Τετάρτη, Ιανουαρίου 3

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο αυξάνει 40% τους μισθούς, με πληθωριστικό χρήμα

nikola madouro
Την ώρα που η οικονομία της Βενεζουέλας βουλιάζει από τον πληθωρισμό που κινείται στο 2.000% σε ετήσια βάση, ο Νικολάς Μαδούρο αυξάνει τους μισθούς κατά 40% προκειμένου να δημιουργήσει πρόσκαιρες εντυπώσεις στον χειμαζόμενο λαό του.

Σύμφωνα με το BBC, εκτιμάται ότι η κίνηση αυτή θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τον φαύλο κύκλο, την ώρα που η χώρα έχει ελλείψεις σε φάρμακα και τρόφιμα.
Αντιθέτως ο ίδιος πρόεδρος Μαδούρο έκανε λόγο για «κίνηση που θα προφυλάξει τους εργαζόμενους από τον «οικονομικό πόλεμο της Αμερικής» προκειμένου να «σαμποτάρει τον σοσιαλισμό».
Ο Νίκολας Μαδούρο στην τελευταία ομιλία του χαρακτήρισε «καλά νέα» την αύξηση του κατώτατου μισθού, σε μια χώρα που ήδη παλεύει με τον ταχύτερα αυξανόμενο πληθωρισμό στον κόσμο.
Τον περασμένο χρόνο, από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο, οι τιμές των προϊόντων ανέβηκαν κατά 1.369%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, υπολογίζοντας ότι στο τέλος του έτους η αύξηση θα έφθανε σε 2.000%.
Η οικονομία της πλούσιας σε πετρέλαιο Βενεζουέλας έχει πληγεί από την πτώση των τιμών του πετρελαίου και την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος, με εκατομμύρια πολίτες της χώρας να έχουν βυθιστεί στη φτώχεια.rizopoulospost.com