Πέμπτη, Ιανουαρίου 11

Αποκλειστικό: Στη Χίο εκτάκτως ο Μουζάλας με 40 νέα κοντέινερ στο κέντρο υποδοχής πλήθυναν οι λαθρομετανάστες και σκοτώνονται μεταξύ τους

ΕΝΤΑΣΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΗΟΤ SPO

Μπροστά στις έντονες επικρίσεις που δέχεται η Ελλάδα από σύσσωμη την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα hot spot, όπου φιλοξενούνται χιλιάδες μετανάστες, ο υπουργός έχει προγραμματίσει σήμερα την παράδοση 40 κοντέινερ.
Όπως έχει παραδεχτεί σε συνέντευξή του η κατάσταση στο hot spot είναι κακή. Έτσι θέλησε να
«τρέξει» τις απαραίτητες προετοιμασίες για να βοηθήσει τους πρόσφυγες κατά το δυνατό πιο ανώδυνα τον χειμώνα. 
Σημειώνεται ότι έξω από τον καταυλισμό ΒΙΑΛ είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι της περιοχής, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κοντινού στον καταυλισμό χωριού Χαλκειός Κώστα Φουτράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μουζάλας θα συναντηθεί μέσα στην ημέρα μαζί τους.

Αποκλειστικό: Στη Χίο εκτάκτως ο Μουζάλας
Νύχτα έντασης με προσαγωγές στο hotspot της Χίου
Ωστόσο τη... φιέστα του χάλασαν τα χθεσινοβραδινά επεισόδια. Συγκεκριμένα επικράτησε ένταση, όταν πρόσφυγες και μετανάστες για άγνωστους λόγους συνεπλάκησαν, ενώ επενέβησαν τα ΜΑΤ και προχώρησαν σε 10 προσαγωγές.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.politischios.gr λίγο μετά τις 21:30 σήμανε συναγερμός όταν ομάδες αραβόφωνων συνεπλάκησαν μεταξύ τους για άγνωστο λόγο, με ρίψεις πετρών καθώς και με αντικείμενα ικανά να προκαλέσουν σωματική βλάβη.
Η αστυνομία εισέβαλλε στο εσωτερικό του Κ.Υ.Τ. με τις δυνάμεις που διάθετε, προχωρώντας στην προσαγωγή 10 ατόμων, ως υπαίτιων και συμμετεχόντων στα επεισόδια.
Να σημειωθεί ότι εξαιτίας των γεγονότων προσωρινά απαγορεύθηκε η έξοδος των εργαζομένων στη ΒΙ.ΑΛ. για την ασφάλειά τους.
dikaiologitika.gr