
την εξειδίκευση του οδοντιάτρου ο οποίος σχεδιάζει και αποκαθιστά τα δόντια.
Τα τελευταία χρόνια η χρήση πορσελάνης με μέταλλο σε στεφάνες και γέφυρες έχει αντικατασταθεί σε πολλές περιπτώσεις με ολοκεραμικες εργασίες. Εργασίες δηλαδή που δεν έχουν καθόλου μέταλλο.
 
Όψεις ρητίνης
Είναι όψεις οι οποίες αποκαθίστανται συνήθως σε ένα ραντεβού και διορθώνουν διάφορες ατέλειες των δοντιών με μόνιμο και πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα. Το κόστος είναι πολύ φθηνότερο σε σχέση με τις όψεις πορσελάνης διότι δεν περιλαμβάνεται εργαστήριο για την κατασκευή τους.
Όψεις πορσελάνης
Είναι πολύ λεπτές «φλοιδες» πορσελάνης οι οποίες για την τοποθέτηση τους απαιτούν ελάχιστο τροχισμα του δοντιού. Συγκολλούνται μόνιμα στην εξωτερική επιφάνεια του δοντιού με άριστη αισθητικη απόδοση. Αποκαθίστανται σε περισσότερα από ένα ραντεβού και έχουν υψηλό κόστος.
Λεύκανση
Λεύκανση δοντιών με χρήση laser η διαφόρων χημικών σκευασμάτων σε περιπτώσεις που το χρώμα των δοντιών δεν είναι ικανοποιητικό. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο συνεπώς απαιτείται συντήρηση ανάλογα με τις διατροφικές συνήθειες του ασθενή.
Το άρθρο επιμελήθηκε η Αγγελική Μπατσκίνη Οδοντίατρος