Πέμπτη, Δεκεμβρίου 21

Χαρίζει την «Κοιμωμένη του Χαλεπά» ο ΛΑΘΡΟΚαμίνης

Συνεχίζει το καταστροφικό έπος του μοιράζοντας ιμάτια του Δ. Αθηναίων! Δεσμεύτηκαν λογαριασμοί του 9,84
Επικίνδυνος πλέον χαρακτηρίζεται ο ανεκδιήγητος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος κατορθώνει τα ακατόρθωτα. Εγκαταλείποντας στην τύχη του τον πρώτο δήμο της χώρας επί επτά ολόκληρα χρόνια, έχει οδηγήσει σε πραγματικά αδιέξοδα, καταστροφικά για την πόλη.

Στα τελευταία κατορθώματά του περιλαμβάνεται το γεγονός ότι, λόγω της αδιαφορίας του δημάρχου να καταβάλει τα τέλη χαρτοσήμου επί της δημοτικής επιχορήγησης στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84, και προκειμένου να παρουσιάζει περισσεύματα, ανάγκασε το υπουργείο Οικονομικών να προβεί στη λήψη μέτρων.

Συγκεκριμένα, δεσμεύτηκαν προληπτικά οι λογαριασμοί του ραδιοφωνικού σταθμού, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι παραμονές των εορτών. Επίσης, δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί των νόμιμων εκπροσώπων του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού και των συγγενικών τους προσώπων!

Προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να κατευνάσει την μήνιν όλων όσοι του επιτίθενται και τη δριμεία κριτική που ασκείται, συγκαλεί σήμερα εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο για να... μαλώσει το υπουργείο επειδή κάνει το καθήκον του!
Ταυτοχρόνως, στο πρώτο τακτικό δημοτικό συμβούλιο, όλως απρόσμενα, χωρίς ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και εισήγηση των υπηρεσιών, ο δήμαρχος της καταστροφής των Αθηνών «χαρίζει» την περίφημη «Κοιμωμένη του Χαλεπά» στη Γλυπτοθήκη της Εθνικής Πινακοθήκης (Αλσος Στρατού, Γουδή).
Απίθανο
Προφανώς, γνωρίζοντας πως δεν θα υπάρξει υπηρεσιακός ή πολιτικός παράγοντας που θα υπογράψει τέτοιο ανοσιούργημα και προκειμένου να καλύψει τις ευθύνες του που οδήγησαν επί επτά ολόκληρα χρόνια στην περαιτέρω καταστροφή του μνημείου, φέρνει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για να καταστήσει συνυπεύθυνα τα μέλη του.

Σημειωτέον ότι, όταν ανέλαβε τον Δήμο Αθηναίων, ήδη είχε μελετηθεί το θέμα και είχε αποφασιστεί η δημιουργία Μουσείου Ταφικής Τέχνης στο ιστορικό κτίριο που βρίσκεται στην είσοδο του Α΄ Νεκροταφείου, που αποτελεί τη σημαντικότερη ανοιχτή γλυπτοθήκη της χώρας. Οσα γλυπτά έχουν υποστεί φθορές από τον καιρό προβλεπόταν να στεγαστούν στο κτίριο, να συντηρηθούν και να είναι επισκέψιμα στο κοινό. Ο Καμίνης όχι μόνο δεν ολοκλήρωσε τις ενέργειες, αλλά εγκατέλειψε το κοιμητήριο στην τύχη του, με αποτέλεσμα να έχει κυριολεκτικά λεηλατηθεί, ενώ είναι ακόμη απροσδιόριστου μεγέθους οι βλάβες που έχουν επέλθει σε μνημεία και μεταλλικά στοιχεία των τάφων.

Προσπαθώντας να αποφύγει την κατακραυγή που έχει ξεκινήσει ήδη από μηνών από το Αφεντάκειο Κληροδότημα Κιμώλου και την επιστημονική κοινότητα, προτιμά να παραδώσει αλλού την «Κοιμωμένη του Χαλεπά». Ωστόσο, πρόκειται περί ταφικού μνημείου, γεγονός το οποίο αναμένεται να προκαλέσει και νομικές εμπλοκές. Το θέμα έχει απασχολήσει και πριν από πολλές δεκαετίες (1950) τα δικαστήρια, τα οποία είχαν απαγορεύσει τη μετακίνησή του.

Και ενώ στον Δήμο Αθηναίων… σκάνε το ένα μετά το άλλο τα κανόνια από τις ελεγκτικές Αρχές, ο Καμίνης οργανώνει πανηγύρια για να κοροϊδεύει τον κόσμο. Χωρίς να απαντήσει τι συμβαίνει στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης και σε άλλες υπηρεσίες στις οποίες το Ελεγκτικό Συνέδριο προβαίνει ήδη σε καταλογισμούς. Επίσης, είναι άγνωστο πού πάνε τα λεφτά με τα οποία ο στενός συνεργάτης του, πρόεδρος ΟΠΑΝΔΑ, Κώστας Μπιτζάνης, χρηματοδοτεί την Τεχνόπολη Α.Ε., την οποία ουσιαστικώς διευθύνει ο ίδιος!
Τρικ με τα απορριμματοφόρα
Ο Γιώργος Καμίνης καλούσε χθες τους Αθηναίους να γνωρίσουν τα τρία νέα απορριμματοφόρα του Δήμου Αθηναίων! Πίσω από την κίνησή του όμως κρύβεται ένα μεγάλο… μυστικό. Ο Καμίνης παρέλαβε τον Δήμο Αθηναίων με τον μεγαλύτερο και καλύτερο στόλο των Βαλκανίων. Διέθετε 230 ολοκαίνουργια οχήματα καθαριότητας και είχε φτάσει στο σημείο να ενισχύσει περιφερειακούς και φτωχούς δήμους με τα μεταχειρισμένα απορριμματοφόρα. Το κατόρθωμα Καμίνη υπήρξε πρωτοφανές. Αφησε τον στόλο να παρακμάσει και έμειναν σε λειτουργία ελάχιστα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα η πόλη να βρομάει και να ζητιανεύει -κυριολεκτικώς- ένα απορριμματοφόρο από τον Δήμο Γαλατσίου.dimokratianews.gr